Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

U siebie sam wprowadzasz byki na wagę? Jestem ciekawy bo tutaj to wygląda że u ludzi same wchodzą do klatki

Jak sprzedaje to handlarz ciągnie na moją wagę a później na swoją🤷 Nieraz jak przeprowadzamy sztuki np jałówki spod wiaty jak się ocieli to wrzucam na wagę. Czasem dużego byka też się wrzuci z uwięzi w dwie osoby. U mnie waga na przelocie idealnie się wpasowała. Mam platformę w galerii jest 

19 godzin temu, Samcik03 napisał(a):

I przede wszystkim trzeba mieć z kim przeważać takie byki to nie piesek że pójdzie jak na smyczy.ale rozważam zakup wagi postawię wagę przed oborą i będę przechodziły przez moją wagę przed załadunkiem ten handlarz któremu sprzedaje nie używa wagi w samochodzie bo mówi że przekłamuje i waży u siebie na ,, spędzie"problem zaczął się w tamtym roku że 650-700 był maks u byków tamte sztuki może były słabe genetycznie bo jałówki ważą u mnie 550-700 zależy czy hf czy mieszaniec. Większą ilość bydła trzymam od czasu załamania się cen mówię jest dołek to musi przyjść górka no i się udało wstrzelić wtedy po likwidacji świń to był strzał w 10 w moim wypadku.na początku jak zacząłem sprzedawać mu większe ilości to zawsze regulował jeszcze wagę bo byk wchodził na wagę mówi on coś za mało waży sprowadzał go z wagi i zawsze było 15-20 kg więcej na byku to myślę że jest uczciwy

Który to taki uczciwy?😁

Opublikowano

Chłopaki da się zarejestrować urodzenie bliźniaków 2 byki z irz? Podpowie ktoś jak to zrobić żeby przypadkowo nie wysłać rejestracji tylko na 1szt? A i pytanie kupiony od znajomego ok 15km ode mnie cielak byczek ma 8dni od daty urodzenia w papierach mogę już przerejestowywac na siebie na legalu czy za wcześnie?

Opublikowano (edytowane)

Masz rubrykę liczba potomstwa przy porodzie mnogim. Wpisujesz 2. Robisz następna poxycje tak samo z tà sama matka tylko nr kolczyka kolejny i tyle

Edytowane przez ubogiwladek
  • Thanks 1
Opublikowano

Czyli tak wypełniam wszystkie dane podstawowe i tylko na końcu w rubryce liczba potomstwa przy porodzie mnogim wpisuje 2, sposób oznakowania kolczyk zwykły, kolczyk zwykły, zapisz i z góry znów klikam dodaj nową pozycję i wszystko od nowa wypełnić tak samo tyko z nr drugiego kolczyka na drugą sztukę cielaka i wtedy wysyłam tak?

Opublikowano
4 godziny temu, Michal014d napisał(a):

Pytanie jak stąd potem wycofać się z bydlakiem 800kg?

Ta koleżanka że zdjęcia mała 845jak dobrze pamiętam. Normalnie otwierasz te drzwi sztuka się wycofuje i albo wraca do obory ale na wagę handlarza🤷proste jak świński ogonek😉

Opublikowano
Godzinę temu, Michal014d napisał(a):

A z tym przemieszczeniem cielaka wiek 8dni w papierach kupiony niecałe 15km ode mnie nikt się nie doczepi że za mały przerejestrowany będzie?

Śmiało możesz robić przemieszczenie.

• Thanks 1
Opublikowano
13 godzin temu, Cybulek17 napisał(a):

Screenshot_20250316_191031_Facebook.jpg

Screenshot_20250316_191047_Facebook.jpg

Widzicie jak to się robi ? 

900 kg to już nie mała sztuka ciekawe ile u nich ile miesięcy ma bo nie pisze pisać to można różne cuda

Opublikowano
16 godzin temu, Baks00 napisał(a):

Weterynarz za 120 zł to może za ogon potrzymać 

"Średnio"- oznacza, że do jednego przyjedzie i skasuje 360 za wizytę, a do dwóch innych nigdy nie przyjedzie 😛

Opublikowano
16 godzin temu, Michal014d napisał(a):

A z tym przemieszczeniem cielaka wiek 8dni w papierach kupiony niecałe 15km ode mnie nikt się nie doczepi że za mały przerejestrowany będzie?

10dni musi mieć zeby przerejestrować 

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Pablo9812 napisał(a):

Cielak już bez mleka za 2 tyś brać? Wydaje się trochę drogo 😅

W styczniu jeszcze kupowałem po 1800 takie 

Nie warto . Daj namiary , przedzwonię zapytać czy oszalał 🫡

2 godziny temu, robkos napisał(a):

900 kg to już nie mała sztuka ciekawe ile u nich ile miesięcy ma bo nie pisze pisać to można różne cuda

I to jeszcze 900 na czysto 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
20 minut temu, danielhaker napisał(a):

"Średnio"- oznacza, że do jednego przyjedzie i skasuje 360 za wizytę, a do dwóch innych nigdy nie przyjedzie 😛

Dobrze wiedzieć.....to te wyliczenia za jaki okres czasowy?Od zakupu do sprzedaży?

Opublikowano
22 minuty temu, artek27 napisał(a):

22 minuty temu, artek27 napisał(a):

Z kat masz takie informacje?