Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, panowie kupiłem sieczkarnie do bizona na elektromagnes, jaki przwod dociągnąć do zasilania go i czujnika zapchania, jaki przekrój? 

Opublikowano (edytowane)

Do samego zasilania elektromagnesu ja położyłbym 4mm2 i wlanczanie poprzez przekaźnik i to jest że sporym zapasem. A do czujnika jeśli ma tylko sygnalizować zapchanie to wystarczy 1mm2. Jeśli nie będziesz puszczał przez niego większych amperarzy niema sensu stosować większego przekroju

Edytowane przez rabit500
Opublikowano

Osobiście nie podpinałem akurat w bizonie. Ale tu bardziej liczy się konstrukcja elektromagnesu poprostu musisz zobaczyć jak jest on u ciebie zbudowany. Np w e524 potrzeba + i - bo w elektromagnesie są szczotki węglowe. A np. classie podpinalem tylko + bo - był zintegrowany z obudową. Wszystko zależy od tego co masz na stanie i jaka jest tego budowa.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek1231
      Witam mam pytanie czy przerabiał ktoś układ chłodzenia bizona dokładając kosz chłodnic z innego kombajnu tak żeby nie niszczyć skosów w bizonie. Myślałem też przesunąć chłodnice z frontu na bok silnika co o tym myślicie? 
    • Przez Operator1
      Witam mam problem przyspieszaczem przy bizonie z056 który przy wysuwie ładnie szybko się wysuwa a jak przy wsuwie siłownika wolno się wsuwa 
    • Przez JanooFPL
      Witam mam pytanie do was zmieniłem pas od napędu mocarni zauważyłem że z jednej strony był rant nie wytarty tak jakby od wariatora czy mam się martwić talerzami że są wytarte i pas wpada za głęboko ? 
    • Przez sieradzkieteam
      Witam.jaki heder pasuje inny do bizona zo56 żeby był mniejszy a żeby mocowanie pasowało.pozdrawiam
    • Przez sieradzkieteam
      witam mam pytanie jaki heder do kombajnu bizon zo56 od jakiego kombajnu pasuje mniejszy heder
  • Dodaj nową pozycję...
v