Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, VarP napisał(a):

Panowie ile realnie można wyciagnac za takie jałówki ?

przecie ten w środku to jest jeszcze taki mały, że to jeszcze nie wiadomo czy to jałoszka czy byk...

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał(a):

Powiem Ci za kilka dni 

W tym tygodniu plan jest zaladować dwie krowy i 6 jałówek.-4rude raczej U i 2 simki takie O+/R-

PROBLEM ze jeszcze nie wiem komu

Trochę jest zainteresowanie teraz jałówką bo wcześniej to tylko byk?

Opublikowano
37 minut temu, soltys48 napisał(a):

Niby tak ale duża i tłustą 

A moje ni zbyt duże ale młode za to

A TO NIE JEST TAK żę byk to młody a jałówka starsza jest lepiej ceniona ? 

Opublikowano

Te różnice w klasach i teraz pomiędzy dobrą krową a jałówką przypominają mi że produkujemy mielonkę do konserw i kebabów. Żadna to kulinarna wołowina tylko tanie żarcie dla ciapatych

• Like 2
Opublikowano
GABBER85 napisał:

7 godzin temu, VarP napisał(a):

Panowie ile realnie można wyciagnac za takie jałówki ?

przecie ten w środku to jest jeszcze taki mały, że to jeszcze nie wiadomo czy to jałoszka czy byk...

Na zdjęciu tak wyszło, fakt jest trochę mniejsza ale wszystko w równym wieku 23mc

Opublikowano
Godzinę temu, wojak1986 napisał(a):

Te różnice w klasach i teraz pomiędzy dobrą krową a jałówką przypominają mi że produkujemy mielonkę do konserw i kebabów. Żadna to kulinarna wołowina tylko tanie żarcie dla ciapatych

Nie. Po prostu mięsa klasy premium mamy totalnie w opór i nikt za to nie chce dużo przepłacać 

W dodatku to zaznacz mięso typu brojler, także mało poszukiwanego przez smakoszy 

Opublikowano

już nawet HF się reklamuje jako rarytas ,, specjalnie wyselekcjonowane steki z bydła raasy hf ''   albo sery z bydła rasy hf a potem się dziwią żę nikt tego nie kupuje , a jak już coś jest z polskiej hodowli premium to sporo drożej od argentyńskiej wołowiny 

Opublikowano

Toć kurczak zagrodowy też 3 razy drożej od brojlera i kiepsko wygląda, a zapotrzebowanie jest. 

Jeśli wejdzie na potęgę tucz i z kraju gdzie myślą że bydło na trawie tuż nad rzeczką się pasie pokażą tuczarnie i suchy opas to nasz rynek leży 

Opublikowano
4 minuty temu, barttt napisał(a):

W tamtym tygodniu 4 jalowki O klasowe tłuste po 14,50 brutto strączka 7% 

To hf były?

38 minut temu, HF86 napisał(a):

Toć kurczak zagrodowy też 3 razy drożej od brojlera i kiepsko wygląda, a zapotrzebowanie jest. 

Jeśli wejdzie na potęgę tucz i z kraju gdzie myślą że bydło na trawie tuż nad rzeczką się pasie pokażą tuczarnie i suchy opas to nasz rynek leży 

Kto ma tańszą pasze ten rządzi a jeszcze mają tanie białko 

Opublikowano

Podnieść minimalną na papierze to każdy idiota może tylko rynek prędzej czy później od tego się załamie ale chyba już to wszyscy wiedzą ważne żeby to nie było za mojej kadencji...

Opublikowano
18 minut temu, wojak1986 napisał(a):

To hf były?

Kto ma tańszą pasze ten rządzi a jeszcze mają tanie białko 

Nie hf, takie mieszańce ale żadna się na R nie łapała, za słabe tyły i grzbiety 

Opublikowano
6 godzin temu, barttt napisał(a):

Nie hf, takie mieszańce ale żadna się na R nie łapała, za słabe tyły i grzbiety 

Coś takiego?

20250525_201606.jpg

20250525_201556.jpg

11 godzin temu, soltys48 napisał(a):

Niby tak ale duża i tłustą 

A moje ni zbyt duże ale młode za to

Sołtys te rude to coś takiego propozycja 15 netto

20250517_112634.jpg

20250517_112738.jpg

20250517_112640.jpg

20250516_111615.jpg

• Like 1