Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Głupio rozumiesz.

Czy jak mają razem no np. dom czy auto, to tylko połowa jeżdżą?

Co dwie głowy to nie jedna , na starość samotność nie jest wskazane zresztą niegdy nie jest wskazana . We dwoje łatwiej iść przez życie.

• Like 3
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

A to się rozwodzą?

Bredzisz z deka.

A jak się rozwiodą to co wtedy? Już tam lepiej sam, na swój rachunek... 

Teraz, Michał18 napisał(a):

A bezmózgi🤔

On to ty, ty to on więc też możesz się zaliczyć do tego grona...

2 minuty temu, mf362 napisał(a):

We dwoje łatwiej iść przez życie.

To jest jak z socjalizmem - dzielnie pokonujesz problemy, które sam sobie tworzysz.

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

A jak się rozwiodą to co wtedy? Już tam lepiej sam, na swój rachunek... 

A jak zachorujesz....

Tak można sobie wynajdywać ..

Po za tym...nie wszystko jest na pół...

Tylko to co po ślubie razem...

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

W twoim przypadku czas zmądrzeć bo przez całą swoją bytność tutaj nie napisałeś nic mądrego. 

A czy ja chcę coś mądrego napisać tutaj.

Tego nie wziąłeś pod uwagę.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mf362 napisał(a):

Co dwie głowy to nie jedna , na starość samotność nie jest wskazane zresztą niegdy nie jest wskazana . We dwoje łatwiej iść przez życie.

Dorzucę do tego kamyczek jeszcze. Nawet we dwoje jest słabo, jak dzieci wyfruną. W moim przypadku dobrze, że jest najmłodsza. Ona tak potrafi dom wypełnić swoją osobą, że pustkę po starszych zapycha z nawiązką

2 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

Oho instynkt byłego policjanta się odezwał...

Ja wiem czy instynkt🤔...faktem jest, że pies psem zdechnie, ale nie jestem przekonany czy to akurat się przejawia w tym przypadku 🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ty łykasz jak pelikan a ja wcale nie zdziwiłbym się jakby to był ktoś podstawiony i dobrze poinstruowany.

Tiaaaa, a Qwazi tak durny że się nie połapał ..🤦

Ciągle sobie coś wmawiasz...

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A jak zachorujesz...

Jak zachorujesz to w większości człowiek chory dostaje papiery rozwodowe. I wtedy sam boryka się z swoim problemem. 

A tak jak się jest samemu to zawsze musisz liczyć na siebie nie na drugą osobę że ona może ci pomoże.  

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Jak zachorujesz to w większości człowiek chory dostaje papiery rozwodowe. I wtedy sam boryka się z swoim problemem. 

Dobrze się czujesz?

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nie był Piotrze 🤷

Aczkolwiek trochę racji masz 

...z ciekawości ..w czym ma?

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Dobrze się czujesz?

Wyśmienicie Pafnucy. 

Nigdy nie jest tak kolorowo jak byś chciał są przypadki że ludzi przerasta choroba wspolmałzonka i kula ogon i uciekają gdzie pieprz rosnie. 

Znam kilka takich przypadków więc nie można powiedzieć że jest zawsze dobrze. 

Opublikowano
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Niech wstawi swoją fotkę na forum i już nikt nic nie będzie zarzucał 

Może ty najpierw . 😆

Po za tym...powiesz że to nie jej fotka ...🤭

Teraz, Bezduszna napisał(a):

Wyśmienicie Pafnucy. 

Nigdy nie jest tak kolorowo jak byś chciał są przypadki że ludzi przerasta choroba wspolmałzonka i kula ogon i uciekają gdzie pieprz rosnie. 

Znam kilka takich przypadków więc nie można powiedzieć że jest zawsze dobrze. 

Jasne...i to jest większość ..

Naprawdę dobrze by było jak byś nie zmyślają ciągle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v