Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Kwazi c330 ciężko pali teraz jak zimno, jak ciepło latem okej. To może być pompa wtryskowa? czy co tam? 

Zapytałbym Kaśki ale już nie chcę jej wk***iać 😁

Wtryski 

A najpierw filtry sprawdź 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Kwazi c330 ciężko pali teraz jak zimno, jak ciepło latem okej. To może być pompa wtryskowa? czy co tam? 

Zapytałbym Kaśki ale już nie chcę jej wk***iać 😁

Wszystko może być lub nic...ciapki po prostu są ciężkie w odpalaniu jak zimno...dlatego mają odprężnik. Taka konstrukcja silnika. U mnie pomógł rozrusznik planetarny

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

hmmm, to znaczy, że możesz od razu z mleka guziki do pościeli robić ??

Dobre pytanie 

Teraz, Qwazi napisał(a):

Wszystko może być lub nic...ciapki po prostu są ciężkie w odpalaniu jak zimno...dlatego mają odprężnik. Taka konstrukcja silnika. U mnie pomógł rozrusznik planetarny

Tylko oryginalny 

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Wtryski 

A najpierw filtry sprawdź 

Wtryski, filtry, zawory, początek wtrysku, pompa, pierścienie, rozrusznik, akumulator, przewody...tak to se możemy wróżyć z fusów do nowego roku🤷

1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Tylko oryginalny 

Masz na myśli R11🤔...leży na falbanki jako rezerwowy...następny jaki kupię też będzie planetarny...nie mylić z szybkoobrotowymi, bo to dwie różne rzeczy i ten drugi mogę oddać za darmo, to jest dziadostwo 

• Like 2
Opublikowano

@Qwazi na początek może najprostsze rzeczy , kable, klemy i czy ładowanie jest.... A potem dalej. No i planetarny rozrusznik to za***ista rzecz. Duży rusek przy 0 stopni ciężko palił. Teraz na planetarnym przy -15 palił na dotyk. 

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

...no i co tam?

...grzeczni?

...no cza poczytać...

I co wynika że z tej mapy?

Jednych by Niemcy nauczyli porządku drugich Austriacy czytać i pisać..

17 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Plackowi się kwas zawiesił...🤦😁

Butapren ci już nie wystarcza??😁

17 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pewnie siedzi w cieciówie, walnął browara albo jakiegoś wincola i naszło mu na wspominki.

Znowu jesteś na bezrobociu??

Każda firma w której pracujesz bankrutuje?

Przy takich pracownikach jak ty nic dziwnego 

7 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Rysiu, a zechciał byś to w temacie polityki?

Strasznie ten temat i tak zaśmiecony...

....no nic ..cza jechać na targ zajrzeć....portasie jakie kupić...

We żelaznym roboczych nie mocie kumie?

5 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Kurde...kobyła mi poszła koło nosa😞

Dalej slazaki w głowie?

4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jakbym tyle zarobił plus jeszcze to co zostanie z hobby to bym całkiem już nie miał co z pieniędzmi robić. 

Mi najbardziej pasują pracujące soboty, niedziele i święta. Bo w tygodniu za to wolne. Nie obchodzi mnie nic poza jazdą wózkiem. Aby tylko nie uszkodzić i prawidłowo zeskanować. Od listopada do końca marca dają żarcie, przeważnie dwa dania, które można zjeść, oddać komuś lub za symboliczny grosik komuś odsprzedać, co tam chcesz. 

A u nas chcieli robić badania spalania kalorii.

4 godziny temu, Wiesio80 napisał(a):

Na pewno nie ma Pani siostry tak na południu lubelskiego? Takiej niskiej szatynki...starszej od Pani... bo czytając Pani wpisy to jak bym żonę słyszał...

Telefon zmienił ci słowo Szatan na szatynka 🤣

3 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Czy możecie mi przypomnieć kto z was zajmuje się synchronizacja rui? 

Jeśli chodzi o kobiety to mam wieloletnie doświadczenie z żeńskim internatem..

