Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Lepiej niż Duda?

Pewnie że lepiej. Duda pod koniec prazydentury swietnie uzupełniał się z Sikorskim jako prezydent i minister spraw zgranicznych ale nie Polski tylko ukrainy.

Bobek pisał, że do Nawrockiego zadzwoni Trump i ten będzie świeczki  odpalał. A tu 🖕. Ciekawe jak tam w sejmie?

Za to odpaliło się dwóch arabusów w Australi. Dziwne te żydki, pchają się wszędzie, nawet na plaży modły odprawiają.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bobek pisał, że do Nawrockiego zadzwoni Trump i ten będzie świeczki  odpalał. A tu 🖕.

Co tam Ksysiu u sąsiadów słychać ?? Jakieś nowe ploteczki ?? Ktoś zalega z rachunkami za koncentraty albo zboże ??

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pewnie że lepiej. Duda pod koniec prazydentury swietnie uzupełniał się z Sikorskim jako prezydent i minister spraw zgranicznych ale nie Polski tylko ukrainy.

Bobek pisał, że do Nawrockiego zadzwoni Trump i ten będzie świeczki  odpalał. A tu 🖕. Ciekawe jak tam w sejmie?

Za to odpaliło się dwóch arabusów w Australi. Dziwne te żydki, pchają się wszędzie, nawet na plaży modły odprawiają.

W Sejmie teraz choinki nie będzie w ramach zemsty za chanuke

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Co tam Ksysiu u sąsiadów słychać ?? Jakieś nowe ploteczki ?? Ktoś zalega z rachunkami za koncentraty albo zboże ??

Jak chcesz to popytam i ci przekaże a ty w zamian powiesz co słychać u ciebie w parafii, ile ksiądz na ofiare zebrał, ile remont dachu kosztował, co baby pod krzyzem gadają no i najważniejsze ile dzisiaj samochodów do kościoła rano jechało.🤣🤣🤣

Ale to później. Nie zmieniaj tematu i  powiedz jak tam obchody chanuki w pałacu prezydenckim ?

Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

W Sejmie teraz choinki nie będzie w ramach zemsty za chanuke

I w sumie prawidłowo. Jeszcze niech te wystawy pedalskie polikwidują w korytarzach. Posłom to wisi. U nich na tą chwile największy problem to zakaz sprzedaży alkoholu.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale to później. Nie zmieniaj tematu i  powiedz jak tam obchody chanuki w pałacu prezydenckim ?

Szczerze ?? Mam to gdzieś gdzie słońce nie dochodzi ... Tam gdzie przywódcy większych państw mają Nawrockiego, tylko Trump z nim rozmawia, ale to tylko dlatego że daje mu się dymać jak dziwka ...

Niektórzy mówią że Tusk to niemiecka dziwka, tylko nie widzą tego że Nawrocki jest taką samą dzwiką dla wysmarowanego samoopalaczem ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, danielhaker napisał(a):

Ale że odpad z pszenicy w cenie pszenicy?

oglądaliśta. dałem łapkę w górę 😛

Też mnie to kiedyś dziwiło tzn że rolnik nie da pszenicy czy tam jęczmienia tylko otręby kupuje. Chyba że mliczarz to stan umysłu?

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Szczerze ?? Mam to gdzieś gdzie słońce nie dochodzi ... Tam gdzie przywódcy większych państw mają Nawrockiego, tylko Trump z nim rozmawia, ale to tylko dlatego że daje mu się dymać jak dziwka ...

Niektórzy mówią że Tusk to niemiecka dziwka, tylko nie widzą tego że Nawrocki jest taką samą dzwiką dla wysmarowanego samoopalaczem ...

Dobrze ze Tusk wszędzie

Screenshot_20251212_093214_com.opera.browser_edit_745410405753444.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Też mnie to kiedyś dziwiło tzn że rolnik nie da pszenicy czy tam jęczmienia tylko otręby kupuje. 

Otręby się kupowało jak były wiele tańsze od ziarka, jak różnica była niewielka to się otrąb nie kupowało ...

Opublikowano
34 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Radek 

Lepsze błoto masz?

20251214_150823.jpg

Gdzie tu błoto 🤣🤣🤣

29 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Najpierw licytują się kto biedniejszy, teraz kto ma większe błoto, co nastepne? Kto ma bardziej sracz uj***ny?

To dla ciebie zostawią 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale chwila, to podobno Karol jest najważniejszy, pan prezydent, dlaczego go nie było na tym spotkaniu ?? Nie zaprosili snusa, narkomana ??

Prezydent tak naprawdę to funkcja reprezentacyjna. Chyba że punkt widzenia zależy od tego gdzie się siedzi 🤔

Od początku wybuchu tego rzekomego konfliktu pisałem że pomoc im wyjdzie nam bokiem

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

Prezydent tak naprawdę to funkcja reprezentacyjna. Chyba że punkt widzenia zależy od tego gdzie się siedzi 🤔

No wg prawicowców to mąż stanu, najważniejszy człowiek w tym kraju, ustawia Tuska po kątach ... I nie zaprosili go na rozmowy ?? Do Trumpa ma podobno prywatny nr telefonu, dzwoni kiedy chce ...

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Otręby się kupowało jak były wiele tańsze od ziarka, jak różnica była niewielka to się otrąb nie kupowało ...

Nie pamiętam żeby tata używał otrąb w hodowli. Fakt że dużo się kręcił to zawsze jakiegoś tańszego zboża przywiózł.  Pisałem że jak owies można było sprzedać po 1200 to jęczmień dużo taniej się kupowało 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v