Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Bierzcie - ja was nie popieram i nie popieram systemu więc w nim nie uczestniczę... Tak jak Pafnuś pie*doli - dopłaty są złe, ble, ble ale bierze. Jakby był konsekwentny to powiedziałby - system jest zły i ja w nim nie uczestniczę.

dzieciaku taki onucy to 300% na żarówce zdziera  ..taki ma system jak zyd... 🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
49 minut temu, s_z_k napisał(a):

Tatę i brata, ale u nich terminy wykonania to jak umawiać spotkanie z papieżem, lepiej samemu zrobić czasem haha 🤣
No i weź tu szukaj pomocy haha 😂

A ksiądz kiedy po kolędzie chodzi? Może on? Są przykazania nakazujące pomoc bliźniemu, to chyba nie odmówi ;)

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, HF86 napisał(a):

Kraść to trzeba umieć, żeby konsekwencji nie ponosić. 55 tyś kapitału zakładowego i możesz robić cuda praktycznie bezkarnie w razie problemów 

Nie mondra o tym wspomnieć bardzo nie mondra 

8 minut temu, slawek74 napisał(a):

Więcej byś żarł to i nawozu nie musiałbyś kupować 🤭😁

Parafrazując więcej krów dostaw i nawozy też nie potrzebne 😁 za poradę pićset złotych się należy 😁

@brodziak81 cho. Chyba że walczysz jeszcze.

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Trochę nawozu kupione, karmiki dla piskląt i w sklepie mi chcieli zaraz fakturę wcisnąć a ja mówię na co? Bo jakiś tam aktywny rolnik i inne duperele. Na odpowiedź, że nie mam numeru w agencji i nie biorę dopłat mina gościa bezcenna i pytanie - "to są jeszcze tacy?". Dawno się tak nie uśmiałem...

Są i to sporo takich. Tak samo jak z tymi oświadczeniami w jakim celu kupujemy azot na lokalnym składzie. Żeby na "worek" saletry 4 kartki podpisywać . To w markecie budowlanym od ręki na kasie sprzeda. Faktury za większe zakupy zbieram dla znajomego brane na niego, za rok kilka zł się uzbierało, sam ON to co roku coś w prezencie da

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja piszę o systemie dopłat i jałmużn. 

Wiem o czym mówisz. .

Tylko jak z jednego nie korzystać to z drugiego także nie powinieneś skorzystać i rodzina powinna być zabezpieczona aby dotrzymać twoich zasad że nie potrzebujesz z nikąd pieniędzy a z władzą z jslmuznych i z dotacji

Tym bardziej aby państwo jeszcze się nie dorobiło na tobie pieniędzy 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 minutę temu, simsones napisał(a):

Są i to sporo takich. Tak samo jak z tymi oświadczeniami w jakim celu kupujemy azot na lokalnym składzie. Żeby na "worek" saletry 4 kartki podpisywać . To w markecie budowlanym od ręki na kasie sprzeda. Faktury za większe zakupy zbieram dla znajomego brane na niego, za rok kilka zł się uzbierało, sam ON to co roku coś w prezencie da

Pewnie, że są. 

To dopiero był idiotyzm, podpisać, że użyty będzie do celów rolniczych... Przecież jakby ktoś chciał bombkę zrobić to by się nie przyznał... Ale to chyba tylko raz takie coś było.

Nawozu to ja niewiele kupuję, gnojem i poplonami się jedzie, ropy to tam poszło ze 150l do traktora i do kombajnu trochę... Na tyle to stać kupić bez ich zwrotu.

1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Wiem o czym mówisz. .

Tylko jak z jednego nie korzystać to z drugiego także nie powinieneś skorzystać i rodzina powinna być zabezpieczona aby dotrzymać twoich zasad że nie potrzebujesz z nikąd pieniędzy a z władzą z jslmuznych i z dotacji

Tym bardziej aby państwo jeszcze się nie dorobiło na tobie pieniędzy 

Nie mam rodziny. 

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A co ma piernik do wiatraka bezmózga istoto? Ja piszę o systemie dopłat i jałmużn. 

We wiatraku się mąkę mieli na pierniki 🙋‍♂️🤣🤣🤣🤭

Opublikowano
17 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Mają 5 lat na kontrole, nie muszą być odrazu chyba wiesz o tym . A czy robia jak trzeba to wątpię 

Tylko z takiego ARiMR jak brałem na maszyny, to najpierw kontrola na miejscu, sprawdzenie upraw, kupowanych maszyn, i dopiero jak się zgadzało to przelew na konto ...

