Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz gdzie mam ten film o ministrantach ... Chcesz to sobie oglądaj, mnie ten film interesuje tyle co śnieg w 2005 roku ...

Zapytam czemu  stresuje ?. 

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Oj Tomek Tomek, wiemy wszyscy jak nienawidzisz księży ,katolików i pisowców 😛

No i ?? Tak samo wszyscy wiemy że ty byś kiedza calował po pierścieniu, i to nie tym na palcach xD

Opublikowano

Weź przestań pieprzyć , ja nie chodzę dla księdza do kościoła, że mam szacunek jak do drugiego człowieka to nic złego, taki sam jak do strażaka, wojskowego itd 

Ciekawe skąd wiesz że ksiądz nosi pierścionek na uju 🤔🙈😅

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ciekawe skąd wiesz że ksiądz nosi pierścionek na uju 🤔🙈😅

Nie o ten pierścień chodziło Marcinku xD ten co u Kapitana Bomby przepuszczał tylko w jedną stronę, a u wizytatorów parafi w Dąbrowie Górniczej jest bardzo luźny xD

Do strażaków, policjantów, wojskowych to i ja mam szacunek, za to czarną mafie w kieckach powinno się tępić ... I szacunku do facetów w czarnych kieckach u mnie nie ma ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dlaczego się powinno tępić?

Bo to zwyczajna czarna mafia. A samo to, że największą karą za pedofilię w tej instytucji jest przeniesienie na inną parafie już daje powód do tępienia tej instytucji ... Do zapisów Pisma Świętego nic nie mam, jedynie do tej czarnej bandy ...

Tyle gadania o pomocy biednym, że trzeba ich wspierać, ale biskup najpierw sobie kupuje BMW 7-ke albo Audi A8, a jak jakieś drobne zostaną to może coś tam z tego dostaną dzieci w domu dziecka ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo to zwyczajna czarna mafia ...

Tylko tych co nazywasz mafia to choć byś chciał aby było inaczej to niestety będzie ona trwała i trwała niezależnie jakie kto ma i niej opinię a prostej przyczyny dopóki ludzie będą żyć i wierzyć w to co im mówia oni będą dychać. 

Jeśli przestaną nawet za czasów ludzi istnieć jednak to mało prawdopodobne to przeszkształcą się w inną religię lub w jakąś sektę. 

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Moze nie czytała o tym... 

Wiem o tym doskonale tylko jeśli cały czas dana osoba widzi w drugim jednego człowieka to już jak dla mnie trochę nie teges i wyrażanie swojej opinii uważam za coś normalnego. 

Opublikowano
9 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Tylko tych co nazywasz mafia to choć byś chciał aby było inaczej to niestety będzie ona trwała i trwała niezależnie jakie kto ma i niej opinię a prostej przyczyny dopóki ludzie będą żyć i wierzyć w to co im mówia oni będą dychać. 

Jeśli przestaną nawet za czasów ludzi istnieć jednak to mało prawdopodobne to przeszkształcą się w inną religię lub w jakąś sektę. 

No jednak powoli sie reformują... 

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No jednak powoli sie reformują... 

Jak to nazywasz reformacją co się teraz dzieje to chwała tobie za to. 

Ja jednak śmiem twierdzić że jak dla mnie kościół jest gorzej niż mafia. 

Od zarania dziejów kościoł był i jest zwolennikiem prostytucji nie zależnie jakiego typu. Tak już było i jest i nic się w tym temacie nie zmieniło przynajmniej w moich oczach. Może za dużo czytałam o kościele jednak historia była i jest taka sama. Sami sobie są winni że ludzie co poniektórzy ich tak widzą a nie inaczej. 

Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Piękny profil glebowy 😂

IMG_20251207_111508.jpg

pod co to ? bo na 2x1 to nie wygląda

21 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

I po kiego mnie wołasz?

na przyszłość 🤭

Godzinę temu, radekz200 napisał(a):

@konteno dawaj na jarmark 

IMG_7342.jpeg

gdzie to tak ? ja przed wypłatą to z domu nie wychodze

Opublikowano
39 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

I po kiego mnie wołasz?

Nie ma kogo przywoływać to dobry jesteś i ty🫢

1 godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Piękny profil glebowy 😂

IMG_20251207_111508.jpg

Jak bym widziała mój własny staw przed jego zakopaniem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v