Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj Rysiu...a przykazanie 7???

Co ty najlepszego robisz....echch....😢

Szanowny panie Zbigniewie jak ktoś nie chodzi do kościoła to z automatu przykazania nie dotyczą i  niezobowiązują 🙋🙋🙊🙈

Szanowny panie Zbigniewie jak ktoś nie chodzi do kościoła to z automatu przykazania nie dotyczą i  niezobowiązują 🙋🙋🙊🙈

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ciekawe czy tusk chodzi

Za tyle kłamstw to rozgrzeszenia nie P0winno być

No nic trza wstawać

Dziś mają przyjść części trza dajej z piłą walczyć

No ale Tusk jak każdy inny człowiek jeśli szczerze żałuję i wyspowiada się szczerze no to ksiądz musi dać mu rozgrzeszenie i od nowa może  kłamać

tak samo Rysiu dla ciebie też droga otwarta do konfesjonału jest o każdej porze dnia i nocy 😜

• Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, Qwazi napisał(a):

On HF-y śrutą o otrębami męczy...ma taką samą zdrowotność, jakby ładował rzepak, soję i jęczmień, z tą różnicą, że nie ma mleka 🤷...

Alem dał czterech liter...zacielilem jałówkę, w pierwszym cyklu nie było rui, a w drugim się pojawiła i ja głupi🤦😡, zamiast zrobić USG, to w tym drugim cyklu, w poniedziałek ją zainseminowałem. No i dzisiaj zrzuciła 😔

No dlatego właśnie napisałem o tym że przy jego wydajności to coś jest bardzo nie tak. Zakładając oczywiście że te krowy wgl istnieją. 

Ja czekam na ruje u jednej, nie mogę wyłapać :o

Niby w niedzielę coś się działo ale pewny nie byłem, trzeba będzie chyba weta wezwać niech zbada. 

Opublikowano
24 minuty temu, Qwazi napisał(a):

toć Ty idealny jesteś 🤷

kandydat do leczenia z POfobii.😂

Opublikowano

Witam wszystkich. Tak piszecie o rujach, a ja u swoich krów przeoczyłem kilka razy i wszystko teraz z opóźnieniem będzie się cielić. No ale życie,jak jestem w pracy to nie wiem co się dzieje w oborze,muszę chyba założyć kamery ale jakieś porządne.

Opublikowano
31 minut temu, marulekk napisał(a):

No ale Tusk jak każdy inny człowiek jeśli szczerze żałuję i wyspowiada się szczerze no to ksiądz musi dać mu rozgrzeszenie i od nowa może  kłamać

tak samo Rysiu dla ciebie też droga otwarta do konfesjonału jest o każdej porze dnia i nocy 😜

Jesteś w błędzie. Błądzisz chłopie. Warunkiem rozgrzeszenia jest poprawa, czyli nie popełnianie tego samego grzechu po sakramencie spowiedzi. Jeżeli świadomie robisz to samo to ch... to wszystko jest warte.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Co ty za głupoty oglądasz...😂😆

To nie głupoty

Miała być kwota wolna od P0datku

Miałem piły robić bez P0datku

Oszukał

Tera muszę kraść zgodnie z procedurami

ale Ciebie nie dotyczy kwota wolna od podatku to po co bijesz pianę

Opublikowano
11 godzin temu, marulekk napisał(a):

cały region, niby konserwacja  łaczy była, wieczorem już puścili  swiatłowód 

taki mały i juz w wiezieniu, Ostatnie pokolenie weźmie sie za Ciebie  :D

To uwolnij jest do uwolnienia 🙋‍♂️😁

11 godzin temu, jacus napisał(a):

sei zachmuralo tylko 2 na minusie.

nawet paryskie slamsy maja wieksza przyszosc niz  twoje zadupie. kiedy ostatni zgasi swiatlo ??

naprawde jestes glupi czy  nieudolnie udajesz ??

ja  mam 52 lata a ty ?

W 1995 roku pod Wrocławiem doszło do wypadku samochodowego. Sprawcą incydentu był całkiem pijany Tadeusz S. Mężczyzna miał we krwi aż 14,8 promila. Badanie jego upojenia daje tak wysoki wynik, że badanie było przeprowadzane pięciokrotnie. Mężczyzna umiera kilkanaście dni później w wyniku odniesionych w wypadku obrażeń. Jego “wynik” można uznać za oficjalny rekord Polski (przeżył).

ja 6 miesiecy i jakosc nie narzekalem .