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Czarny chleb i czarna kawa 

To są rządy tuskownika

Tyle będziem mieli co nasramy do nocnika

Jedzie pociąg towarowy

Z merkosuru wiozą jeść 

Tusk odbiera wszystko co miało sens

https://www.facebook.com/share/v/1NfJZ91fqG/

Poeta..tylko głową nie ta .

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Wpaw napisał(a):

Co to za rzeźba? 🤔

Żadna rzeźba tylko nóż w urządzeniu do cięcia się popsuł będzie wszystko ułożone tak jak powinno być. Teraz zrobiłam tylko to co mogę bez cięcia. 

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Za leniwy żeby zrobić samemu to je to co ja gotuje

Jakoś koledzy nie współczują Panu. Mam siostre starsza 18 lat i jeden dzień. Parę cm wyższa ode mnie

Kurcze to mój teść albo Pani ojciec miał rozrzut.....

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

@Qwazi na początek może najprostsze rzeczy , kable, klemy i czy ładowanie jest.... A potem dalej. No i planetarny rozrusznik to za***ista rzecz. Duży rusek przy 0 stopni ciężko palił. Teraz na planetarnym przy -15 palił na dotyk. 

Na początek to trzeba kolego zapytać co znaczy to, że ciężko pali.. słabo kręci, czy dobrze kręci a nie chce odpalić 🤷

15 minut temu, jacus napisał(a):

Dalej slazaki w głowie?

Nie przejdzie łatwo schorzenie, które się ma od dzieciństwa 🤷

Edytowane przez Qwazi
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie mam zamiaru komuś  kto się na tym nie zna. 

tu nie ma co tlumaczyc bowidac ze nie masz pojecia ...po co to kleisz bialym klejem i gdzie fuga ...juz widac ze krzywo idzie 🤣 

Screenshot_20251202-155035.png

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Uważaj se 

Ostatnio tak napisałem to mi się oberwało 

Podobno kable są nieśmiertelne 

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał(a):

No nie wiem, strasznych mrozów nie ma powinien palić bez kłopotu. Na pompie jeszcze są plomby ciekawe czy od nowości była ruszana, bo u mnie nie była. Pompę dam do Zwolenia, wtryski mi kolega sprawdzi. 

3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

tu nie ma co tlumaczyc bowidac ze nie masz pojecia ...po co to kleisz bialym klejem i gdzie fuga ...juz widac ze krzywo idzie 🤣 

Krzywo, prosto byle ostro😁

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

Coś jeszcze masz w tym temacie do powiedzenia?

Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał(a):

Jednych by Niemcy nauczyli porządku drugich Austriacy czytać i pisać..

Tak pacze...że moja miejscowość musi autryjacka...to czym się różni od twojego zadupia?

...a wiesz że bieda galicyjska, to musi ...najbiedniejsza bieda?...jedynie w Małopolsce ...znajdywana...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

No nie wiem, strasznych mrozów nie ma powinien palić bez kłopotu. Na pompie jeszcze są plomby ciekawe czy od nowości była ruszana, bo u mnie nie była. Pompę dam do Zwolenia, wtryski mi kolega sprawdzi. 

Jeśli już chcesz bądź uważasz, że musisz coś grzebać zacznij od sprawdzenia luzów zaworowych 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Coś jeszcze masz w tym temacie do powiedzenia?

to bedzie wygladac jak ten parkiet ...ni w cyc ni w pic i tyle...😲

widac ze nie masz pojecia i tyle 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Jeśli już chcesz bądź uważasz, że musisz cis grzebać zacznij od sprawdzenia luzie zaworowych 

Luzy są okej, pierścienie były wymieniane. Końcówki wtrysków też kiedyś tylko ta pompa nie była ruszana ciekawe...

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

to bedzie wygladac jak ten parkiet ...ni w cyc ni w pic i tyle...😲

widac ze nie masz pojecia i tyle 

Może pierwszy raz robi, miej litość dajta spokój. 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

Tej...to chyba fuga już jest 😄

• Haha 1