Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś posiada taki opryskiwacz ciągany  demarol 1200l 15m belka. Cena brutto za nowy 25000zł. W porównaniu do innych firm bardzo tanio tylko czy ten opryskiwacz jest coś wart?  Czy ktoś ma jakąś wiedzę na ich temat ? Chciałem używany 1200l ale szczerze nic nie ma ciekawego,  np. nowy tolmet Bruno 1215 w podstawowej wersji 32tys netto biradzki 28 tyś netto a demarol 25tys brutto.

https://agrolsklep.pl/sklep/opryskiwacze/opryskiwacz-przyczepiany-1200l-demarol/?attribute_pa_wariant-produktu=1200-szerokosc-belki-12-glowice-potrojne&utm_source=Google+Shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=google_calosc&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=produktowa&gad_source=1&gad_campaignid=19181108397&gclid=CjwKCAiA0eTJBhBaEiwA-Pa-hVTM1hrhh2CqH-9GhX6c-9sOMt5AwFsPtZIY5VetcHfb1WFLo6YmWBoCSMcQAvD_BwE

Opublikowano (edytowane)

Kilka lat temu byłem u rolnika i oglądałem opryskiwacz firmy Demarol, po 3 miesiącach od zakupu już była spawana rama ... ale to był zawieszany, może się poprawili.

Trochę droższy ale sprawdzony to Tad-Len 1215, wypasiona wersja jedynie bez stabilizacji hydraulicznej belki i z opcją włacz- wyłacz z kabiny, bez elektrozaworów na pojedyńcze sekcje, 33 - 34 tyś. brutto u tego sprzedawcy, jak chcesz tańszą wersję to pewnie może załatwić i ... taniej u nikogo nie znalazłem, a bezpośrednio u producenta dużo drożej.

https://www.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-polowy-tad-len-pilmet-najlepszy-na-rynku-CID757-ID166YEp.html

Edytowane przez tracker
Opublikowano
Godzinę temu, tracker napisał(a):

Kilka lat temu byłem u rolnika i oglądałem opryskiwacz firmy Demarol, po 3 miesiącach od zakupu już była spawana rama ... ale to był zawieszany, może się poprawili.

Trochę droższy ale sprawdzony to Tad-Len 1215, wypasiona wersja jedynie bez stabilizacji hydraulicznej belki i z opcją włacz- wyłacz z kabiny, bez elektrozaworów na pojedyńcze sekcje, 33 - 34 tyś. brutto u tego sprzedawcy, jak chcesz tańszą wersję to pewnie może załatwić i ... taniej u nikogo nie znalazłem, a bezpośrednio u producenta dużo drożej.

https://www.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-polowy-tad-len-pilmet-najlepszy-na-rynku-CID757-ID166YEp.html

Dzięki. szkoda tylko że 400km mam do tego sprzedawcy. A jak się tam tad-len spisuje? Jak w nim elektrozawory się spisują jak belka, pompa? U mnie na okolicy dużo jest opryskiwaczy tolmet. 

Opublikowano

Przywiezie na miejsce bez większych problemów, sprzedaje na terenie całego kraju, w moim przypadku musiałem poczekać kilka tygodni. Polecam sprzedawcę.

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem 2 miesiące temu, jeszcze nie pryskałem. W mojej okolicy sąsiedzi mają Tad-Leny zawieszane 400 - 1000 l i przyczepiane 1200 - 2000 l, i sobie chwalą ... za takie pieniądze chyba nic lepszego nowego się nie kupi, Pilmet i Krukowiak ceny kosmiczne, a zachodnie to ceny za które już ciągnik można kupić  :D

Ten Tad-Len 1215 jest wysoki ma około 2,70 m wysokości wieżyczka, aż się zdziwiłem, ale konstrukcja i spawy ok, jedynie kilka odprysków farby znalazłem.

Zerknij  jeszcze na Woprol Proton 1500 l, trochę większy, oglądałem u jednego rolnika, całkiem dobrze wyglądał, ale chyba jeszcze droższy od Tad-Lena.