Ale zachowujesz się gorzej niż smark z zadartym nosem...

Opublikowano

wieczorem sie zachmuralo wiec ledwo -4 bylo,teraz na plusie .wiatru brak.

slawciu ja ci pokazuje jak wyglada swiat za drzwiami obory...

to ze go nierozumiesz mnie nie dziwi,boisz sie go tez nie jest dziwne.ale to jest swiat w korym zyje wiekszosc polakow. innego raczej juz nie bedzie.ty w swoim grajdolku dozyjesz..

masz dzieci ?? one juz wyjechaly do miasta ? jakies szkoly pokonczyly ?? 

nieuswiadamiaja cie ze mozna zyc a nie wegetowac ??

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna, aż mi się nie chce...do drzewa...Trza ręcznie ładować...aż mie gnaty rozbolały po wczoraj...

kiedys wozilem drzewo na masarnie..gdy mi sie robic nie chcialo a pozniej nie moglem  to bralem brygade do ladowania- czyli zone i corki 😂 platne ekstra. a ty masz syna  ?? nie uczysz go pracy i szacunku do pieniedzy ?? corka jest nauczycielka ale swoje przy widlach i lopacie zrobila..

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał(a):

Cieciuritas Manager w Golicji i Głodomerii, to jest osiągnięcie na miarę obatela Polski A xD a i jeszcze talerzófka pod płotem wśród złomu i śmieci xD może by stała na środku podwórka, ale tam miejsca nie ma, bo zajmuje je kupka z gnojem ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Oj  naprawdę tępy jesteś 🤦 i sam w jakimś grajdolku żyjesz 😁

4 minuty temu, jacus napisał(a):

wieczorem sie zachmuralo wiec ledwo -4 bylo,teraz na plusie .wiatru brak.

to ze go nierozumiesz mnie nie dziwi,boisz sie go tez nie jest dziwne.ale to jest swiat w korym zyje wiekszosc polakow. innego raczej juz nie bedzie.ty w swoim grajdolku dozyjesz..

masz dzieci ?? one juz wyjechaly do miasta ? jakies szkoly pokonczyly ?? 

nieuswiadamiaja cie ze mozna zyc a nie wegetowac ??

kiedys wozilem drzewo na masarnie..gdy mi sie robic nie chcialo a pozniej nie moglem  to bralem brygade do ladowania- czyli zone i corki 😂 platne ekstra. a ty masz syna  ?? nie uczysz go pracy i szacunku do pieniedzy ?? corka jest nauczycielka ale swoje przy widlach i lopacie zrobila..

Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

No dlatego właśnie napisałem o tym że przy jego wydajności to coś jest bardzo nie tak. Zakładając oczywiście że te krowy wgl istnieją. 

Ja czekam na ruje u jednej, nie mogę wyłapać :o

Niby w niedzielę coś się działo ale pewny nie byłem, trzeba będzie chyba weta wezwać niech zbada. 

Ciche ruje mi się pojawiły, jak pokombinowalem przy dawce zmniejszając sianokiszonkę, a zwiększając kukurydzę...może Ci to pomoże 

Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał(a):

u mnie -9 LKS

ta pierwsza gwiazdka u mnie to ISS, czyli międzynarodowa stacja kosmiczna, zazwyczaj pierwsza świeci na niebie jak tylko słońce zaczyna zachodzić a koło 22:00 znika, tak mi kiedyś znajomy obserwator tłumaczył

Ocho ,czyli pierwsza po tym obiekcie dopiero za ok 50 minut 

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ciche ruje mi się pojawiły, jak pokombinowalem przy dawce zmniejszając sianokiszonkę, a zwiększając kukurydzę...może Ci to pomoże 

Miałeś cichą ruję 🤔🙆‍♂️😁

8 minut temu, kizak napisał(a):

Ocho ,czyli pierwsza po tym obiekcie dopiero za ok 50 minut 

Uważaj mogą kosmici Cię obserwować 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v