Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z pół biegami w case 885 po rozgrzaniu oleju nagle na pół biegu zaczyna się ślizgać gdy jest zimny wszystko dobrze chodzi ciśnie jest 18 bat a gdy się rozgrzeje faluje ciśnie od 10 bar do 18 bat?

Opublikowano

Ślizga się na żółwiu czy na zającu ?  Ciśnienie mierzyłes na zającu ,na żółwiu ma być zero. Czy w czasie jazdy na zającu ,gdy zaczyna się ślizgać to czy  wciśnięcie sprzęgła na chwilę powoduję krótkotrwałą poprawę .?

Opublikowano

Na żółwiu zero.a na zajściu 18 bar gdy się rozgrzeje skacze od 10 bar do , 18 lub gdy skręce kierownicą do oporu spada nagle i przestaje jechać wom też nie działa gdy jest na zającu ledwo się kręcić wałek ,tylko na żółwiu normalnie działa wom

Opublikowano

Na 99% nieszczelność pierścieni uszczelniających kanał olejowy wałka sprzęgłowego.  Przy okazji trzeba zajrzeć do kosza półbiegów i wymienić tarczki . Sprzęgło WOM ma ten sam układ zasilania ciśnieniowego - dlatego nie hula. Zawór priorytetowy w pierwszej kolejności obsługuje kierowanie i hamulce dlatego przy zwiększonym zapotrzebowaniu orbitrola , brakuje oleju na inne układy . Wszystko się zgadza ,trzeba " rozjechać " traktorka. Możesz przeszukać forum w tematach dotyczących CASE serii 4220, 4230, 4240 tam więcej info.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Dawidcase885
      Witam miał ktoś może taki problem case  885 po puszczenia sprzęgła ono dalej tak jak by trzymało dopiero po dłuższej chwili puszcza przy dodaniu gazu najbardziej jest to widoczne przy 4 polowej
    • Przez Leobone
      Cześć, mam od niedawna kombajn International 1440
      w sobotę robiłem próbę po wymianie łożysk oraz tulejek na  koszu sitowym. Wszystko fajnie chodzi ale po ustawieniu obrotów rotora powyżej 650 wpada w dziwne wibracje. 
      jak wjeżdżam w łan wibracje nieco mniej odczuwalne ale są. Co może być przyczyną?
    • Przez Leobone
      Cześć, chciałem zapytać ile nabijacie czynnika do klimatyzacji w IH1440?

• Przez bonobo
      Witam.
      Z powogu rezygnacji z  działalności mam do oddania za śmieszne pieniążki  setki książek serwisowych do ciągników maszyn rolniczych,kombajnów,koparek budowlanych itp. Serwisowki ze schematami,kodami błędów itp. Wszystko na twardym dysku na USB do kompa.
      Tel.696452781.
    • Przez Arrrvin
      Witam, jak w temacie, poszukuję mechanika oraz elektryka godnego polecenia w województwie lubelskim, który specjalizuje się w ciągnikach Case, serii mx. 
  • Dodaj nową pozycję...
v