Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ale to ty piszesz, że to niesprawiedliwe 

Nie my

Mamy co mamy we wnioskach i zdajemy sobie sprawę z ewentualnych konsekwencji

10 minut temu, Roki212 napisał(a):

No i po raz kolejny pytam w czym problem 🤔🤔 złożyłem odmówili i tyle, a rzucam się bo same prawilniaki się tu uruchomiły 🤣 co gdyby sprawdzić może ich wnioski okazało by się co faktycznie podane a co na polu 😅

Edytowane przez Ajeto
Opublikowano

@Bogdan_ja Ja odpowiadałem koledze wilkołak co napisał że 5 lat liczone od pierwszego wniosku że miałem tak samo że mi policzyli od pierwszego nie chodziło mi o kolegę któremu teraz odmówili że porównanie z jego sytuacja, zaraz poprawie tamten post bo coś źle się wkleilo 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ajeto napisał(a):

Ale to ty piszesz, że to niesprawiedliwe

No i chyba mam prawo tak napisać skoro realnie działalność rozpoczęta później i nie można tego w inny sposób było udowodnić, a biorą pod uwagę pierwszy złożony wniosek, ale jest jak jest podali podstawę sprawdziłem zgadzało się z zapisami jakie tam mieli, przyjęte do wiadomości odwołania nie było bo nie było podstaw. No ale niech ktoś mi nie pisze że jakieś oszustwo że chciałem oszukać, bo oszukać to przykładowo podać 10 ha strączków i je przytalerzować, a we wniosku zaznaczyć płatności do strączkowych i przytulić za to kasę...

Tak samo jak pisali tu wcześniej co faktur nie mieli za sprzedaż płodów że niesprawiedliwe, a trzeba było gdzieś dostarczyć tak samo i ja sobie mogę napisać akurat o tym zaspisie 🤫

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

No poprzedzające ubieganie się o płatność dla młodego - składanie wniosków o dopłaty było oszustwem. Nazywaj sobie to jak chcesz, może być i w dobrej wierze hehe

Edytowane przez Ajeto
Opublikowano
2 godziny temu, Roki212 napisał(a):

bo same prawilniaki się tu uruchomiły z kółka wzajemnej adoracji 🤣

Mało tego po kilka kont lub często zakładają nowe aby jeden drugiemu bardziej cztery litery mógł... nie trzeba się udzielać wystarczy śledzić forum szczególnie temat o pogodzie i widać kto jaki jest i co sobą reprezentuje...

Opublikowano
Godzinę temu, Celownik07 napisał(a):

tez tak to odebrałem. odwołanie poszło

Ok faktycznie 2018 coś tam zmienili z liczeniem tego czasu. Sprawdziłeś ten przepis na który się powołali w decyzji? Czyt art 28 ust 2

Opublikowano

Jak dla mnie to tutaj nic nie ma ani o skracaniu ani o wydłużeniu terminu przez jaki dostajesz doplate. Więc dziwne że ktoś się na to powołał w Agencji xd 

Ale gdzie 2 chłopów tam 3 opinie. 

Opublikowano
6 godzin temu, Roki212 napisał(a):

No właśnie wyraźnie piszę a kolejny co chyba nie rozumie 🤔 temu że zacząłem później gospodarzyć złożyłem wniosek o tą płatność, ale skoro liczyli rozpoczęcie działalności od dnia złożenia pierwszego wniosku odmówili i tyle, ja nie mam z tym problemu ale widzę że inni jakiś mają 😅 zarzucając tu nawet jakieś oszustwo 🫣😅

A co do szuwaru nie pamiętasz jak zwracałem ci juz nie raz uwagę że nie wszędzie dokładnie wygryzione 🫣 tyle w temacie 😉

Chłopie nie rzucaj się jak wsza na grzebieniu, składałeś wniosek i nie gospodarzyłeś, i twierdzisz, że to nie oszustwo, w dodatku ktoś cię wyd..mał. Jeszcze masz czelność twierdzić, że to nie sprawiedliwe, bo ci zaliczyli okres od złożenia wniosku, a nie od początku gospodarzenia

5 godzin temu, Roki212 napisał(a):

No i po raz kolejny pytam w czym problem 🤔🤔 złożyłem odmówili i tyle, a rzucam się bo same prawilniaki się tu uruchomiły z kółka wzajemnej adoracji 🤣 co gdyby sprawdzić może ich wnioski okazało by się co faktycznie podane a co na polu 😅

To co mam we wniosku, to i mam zrobione, i na polu, nie widzę powodu dla chachmęcenia dla jakichkolwiek korzyści.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, bubu1987 napisał(a):

nie trzeba się udzielać wystarczy śledzić forum szczególnie temat o pogodzie i widać kto jaki jest i co sobą reprezentuje...

