Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzcie mi jak to jest że w ciągu roku piszecie ile to niektóre zakłady płacą za dostarczony surowiec a jak przeglądam sprawozdania za rok poprzedni to średnia cena wypłacona za surowiec to dno i nawet jakby podnieśli średnia cene o 5gr na rok to musieliby zamknąć działalność.  Mega paradoks. 

Opublikowano
8 godzin temu, grzesiu napisał(a):

Powiedzcie mi jak to jest że w ciągu roku piszecie ile to niektóre zakłady płacą za dostarczony surowiec a jak przeglądam sprawozdania za rok poprzedni to średnia cena wypłacona za surowiec to dno i nawet jakby podnieśli średnia cene o 5gr na rok to musieliby zamknąć działalność.  Mega paradoks. 

Z tych które przeczytałem to średnia roczna cena waha sie między 2,34  zł a 1,81 zł. Większość oscyluje około  2 zł. Nie które Zarządy nie wiem czy boją sie podać ile mają skupu i jaka średnia, czy mają coś do ukrycia. Ogólnie wg mnie duże wzrosty skupu pomimo wielu likwidacji/rezygnacji z mleka. I widać dobrze że te spółdzielnie które mogły przerobić własne mleko w całości na produkty (bez proszkowni) dobrze na tym wyszły, a te które muszą nadwyżkę sprzedać innym to za dobrze na tym nie wychodzą. Ogólnie wojna Polsko-Polska trwa a sieci to wykorzystują.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Dokładnie niektóre tak jakby miały coś do ukrycia bo nie podają skupu i średniej.  Niektóre podmioty choćby zapłaciły średnia krajową to byłaby strata. Gdzie te chłopy mają rozumy że na walnym nikt nie potrafi wyciągnąć takiego argumentu, że to dostawcy są sponsorami działalności zarządu.  Faktycznie skup wzrósł i to nawet u tych co płacili poniżej średniej krajowej. 

@Dream1990 patrzyłeś Łowicz?

Opublikowano

był u mnie wet to powiedział że przez ostatnie 4  lata zlikiwidowało sie połowa stad bydła w powiecie WWL , dziś sie dowiedziałem żę najwieksze gospodarstwo w gminie prawdopodobnie też do likwidacji , nastepca sie wyprowadził w ubiegłym roku wziął żone dziecko i wyjechał .

Opublikowano

A Co Panowie powiecie że mlekovita będzie miała nowego prezesa . 

Wielmożnego Dariusza ma zmienić nikt inny jak właściciel wnory wiechy klubu scorpio .... 

Opublikowano
7 minut temu, Akardin napisał(a):

Wielmożnego Dariusza ma zmienić nikt inny jak właściciel wnory wiechy klubu scorpio .... 

prezes pzpn?

Opublikowano
50 minut temu, Akardin napisał(a):

1 kwietnia już był w tym roku. 🤣🤣

Opublikowano
Godzinę temu, radekz200 napisał(a):

prezes pzpn?

Tak. 

20 minut temu, grzesiu napisał(a):

1 kwietnia już był w tym roku. 🤣🤣

Przykro mi ale to nie żart. Wszystko już dogadane podobno. Dariusz abdykuje a zostaje nam ...... No szkoda słów. 

• Confused 1
Opublikowano

Co do kasy w Łapach :)
Jeżeli spółdzielnia w Łapach istnieje jako niezależny podmiot to utrzymują 100% wartości faktury, wierzytelności, inne długi etc. 
Zdarza się, że jak firma przejmuje inną, zadłużoną to prawnicy z nowego podmiotu mówią wszystkim wierzycielom, żeby szli do sądu i uzyskiwali, coś jakby 
potwierdzenie wierzytelności - bo KRS inny itd.  
Trzeba będzie się, zapewne, bujać po sądach, prawnicy będą zarabiać przez lata i może odzyska się max. kilka procent i tyle. 
Albo czy ten co przejmie, będzie dotował- "tą" - konkurencję... (?) 
Najlepiej zostawić jak jest i kontynuować działalność.    

Opublikowano
2 godziny temu, Akardin napisał(a):

Prędzej ktoś z rodziny prezesa zostanie na jego stołku niż ktoś obcy wejdzie w ten układ . 

Opublikowano
2 godziny temu, Supersebusiek napisał(a):

Prędzej ktoś z rodziny prezesa zostanie na jego stołku niż ktoś obcy wejdzie w ten układ . 

Jeśli ogarniesz kim jest ten Pan co napisałem to zrozumiesz . 

• Thanks 1
Opublikowano
20 godzin temu, grzesiu napisał(a):

bo tu piszą ci co mają duże ilości i dobre parametry 

• Sad 1
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

brutto..

To faktycznie ilosc skromna jak w czołowej spółdzielni w kraju masz tyle co ja u prywaciarza :D może popracuj Sławek nad żywieniem tak na początek najlepiej weź żywieniowca z federacji :D

• Haha 2