Zachodnie używane to też dobra opcja, pancerna konstrukcja, tylko części drogie ... 

Lepiej trochę dołożyć i kupić coś co trochę wytrzyma. Tad-Lena mogę polecić, inne rzemiosło może i jest taniej, ale to się lance łamią, albo co chwila problemy z pompą ...

Edytowane przez tracker
Opublikowano

Ja poprzedniej zimy kupiłem TadLena 1515 ciąganego i zrobiłem nim w całym sezonie około 50ha i jestem bardzo zadowolony. Wersja 1500 l miała już mocniejszą ramę i koła 9.5x32, a do tego funkcje wł/wył z kabiny i podnoszone hydraulicznie lance. Ogólnie dawkę oprysku trzyma dobrze (ustawione 235l/ha a wypryskane 230) i pracuje się komfortowo. Mam też skrętny zaczep podążający za traktorem. Współpracuje z 7211. Brakuje jedynie stabilizacji belki i tu warto dopłacić. Cena w tamtym roku to 31,5k brutto bo stała ostatnia sztuka na placu. Kupowane w okolicach Kalisza. Ja mogę szczerze polecić. Opryskiwacz zawsze myty i garażowany i zero śladów rdzy.

Opublikowano (edytowane)

A jakie pompy są w tych opryskiwaczach polskie czy włoskie? Myślałem że dodatkowego wyposażenia właśnie stabilizację, rozwadnia z boczny, i elektryczny rozdzielacz. A czy ktoś może się wypowiedzieć jeszcze na temat biradzki lub tolmet czy warto dopłacić bo tu jak widzę ten tal-met tyle brutto ce tolmet netto z gorszym wyposażeniem. A ktoś coś jeszcze o tych demarol? 

Edytowane przez kuna9977
Opublikowano

Ja mam taką radę, pojeździj po sprzedawcach sprzętu w okolicy, jak będziesz miał farta to na placu będą mieli jakieś opryskiwacze, zobaczysz kilka i bedzie widać różnicę w wykonaniu. Sam też tak wybierałem, i kupiłem krukowiaka, ale mi tez agencja dołożyła co też miało znaczenie. Bo czy pompa polska czy włoska, to w ogłoszeniu jest, być może da się też dopłacić do włoskiej

Opublikowano

W mojej okolicy na placu tolmet lub biradzki ale zawieszane. A z takich tańszych firm nic nie ma i też ciężko porównać budowę wykonanie. Jakie są podzespoły. Też pewnie nie problem żeby dopłacić i założyć włoską pompę ale jak jest dobrej jakości Polska to też poco dopłacać. A te biradzki czy tolmet mają różne też opinie. I teraz pytanie czy te tańsze będą tej samej jakości czy dużo gorszej a może i lepsze 

Opublikowano

Ja kupowałem ciągany 1500 l z belką 15m, na placach takiego jak chciałem to nie znalazłem,  ale trafiło się że byl krukowiak zawieszany z belką X i promar ciągany z belką X. Belka w promarze wyglądała jak zabawka. Niby nie zobaczyłem dokładnie tego co chciałem, ale jakieś wnioski już były. Mam tez do dzisiaj biardzkiego zawieszanego z 2012 roku, do dzisiaj nic nie spawany, farba się trzyma, tylko membrany w pompie zmieniane. Tylko nawet na AF ludzie narzekali na nowsze, że jakość duzo gorsza

Opublikowano

Wiem, ale czy stać cię żeby kupić tanio i za dwa lata myśleć o kupnie kolejnego, bo tani zakup zaczyna niedomagać, i nie mówię o osprzęcie, bo to może wnerwi ale wymienisz sam bez problemu. Gorzej z ramą, belką. Tym bardziej że w tańszych markach między najtańszą a tolmetem nie ma aż takiej różnicy w cenie. Możesz jeszcze spytać o burego, duże są fajnie zrobione, to mniejsze pewnie też,  ale on już wyraźnie droższy bedzie.