Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Kupić zachodni i zapomnąć 

Od 2017 r taśmę skróciłem 2 razy

Wywozi jakieś 100+ rozrzutników na rok

Wszystko jedno i to samo

W tytanach 10 po roku skracanie, naciąganie co 10 rozrzutników 

Moja czarna białostocka 150-200 kursów rocznie robi. Taśmy nie skracalem jeszcze, ale parę razy listwy po polu zbierałem 🤣

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, Wpaw napisał(a):

I ty byś córke do kołchozu oddał? Nie masz sumienia

Zacznijmy od tego, że bym nie dał rady...ona samodzielna, pyskata i ma swoje zdanie...po drugie Karol by ją szybciej oddał niż wziął ( tu akurat nie ma problemu, bo reklamacji nie uwzględnia się)...po trzecie to jest towar do szybkiego zbycia, póki nie trza dokładać do interesu😉🤭...

A po NAJWAŻNIEJSZE to ona jest... malutka 🤗😍 jeszcze 🤷...

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Zacznijmy od tego, że bym nie dał rady...ona samodzielna, pyskata i ma swoje zdanie...po drugie Karol by ją szybciej oddał niż wziął ( tu akurat nie ma problemu, bo reklamacji nie uwzględnia się)...po trzecie to jest towar do szybkiego zbycia, póki nie trza dokładać do interesu😉🤭...

Dla cb to ona zawsze będzie malutka😉

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Moja czarna białostocka 150-200 kursów rocznie robi. Taśmy nie skracalem jeszcze, ale parę razy listwy po polu zbierałem 🤣

Pań Zenek w 3p pierwsze akumulatory miał 14 lat, dwa lata ciągnik odpalał na zaciąg 🤣

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

U nich relacje damsko-męskie są specyficzne, takie bardzo żywiołowe można powiedzieć. Pierwszy raz zobaczyłem jak się kłócą a później leją między sobą to byłem w szoku, później zrozumiałem że to u nich "normalne".

Powiem że znałem ich pare- chinczyków i japończyków ale par mieszanych wśród nich nie było. 

U nich rrelacje są żywiłowe, bo ichniiejsi mają małe fiutki.

Edytowane przez slawekes
Opublikowano
28 minut temu, Qwazi napisał(a):

To ja takich dobrych ni mom🤷

Twoje bardzo dobre 

Ta druga od prawej to po urodzeniu był karzełek, stała koło niej miesiąc starsza, raz wzięła do niej przeszła, to ta mała, tej większej pod brzuchem przechodziła 

Ale taki piorun do dojenia, może nie tyle do dojenia co do wycierania, bo przy dojeniu stoi spokojnie

W ogóle te SM to niespokojne

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dla takiego zetora jestem w stanie się poświęcić

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Sławek która jest godzina? 😁

Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Ja nie jestem ślepą. 

Tylko realnie patrzę na świat nie za różowych okularów

O przepraszam, nie zauważyłem oddpowiedzi. Oczywiście zgadzam się. że trzeba byś przytomnym, a nie otumanionym fenyloetyloaaminą.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ZetorMisio napisał(a):

Pół maszyny w remont pójdzie 🤷 do Polskiego tandema jakie kupić łańcuchy żeby trochę pochodziły? Nie dość że 2 razy do roku trzeba ogniwka wycinać bo napinacza brakuje bo tak się wyciąga to po kilku latach gniją te płaskowniki co listwy się przykręca 🤷 ładowność niby 6 ton a łańcuchy takie same jak w 2-3 tonowych🤦

Łańcuchy Chojnowskie mają różne twardości na olx się ogłasza, a możesz też poszukać gdzieś ze starych zapasów leżaki z PRL-u bez porównania jakość do tych współczesnych Chińczyków co mają w sklepach, ja trafiłem 4 takie sztuki 

Edytowane przez Nieustraszony1044
  • Like 2
Opublikowano
20 minut temu, Wpaw napisał(a):

Dla cb to ona zawsze będzie malutka😉

Tak to już jest 🤷...jak ona kiedyś przed ołtarzem stanie, to pewnie mi się łzy w oczach zakręcą🤔

14 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Twoje bardzo dobre 

Etam...Sławek powie, że nie masz racji🤷...

11 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Dla takiego zetora jestem w stanie się poświęcić

Ryzyko zbyt duże👍...Ty byś mógł nie mieć Zetora, za to ja mógłbym mieć trzy fergusony...a tego bym nie zdzierżył 😱🤭

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Tak to już jest 🤷...jak ona kiedyś przed ołtarzem stanie, to pewnie mi się łzy w oczach zakręcą🤔

Etam...Sławek powie, że nie masz racji🤷...

Ryzyko zbyt duże👍...Ty byś mógł nie mieć Zetora, za to ja mógłbym mieć trzy fergusony...a tego bym nie zdzierżył 😱🤭

No na pewno tak będzie, ale koniec tematu bo mi się tu rozkleisz 🤭😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v