Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W gruszce jest i gaz i olej coś w rodzaju amortyzacji,  gdybyś zaslepil miejsce gruszki i będzie działać tylko może bardziej twardo , a naprawić się wszystko da tylko kwestia czy się opłaca czy nie lepiej nowe kupić. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Ciekawe ile nowe. Jutro zaslepie i zobaczę czy będzie działało 

Czyli to coś w podobnie jak w turze amortyzacja? Myslałem bardziej że to pcha siłownik żeby się schował bo jest na jednym przewodzie 

Opublikowano
12 godzin temu, Marcin133 napisał(a):

Ciekawe ile nowe. Jutro zaslepie i zobaczę czy będzie działało 

Czyli to coś w podobnie jak w turze amortyzacja? Myslałem bardziej że to pcha siłownik żeby się schował bo jest na jednym przewodzie 

Teraz musisz dobić oleju zamieniając przewód, a później zaworem wyregulować ciśnienie 

Opublikowano

Łapy było zebranie, będzie restrukturyzacja albo plajta jeśli wierzyciele się nie zgodzą. Jeśli restrukturyzacja to łowicz długi spłaci i zakład rozbuja.

Opublikowano

Jak byłem w Łapach to widziałem, że są w projekcie Marcyś Milk i chcą zrobić tzw. rebranding na kilka produktów (jogurty, maślanki owocowe) - biznesowo to się zepnie, ale tam wewnątrz ktoś to blokuje. Przecież stale dostarczają do hipermarketów Auch. to mogą dorzucić jeszcze coś od siebie. Wystarczy chcieć.
Dla wierzycieli takie rozwiązanie jest najlepsze, bo utrzymają wartość wierzytelności, a bank dużego klienta.  
Przejęcie jest mało interesujące dla wierzycieli – większość zobaczy zero (Rotr i inne.) 
Inna sprawa jest taka, że teraz jest bezcelowe przejmowanie zakładów, bo lepiej budować bardziej energooszczędne z dopłatami od państwa. Od września zdejmują tarcze energetyczne. 

• Like 1
Opublikowano
Danieluśmiech napisał:

Czy średnia 16,3 litrów na krowę na dzień przy bardzo dobrych parametrach tłuszczu i dobrych białka to dobra wydajność? Jak można zwiększyć wydajność

wydajność fatalna 25 to średnio akceptowalne do szkoły pora iść i na poważnie zacząć się uczyć ..

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 16.05.2025 o 15:20, Danieluśmiech napisał(a):

Czy średnia 16,3 litrów na krowę na dzień przy bardzo dobrych parametrach tłuszczu i dobrych białka to dobra wydajność? Jak można zwiększyć wydajność

Obecnie mam 38.4 litra od krowy na dzień , i uważam że to nie jest max możliwości. Także powyżej 42 litrów średnio przy dobrym dniu laktacji to jest dobry wynik . Przy 16.3 to bym krów nie trzymał , tylko do pracy poszedł ....

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, slawek74 napisał(a):

wydajność fatalna 25 to średnio akceptowalne do szkoły pora iść i na poważnie zacząć się uczyć ..

A ten jak zwykle dużo pomógł,  po jaki wuj to się odzywać jak się niema zamiaru ni pomagać ni coś mądrego napisać. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, robert1226 napisał(a):

A ten jak zwykle dużo pomógł,  po jaki wuj to się odzywać jak się niema zamiaru ni pomagać ni coś mądrego napisać. 

Tak jak ty mi kilka postów wyżej 😒

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
robert1226 napisał:

31 minut temu, slawek74 napisał(a):

uspokuj się 😁 boś wielce przydatny 🤭🙆‍♂️

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

Tak jak ty mi kilka postów wyżej 😒

Odpowiedź była w 100% pytałeś o nic więcej tylko,, jak płacą " 

Sławek bynajmniej się nie sadze że najmądrzejszy jestem.

Edytowane przez robert1226
  • Haha 1
Opublikowano
W dniu 16.05.2025 o 15:20, Danieluśmiech napisał(a):

Żeby odpowiedzieć na tak zadane pytanie trzeba by znać rachunek ekonomiczny stada. Jeśli taka wydajność zapewnia odpowiedni zysk to jest dobra, jeśli nie to nie. Co Ci z tego, że będziesz miał wydajność na poziomie 35 plus, jeśli koszty będą stanowiły 90%🤷. No i druga kwestia to Twój wysiłek. Przy wyższych wydajnościach prowadzenie stada pochłania dużo więcej czasu i energii. Też należy to wziąć pod uwagę. Zatem reasumując...co kto lubi i co mu się opłaca 🤷

• Like 10
Opublikowano
1 godzinę temu, Akardin napisał(a):

Obecnie mam 38.4 litra od krowy na dzień , i uważam że to nie jest max możliwości. Także powyżej 42 litrów średnio przy dobrym dniu laktacji to jest dobry wynik . Przy 16.3 to bym krów nie trzymał , tylko do pracy poszedł ....

Czyli jak myślałem, że to bardzo słabo. A jak można zwiększyć tą wydajność? Dietetyk? Zwiększać stopniowo paszę?

• Confused 1