Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Tomek90 napisał(a):

Było bo ja 2 auta wziąłem, przespałeś cenę 😅

Zastanawia mnie jak można tak kłamać? Ludziom na tym forum przychodzą cenniki czy to emailem czy SMSem jak ktoś kupił od jakiejś firmy 24 t nawozu to już go mają w bazie i wysyłają oferty. Tobie się wydaje że jak napiszesz durnotę to ktoś to łyknie? Ja znam takich co pod kościołem opowiadają że 7 ton z ha mają rzepaku albo 12 ton pszenicy. Nikt jak stoimy się nie odzywa bo ludzie są kulturalni ale swoje myślą o takim delikwencie. Pozdrawiam ciebie w nowym roku życzę plonów jak wyżej tym bardziej że kupiłeś w czerwcu RSM po 925 zł netto dużo taniej niż dealer GA od fabryki.

Opublikowano
28 minut temu, soltys48 napisał(a):

IMG_20250104_083132.jpg

kujawit po lewej to jest jak u nas mielenie 0-4mm (podsiewka pod kostkę) , tyle że z dużą zawartością 0-1mm. 2 kopalnie do wyboru 1500zł/27t transport ok 25km, na pewno nie bedzie ~50% CaO jak na zdj. , ale magnezu ma sporo "siwy dolomit"

Opublikowano

Dalej  wymiana zdań i pier**le,,,ty zamiast szczerze wprost ile co gdzie kosztuje, chcecie porady pisać o wapnie itd piszcie sobie na priv , potem żeby coś uzyskać rzeczowego trzeba dziesięć stron przeczytać waszych wyznań i porad,   wczoraj po dzwoniłem i cena saletry drobnej 1670 grubej 1729 nawet na całe auto pilifoska blisko 2900 inne mixy,  npk od 2100-2600  , sól niecałe 1800, mocznik 2150 ceny brutto z dostawą 

• Haha 2
Opublikowano
Agrest napisał:

A to nie jest poprodukcyjne wapno z kiepskim składem i dużą zawartością metali ciężkich?

w orlenie w Płocku oddawali to za darmo aby zabrać a później rolnikowi sprzedawali to po 40zl tonę

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kulczer napisał(a):

Zastanawia mnie jak można tak kłamać? Ludziom na tym forum przychodzą cenniki czy to emailem czy SMSem jak ktoś kupił od jakiejś firmy 24 t nawozu to już go mają w bazie i wysyłają oferty. Tobie się wydaje że jak napiszesz durnotę to ktoś to łyknie? Ja znam takich co pod kościołem opowiadają że 7 ton z ha mają rzepaku albo 12 ton pszenicy. Nikt jak stoimy się nie odzywa bo ludzie są kulturalni ale swoje myślą o takim delikwencie. Pozdrawiam ciebie w nowym roku życzę plonów jak wyżej tym bardziej że kupiłeś w czerwcu RSM po 925 zł netto dużo taniej niż dealer GA od fabryki.

Z transportem na gospodarstwo. 

Mówię że przespałeś cenę gościu, albo za dużo piwa było po kościele 🤪

IMG_20250104_102424.jpg

Edytowane przez Tomek90
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Desperado napisał(a):

O i to jest potwierdzenie czarno na białym.

Chcesz to za 15 minut będziesz miał taką fakturę z cena 600 xD w obecnych czasach gdy każdy ma drukarkę w domu to kilka minut roboty ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Confused 1
Opublikowano
37 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chcesz to za 15 minut będziesz miał taką fakturę z cena 600 xD w obecnych czasach gdy każdy ma drukarkę w domu to kilka minut roboty ...

Aha to zrób. Czas start, czekamy 11:35 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Tomek90 napisał(a):

Aha to zrób. Czas start, czekamy 11:35 

Po co, twoje bajki łatwo zweryfikować xD

https://www.sad24.pl/nawozenie/rosna-ceny-nawozow-azotowych-hurtowe-ceny-nawozow-17-06-2024/

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/rynki-rolne/ceny-nawozow/jakie-sa-ceny-nawozow-na-koniec-czerwca-2024-2513606

Takie ceny były w połowie czerwca i pod koniec czerwca, chcesz to wciskaj ten swój kit z taką ceną RSM-u ale dla mnie to tyle warte co plony rzędu 15t/ha pszenicy ...