Zobacz są osoby co może nie zdają sobie nawet sprawy że wystarczy specjalnie coś napisać w określony sposób i widać kto przyleci aby się spiąć i kto mu w reakcji przyzna rację 🤭 są nawet tacy co podnieceni chca pociągnąć za 👅 dopytując aby podać mu więcej szczegółów i otrzymują odpowiedź jaką by chcieli, ale czy zgodną z prawdą 🤔🤭😅 słowo "słabo sprawiedliwe..." było zamieszaniem wiaderkiem z przynętą i wystarczyło poczekać kto najbardziej prawilny ją łapanie i zacznie prawić morały jakto chciałem wyciągnąć łapę po kasę nic nie robiąc 🤣🤣 a w głównej mierze post dotyczył tych 5 lat od kiedy liczone 🤭 

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

Wniosek elektronicznie o djp do akcyzy wpisujemy rok 2026 czy 2025, bo już zgłupiałem, wyliczane jest za rok poprzedni, ale nie jestem pewien co do daty 

2025

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, jacor73 napisał(a):

składałeś wniosek i nie gospodarzyłeś

No samo się robiło w końcu rolnik śpi a jemu rośnie 🤣 a ja tylko kasę liczyłem nie swoją, a może jednak swoją 🤔🤔 skoro wniosek na mnie to czyje konto mogło być wpisane 🤭 i robić a kasę oddawać komuś 🤫

Oj Panowie nie spinajcie się tak za bardzo bo nawet nie wiecie kiedy ktoś z was bekę zaczyna cisnąć 😜 i sorki za debila i pajaca ale chciałem się przekonać czy łatwo cię dalej sprowokować do działania 🤭

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
7 godzin temu, Roki212 napisał(a):

....bo kasy nie dostałem za coś za co się nie należała...

6 godzin temu, Roki212 napisał(a):

.... .temu że zacząłem później gospodarzyć złożyłem wniosek o tą płatność, ale skoro liczyli rozpoczęcie działalności od dnia złożenia pierwszego wniosku odmówili ....

10 minut temu, Roki212 napisał(a):

....No samo się robiło w końcu rolnik śpi a jemu rośnie 🤣 a ja tylko kasę liczyłem nie swoją, a może jednak swoją 🤔🤔 skoro wniosek na mnie to czyje konto mogło być wpisane 🤭 i robić a kasę oddawać komuś 🤫

..... łatwo cię dalej sprowokować do działania 🤭

To jak to było w końcu z tym twoim gospodarzeniem, bo trochę się już pogubiłeś. Składałeś wniosek, a nie  gospodarzyłeś, kasa ci się należała, ale ktoś ci ją zgarnął. A na końcu piszesz, że jednak samo się nie robiło.

I nie pajacuj misi kolorowy, bo ja nikogo od debili nie wyzywam

Opublikowano

No kilka postów wstecz napisane komuś innemu że każdy dostał taką informację na jaka liczył dla pociągnięcia tematu kombinowania...

A z moim gospodarzeniem jedyna prawda taka że odkąd ojciec przepisał to wniosek jest na mnie i gospodarze ja ojciec co może to oczywiście pomoże, nigdy nie składałem na młodego rolnika bo właśnie jak to weszło był chyba 6 lub 7 rok jak miałem na sobie już dopłaty, oczywiscie byłem w agencji wypytać i dostałem info że właśnie już 5 lat minęło jak rozpocząłem działalność i się nie należy bo liczą odkąd zaczęło się składać wniosek na siebie temu w pierwszym poście napisałem że z tym 5 letnim okresem to prawda co kolega wspomniał bo sam takie info też od nich otrzymałem. Jak piszą że były jakieś późniejsze zmiany możliwe ale już nie interesowałem się tematem 

Opublikowano (edytowane)

A jak miały dotyczyć mnie i gdzie piszę o zmianach że mnie miały dotyczyć? Tyle że na forum pisali o zmianach że jakieś tam były i tyle 😜 tym bardziej zapewne jak one weszły to już miałem 40 lat, temu nie interesowałem się co tam zmienili jak wcześniej wspomniałem nawet jak i by była możliwość to wiek już by nie pozwalał 

Edytowane przez Roki212