Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Belaruss820 napisał(a):

No ja zamierzam zostać tu gdzie jestem,ale po rozmowie z kierownikiem to kandydatów jak grzyby po deszczu rośnie ilość i to większość z pracy małolatów. A nowa stacja na sidorskiej tam gdzie bomby znaleźli

To ile będziesz miał do pracy? Codziennie jadę tamtędy. Podobno coś niecoś zostało w ziemi bombek

Co do preZentow dla chrześniaków i imprez.... Córki komunia za to ponad 200 zł od osoby wyjdzie. Jakieś 50 mamy w planach zaprosić. Na 18 dla chrzesniaczki dałam na prawo jazdy

Opublikowano
Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

-2°☀️

Plan dnia

Screenshot_20250319_061225_com.facebook.katana_edit_382421537178104.jpg

Ja jadę na zapiekankę...

Kupić i tobie?

Zwykłą, włoska, czy z kebabem?

Godzinę temu, jacus napisał(a):

moze w koncu jakas dziewczyne znalazl i nie ma czasu ??

-7  jak na razie.

Tia.... znalazł....tak jak i ty cywilizacje u siebie...😆

• Haha 1
Opublikowano

wlosi wiedza co to zapiekanka ??

6 minut temu, Strongman napisał(a):

To co cię tak późno zmajstrowali

wypadek przy pracy,mi sie tez trafil..sie odziezy ochronej nie zalozylo ..

dobrze ze tego nie przezywa jak rolnik postepowy.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Między mną a najstarsza siostra jest 18lat i jeden dzień roznicy

Najgorzej mieć takich starych rodziców bo to już jest duża różnica wieku i całkiem inne poglądy i charaktery

5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A zgubili?

Ta u rolników.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał(a):

Najgorzej mieć takich starych rodziców bo to już jest duża różnica wieku i całkiem inne poglądy i charaktery

Ta u rolników.

Co ja poradze na to? Teraz większość dzieci i tak rodzi się gdy rodzice są po 30-tce

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał(a):

Co to ma do rzeczy? Na to nie masz wpływu.

-4 o szóstej rano

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Co ja poradze na to? Teraz większość dzieci i tak rodzi się gdy rodzice są po 30-tce

Przecież na dzieci jeszcze jest czas... Po 30ce nie to po 40ce... Albo pieska lepiej bo dzieci to obowiązek 🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v