Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Po co tam nosisz lodówkę?

To ogólne stwierdzenie... Owszem, mam na strychu drugą zapasową kuchenkę gazową (pierwsza w piwnicy stoi) i Franię ale lodówka zapasowa stoi w futerkuchni i jest używana do przechowywania jajek.

1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Trzeba zalać robaka, może wolniej będzie mnie jadł 

Fiu fiu, widzę, że obraz już rozmyty...

Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Nie, nie stać mnie, biednych ludzi tam nie wpuszczają 

A to nie na odwrót że jak chodzisz do kościoła to nic z hodowli nie zdycha nie choruje krowy same się cielą i więcej zarabiasz

• Haha 3
Opublikowano
54 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To tylko mniej samodzielności i swojego zdania, zero potrzeb seksualnych i nawet u mnie byś mogła wyrabiać.

Pjoter ale ona swoim mężem rządzi 🤣 tzn wg jej wersji.

Ziemniaki czy tam pyry zasadzone 🤔 Ja wczoraj właśnie skończyłem orki pod pyry 🤣. Za tydzień w sobotę lub w następną środę zasadzę 

Podobno ma padać 🤣 jak zawsze jak w drogę jadę. 

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał(a):

A to nie na odwrót że jak chodzisz do kościoła to nic z hodowli nie zdycha nie choruje krowy same się cielą i więcej zarabiasz

Żona to w co wierzy 

W naukę czy czary?

Pamiętasz tego księdza co był na narodowym?

I co o nim sądzisz?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Żeby tak było to trzeba co najmniej 1 czarownicę na stosie spalić albo jakiegoś heretyka xD 

Bynajmniej każdy chodowca świń czy to bydła mówi w moich stronach ze jak nie był w kościele z lenistwa to zaraz coś choruje lub zdycha każdy niech robi jak chce ale taka ciekawostka.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

Pjoter ale ona swoim mężem rządzi 🤣 tzn wg jej wersji.

Ziemniaki czy tam pyry zasadzone 🤔 Ja wczoraj właśnie skończyłem orki pod pyry 🤣. Za tydzień w sobotę lub w następną środę zasadzę 

Podobno ma padać 🤣 jak zawsze jak w drogę jadę. 

Zimnioki nie posadzone. Jak dobrze pójdzie to w tym tygodniu. 

Wiosną nie orzę bo dynamitem bym musiał uprawiać.

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To ogólne stwierdzenie... Owszem, mam na strychu drugą zapasową kuchenkę gazową (pierwsza w piwnicy stoi) i Franię ale lodówka zapasowa stoi w futerkuchni i jest używana do przechowywania jajek.

Fiu fiu, widzę, że obraz już rozmyty...

Co poradzić jak pić się chce

Może jak bym pił wino to cud by się zdarzył i w wodę się zamieniło 

Opublikowano
Teraz, Strongman napisał(a):

Bynajmniej każdy chodowca świń czy to bydła mówi w moich stronach ze jak nie był w kościele z lenistwa to zaraz coś choruje lub zdycha.

A to u was się trzy razy żegnają jak samochód widzą ?? Bo to maszyna diabła ?? xD 

• Haha 2
Opublikowano

Bynajmniej każdy chodowca świń czy to bydła mówi w moich stronach ze jak nie był w kościele z lenistwa to zaraz coś choruje lub zdycha.

Bynajmniej czyli nikt tak nie sądzi...

Popatrz - ja do kościoła na niedzielne msze nie chodzę już ponad 5 lat i co?

Teraz, Karol6130 napisał(a):

Co poradzić jak pić się chce

Może jak bym pił wino to cud by się zdarzył i w wodę się zamieniło 

"Życie jest krótkie a pić się chce".

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał(a):

Przestań pić te tanie szczyny piwne bo piszesz głupoty 😀

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Leszy napisał(a):

Macie marzenia.... Popić i pociupciać przypadkowe pucie.... Ech ludzie....

mój rok starszy kolega tak żyje ,stare milfy tak puka i zadowolony , troche sie pospacerują , pomigdalą , ciupcianko raz u niej raz u niego , zadowoleni oboje , ona ma zainteresowanie i atencje a on z krzyża spuści bez formalności 

Edytowane przez konteno
Opublikowano

A jak istnieje to ty jesteś stracony 

A masz na istnienie jakiekolwiek dowody? Ja na nie istnienie nie mam ale i nie kojarzę dowodów na istnienie... Ale wiesz... Zawsze ludzie się karmili bajkami, o czymś pięknym co czeka po śmierci... Bo za życia się nie powiodło, była bieda albo coś w tej podobie... A nieposłusznych straszyli piekłami i innymi żeby kłopotów nie sprawiali i byli tak samo potulni i posłuszni...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v