Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Piotrek73

JD 6620 SE

Polecane posty

Piotrek73    0

Witam mam ciągnik JD serii 6620 mam w nim pewien problem ; zapala się kontrolka od temperatury oleju hydraulicznego, przez co wolniej podnosi podnośnik czy nie wiecie co to może być czekam na porady , pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robertbara    57

Czy jest dobry stan oleju?

Po jakim czasie pracy zapala się kontrolka, kiedy ostatnio wymieniałeś filtry i olej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piotrek73    0

tak stan oleju jest ok , przy orce przy koncowym stanie zbiornika paliwa - po kilku dobrych godzinach ( 8-9 h ), filtry i olej były wymieniane około 250 mth, nie wiem co to może być

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Skrzypek    2

Kolego Piotrek nie chce ciebie martwić,ale słyszałem że jakis serwis w Polsce wymienił rolnikowi taki ciągnik na nowy w okresie gwarancji.Objawy jak u ciebie i po godzinie orki obudowa tylnego mostu w okolicach przysłowiowego plecaka od cięgieł była tak gorąca,że nie szło przyłożyć dłoni.Polecam dobry serwis.Oj te ciągniczki z logo kozy i hasłem reklamowym-"Niezawodność jest naszą siłą".Starsze jeszcze,jeszcze,nowego JD nie chce za darmo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
unki    1

no właśnie mam 2004 , to coś z chłodnicą może być ?

Wadliwa to znaczy gore ma plastikowa a jesli masz juz ta po umbale tzn po programie naprawczym to gorna czesc jest aluminiowa, ale mimo to ja radze na poczatek wyciagnac termostat od hydrauliki na probe i sprawdzic co bedzie sie dzialo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
FFTH    0

Przy transporcie w wielu sztukach się tak dzieje.

Może należałoby sprawdzić faktycznie ten termostat przy silniku po prawej stronie ?

 

A jak nie to wymień olej na nowy.

 

Kolega ma 2007 rok i miał podobnie, ale robiło mu się to jak długo jechał po drodze z dużą prędkością.

 

Pozdrawiam !

 

Przy transporcie w wielu sztukach się tak dzieje.

Może należałoby sprawdzić faktycznie ten termostat przy silniku po prawej stronie ?

 

 

Kolega ma 2007 rok i miał podobnie, ale robiło mu się to jak długo jechał po drodze z dużą prędkością.

 

Pozdrawiam !

 

Sorki, oleju nie wymieniaj bo zapomniałem że wymieniony był 250 mtg temu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal3113    0

Witam mam ciągnik JD serii 6620 mam w nim pewien problem ; zapala się kontrolka od temperatury oleju hydraulicznego, przez co wolniej podnosi podnośnik czy nie wiecie co to może być czekam na porady , pozdrawiam.

nie koniecznie chłodnica problemy z chłodnicami były w ciągnikach pracujących w transporcie

od najprostrzych

-sprawdzenie poziomu płynu

-korek wlewu płynu najlepiej pożyczyć na prubę

-termostat skrzyni sprawdzić

-węże od wymiennika przy skrzyni czy są drożne

-płukanie chłodnicy

reszta to serwis

-pomiar ciśnienia w chydraulice

-przepływ cieczy

-pompa wody nie wymiana tylko sprawdzenie

-sprzęgło wiskozowe

 

-

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rexreed    0

Witam

Mam problem z zapowietrzaniem takiego grata z 2005 roku ;-)

W sumie to zapowietrzył się 2 razy - wyglądało to tak : ciągnik np po tygodniowej przerwie odpala na 20 sekund i gaśnie. Żeby odpowietrzyć odkręcam rurkę dochodząca do pompy i włączam pompkę- wyleci 20-30 litrów paliwa z powietrzem a następnie wszystko wraca do normy .

Jaka może być przyczyna ???? Filtry paliwa wymieniane co 250 mth.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jelonek77    0

Witam

Mam problem z zapowietrzaniem takiego grata z 2005 roku ;-)

W sumie to zapowietrzył się 2 razy - wyglądało to tak : ciągnik np po tygodniowej przerwie odpala na 20 sekund i gaśnie. Żeby odpowietrzyć odkręcam rurkę dochodząca do pompy i włączam pompkę- wyleci 20-30 litrów paliwa z powietrzem a następnie wszystko wraca do normy .

Jaka może być przyczyna ???? Filtry paliwa wymieniane co 250 mth.

znalazłeś przyczyne bo u mnie jest to samo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cober    0

Mój odpala na 20 sekund po postoju w nocy 9 ale nie zawsze bo czasem normalnie) Znalazł ktos przyczyne? wyglada mi to na spływanie paliwa z pompki przez co sie zapowietrza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×