Opublikowano
7 minut temu, PAN88 napisał(a):

Nie mondra o tym wspomnieć bardzo nie mondra 

Parafrazując więcej krów dostaw i nawozy też nie potrzebne 😁 za poradę pićset złotych się należy 😁

@brodziak81 cho. Chyba że walczysz jeszcze.

Już dostawione 🤣🤭

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie mam rodziny. 

Każdy ma rodzinę tym bardziej ty siostrę i dzieci siostry. .

Ja tam by wolala im przepisać niż wszystko miało by pójść na państwo. .

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja tam wy Wolska im przepisać niż wszystko miało by pójść na państwo. .

Piotr jest jak wąż, samodzielny od urodzenia, wykluł się z jaja w ogrodzie i od razu zaczął samotne życie. 😁

• Haha 2
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

17 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Mają 5 lat na kontrole, nie muszą być odrazu chyba wiesz o tym . A czy robia jak trzeba to wątpię 

Tylko z takiego ARiMR jak brałem na maszyny, to najpierw kontrola na miejscu, sprawdzenie upraw, kupowanych maszyn, i dopiero jak się zgadzało to przelew na konto ...

I najpierw musiałeś swoją kasę wyłożyć i jak było ok w papierach to dopiero zwrot i do jest dobra formą a nie dawanie w ciemno bez żadnej kontroli i tak powstaje patologia

Chłoporobotnik napisał:

Teraz, wojtal24 napisał(a):

Im więcej takich jak Ty -tym więcej dla nas zostanie 🤝👍😀😀😀

Bierzcie - ja was nie popieram i nie popieram systemu więc w nim nie uczestniczę... Tak jak Pafnuś pie*doli - dopłaty są złe, ble, ble ale bierze. Jakby był konsekwentny to powiedziałby - system jest zły i ja w nim nie uczestniczę.

Tak z ciekawości zapytam a sprawdzałeś czy ktoś na Twoje hektary nie bierze dopłat?

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał(a):

We wiatraku się mąkę mieli na pierniki 🙋‍♂️🤣🤣🤣🤭

Bardzo dziękuję za tę informację ale ja mam ją głęboko na względzie.

7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja tam wy Wolska im przepisać niż wszystko miało by pójść na państwo. .

Siostra nie ma dzieci i mieć nie będzie.

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

I najpierw musiałeś swoją kasę wyłożyć i jak było ok w papierach to dopiero zwrot i do jest dobra formą a nie dawanie w ciemno bez żadnej kontroli i tak powstaje patologia

Tak z ciekawości zapytam a sprawdzałeś czy ktoś na Twoje hektary nie bierze dopłat?

A jak to sprawdzić? Chce to niech bierze, mam to w nosie.

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Oto właśnie. Jeszcze to powinno być w tym tęczowym powietrzu, wtedy ludzie by się interesowali tym co podpisują i co jest robione ...

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A ja groszkiem i pelletem z lasu 

Ja swojego lasu nie mam, a kupować drewno, ciąć, łupać, potem co chwila latać do kotłowni i dokładać ...

Opublikowano
Godzinę temu, s_z_k napisał(a):

To tak się cenisz i bez akrobacji? Cholerka ciekawe ile za takiego Premium exclusive version trzeba dać 🤔🙀🤣

Czasami trzeba mu czegoś dać i tyle 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Piotr jest jak wąż, samodzielny od urodzenia, wykluł się z jaja w ogrodzie i od razu zaczął samotne życie. 😁

Z siostrą nie mam kontaktu od ładnych paru lat, w zasadzie nasz kontakt skończył się jak ją spłaciłem.

A co do reszty - nikogo obok nie trzeba, aby tak dalej.

Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Oto właśnie. Jeszcze to powinno być w tym tęczowym powietrzu, wtedy ludzie by się interesowali tym co podpisują i co jest robione ...

Ja swojego lasu nie mam, a kupować drewno, ciąć, łupać, potem co chwila latać do kotłowni i dokładać ...

Właśnie z tego względu że mam swój las, bo tak też bym nie kupował 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Tak jasne jednak może po części to masz rację.

W jego przypadku lepiej być samotnym nikt nie musi słuchać jego nie bo nie bo tak bo nie na codzień 🤣

• Haha 1