Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jest ktoś na forum kto oddaje byki do "Sokołów" w Tarnowie . Jakie macie opinie .

Sprzedaję zawsze na żywo ,ale jestem ciekaw czy nie spróbować poubojowo.

Edytowane przez TommyLee
Opublikowano
3 godziny temu, TommyLee napisał(a):

Jest ktoś na forum kto oddaje byki do "Sokołów" w Tarnowie . Jakie macie opinie .

Na duże wyboje tam nie licz

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, mlody24 napisał(a):

Ile ważyły? 

705 i 680 ale jak na hf to były ładne

15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dobra cena.

Bardzo dobra, ale chyba potrzebował. Bierze już kilka lat tylko on, no prawie tylko on 😁

12 minut temu, soltys48 napisał(a):

Na duże wyboje tam nie licz

Dawałem do Sokołowa to hukowo strasznie

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał(a):

Zbyszek a ja wczoraj za mieszańca angusa 17,2 brutto a ważył prawie 700 żeby się przed waga nie 💩

No ładnie, ładnie...

Też ja po tyle jak kupię ..od ciebie..i urosną...👍

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał(a):

Zbyszek a ja wczoraj za mieszańca angusa 17,2 brutto a ważył prawie 700 żeby się przed waga nie 💩

Mam jałóweczkę angusa po swojej krowie simental, to co tu porównywać 🤭 jakoś w listopadzie skończy rok a okrągłą a bez rogów a spokojna 😉

Opublikowano
6 minut temu, Wpaw napisał(a):

Mam jałóweczkę angusa po swojej krowie simental, to co tu porównywać 🤭 jakoś w listopadzie skończy rok a okrągłą a bez rogów a spokojna 😉

no spokojne to są, podoba mi się ta rasa

Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał(a):

A słyszałem że angusy to wariaty

Im więcej czystej rasy tym więcej dzikości. Jak mają na simentalu to nie dziwne że taki angus łagodniejszy. Ja mam krowę limusine/angus to dopiero ma odpały 

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, szymon09875 napisał(a):

A słyszałem że angusy to wariaty

w mixie z hf te moje były spokojne, tylko żarły i leżały, żadne walki z poidlem lub kolegą obok ich nie interesowały 

Opublikowano

Mam 2 angusy jeden widac czysto rasowy, drugi cos pomieszany, w porownaniu z reszta to sa wariaty, nawet hfy sie tak nie piorą  ale ten czysto rasowy te same zarcie a jest duzo wiekszy od reszty.

Chociaz kiedys byly 2 obok siebie uwiazane wygladalo na lm z rw bezrozne to te chyba najbardziej z wszystkich szalały

Opublikowano

Angus to śmietnik. Zeźre wszystko i zawsze okrągły.

Kiedyś w głowie urodził mi się pomysł krycia jałówek AN i później córki na mamki. W kolejnym sezonie będzie 10szt tego w dziwnym mixie 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał(a):

Angus to śmietnik. Zeźre wszystko i zawsze okrągły.

Kiedyś w głowie urodził mi się pomysł krycia jałówek AN i później córki na mamki. W kolejnym sezonie będzie 10szt tego w dziwnym mixie 

Te cechy środowiskowe są u nich super ale dzikusy i to je przekreśla. Może z simentalem byłoby lepiej

Opublikowano
8 godzin temu, TommyLee napisał(a):

Ja przez dużego pośrednika ceny ma wyższe  ,a szału nie ma  raz lepiej raz gorzej .

Opublikowano
5 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Te cechy środowiskowe są u nich super ale dzikusy i to je przekreśla. Może z simentalem byłoby lepiej

Mam mieszalniki SM/AR i SM/AN

Te pierwsze mimo że to teoretycznie ta sama rasa są spokojniejsze. Teraz na to pójdzie bysio CH

Tu matka SM/AN

Rude ciele po byku CH

IMG20250706172632.jpg

IMG20250706171645.jpg

Opublikowano

Nigdy nie miałem dzikusa po angusie. Zawsze fajne beczki. 

Za to lm nie trawię. Nawet ostatnio brałem na mamki to odwiązałem bo kurwiki w oczach i rogami zapindalala jak głupia. 

Przyjechały spokojniejsze, choć nie w kolorze 😁