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Po co, twoje bajki łatwo zweryfikować xD

https://www.sad24.pl/nawozenie/rosna-ceny-nawozow-azotowych-hurtowe-ceny-nawozow-17-06-2024/

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/rynki-rolne/ceny-nawozow/jakie-sa-ceny-nawozow-na-koniec-czerwca-2024-2513606

Takie ceny były w połowie czerwca i pod koniec czerwca, chcesz to wciskaj ten swój kit z taką ceną RSM-u ale dla mnie to tyle warte co plony rzędu 15t/ha pszenicy ...

Co ty mi jakieś linki pismaków wysyłasz ceny z detalu gościu. Miałeś zrobić fakturę w 15min i co? Ucha zwiędły już drugi raz. 

Opublikowano

Nie widzę sensu tego robić, co nie znaczy że się nie da ... Żadnym problemem w obecnych czasach jest wydrukować coś na kartce papieru ...

1 minutę temu, Tomek90 napisał(a):

Co ty mi jakieś linki pismaków wysyłasz ceny z detalu gościu. Miałeś zrobić fakturę w 15min i co? Ucha zwiędły już drugi raz. 

Tak, tak, w detalu 1300 netto a Tobie przywożą po 960 na podwórko, w tej bajce smoki były ?? xD 

Opublikowano

No to czekam, a nie suche posty sypiesz? Skoro potrafisz w 15min.

1400 prawie w czerwcu cena z linku, gdzie z Puław miałem ofertę po nie całe 1300. Wiesz o czym piszesz detalowcu? 🤪

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie widzę sensu tego robić, co nie znaczy że się nie da ... Żadnym problemem w obecnych czasach jest wydrukować coś na kartce papieru ...

Tak, tak, w detalu 1300 netto a Tobie przywożą po 960 na podwórko, w tej bajce smoki były ?? xD 

Coś jeszcze? Czy dalej będziesz robić klauna z siebie? 🤪

Gdzie ja na pisałem że kupiłem polski RSM?? 🤣

Screenshot_20250104_112733_com.google.android.apps.messaging.jpg

Opublikowano (edytowane)

To sprawdź ile azotu ma ten twój RSM xD chcesz to wciskaj innym te swoje bajeczki, mnie nie interesują ...

Każdy kto jest rolnikiem na VAT wie ile czasu się pisze fakturę, że można napisać się na niej co chce i póki nie zostanie zaksięgowana jest nic nie warta. A tym bardziej taka jak twoja gdzie nawet nie trzeba się wysilac nad danymi firmy bo są zakryte ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

To sprawdź ile azotu ma ten twój RSM xD

I co cena zrobiła się realna dla ciebie , to teraz nie wierzysz w zawartość azotu? 🤪😅

Pogrążasz się 😉

Masz maślaku 😉

IMG_20240614_120417.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To sprawdź ile azotu ma ten twój RSM xD chcesz to wciskaj innym te swoje bajeczki, mnie nie interesują ...

Każdy kto jest rolnikiem na VAT wie ile czasu się pisze fakturę, że można napisać się na niej co chce i póki nie zostanie zaksięgowana jest nic nie warta. A tym bardziej taka jak twoja gdzie nawet nie trzeba się wysilac nad danymi firmy bo są zakryte ...

Nie będę Ci danych tutaj wysyłać idioto 🤦‍♂️

Pokazałeś że tylko pier**lic umiesz, nic więcej 😉

Kolejny raz. 

1 minutę temu, STIG13 napisał(a):

To jakiś import z procamu? 

Niewiem czy Procam handluje RSM, kiedyś jak chciałem to nie handlowali jeszcze. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A ty że kolejny raz bajki dla debili opowiadasz ... Co za problem powiedziec gdzie kupiłeś ... Dla mnie ta twoja "faktura" jest warta tyle co papier toaletowy ...

Opublikowano
2 minuty temu, STIG13 napisał(a):

Wygląda na ich cennik ;)

Nie miałem nigdy od nich cennika, na telefon ceny pytam. Nie pamiętam skąd to cennik miałem, ale jakby Procam to byłyby ich firmowe nawozy profoski prosany i nawozy icl.