Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Desperado napisał(a):

Pewnie i się chłopaki zgodzą, zwłaszcza  ci przed ślubem, po ślubie jakoś nie słyszałem by który gosposię wynajmował. xD A zresztą, no cóż szkodzi obiecać.   :P

To nie moja wina że nie załapałeś... tamtego posta. 

Opublikowano
35 minut temu, Wpaw napisał(a):

Tylko pewno kogoś załatw, Black friday rabat ma być...🫣

Tamta pani ⬆️ zazdrosna chyba o chłopaków tutaj 😵‍💫

Z tym płynem każdy sobie poradzi z umyciem okien. Jeszcze Ci dopłacą, bo to sama przyjemność praca z nim xD 

To chyba raczej ja zazdrosna. Gdzie mi tam do Patrycji... Kobieta pracująca, z miasta, niezależna, posiadająca wiedzę na każdy temat, a jak w jakimś ma braki, to szybko to nadrabia. Ma swoje zdanie, ambicje, elokwentna, zaradna. Potrafi odróżnić ziarno od plew, zarówno z wiary jak i z feminizmu, umie wybrać tylko to, co dobre i wartościowe. Odnajduje się w każdym towarzystwie, pracownik dekady.

A ja... ja w Warszawie to przejazdem byłam w drodze do Anglii. Żeby nie prowizje od poleceń, to za mąż wyjść bym musiała. 

• Like 1
  • Haha 10
Opublikowano
6 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

oho zaczyna się dwie kobiety na forum 

Każdy ma prawo wypowiedzieć się w danym temacie nie zależnie czy drugiej osobie się to spodoba czy nie.  

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Z tym płynem każdy sobie poradzi z umyciem okien. Jeszcze Ci dopłacą, bo to sama przyjemność praca z nim xD 

To chyba raczej ja zazdrosna. Gdzie mi tam do Patrycji... Kobieta pracująca, z miasta, niezależna, posiadająca wiedzę na każdy temat, a jak w jakimś ma braki, to szybko to nadrabia. Ma swoje zdanie, ambicje, elokwentna, zaradna. Potrafi odróżnić ziarno od plew, zarówno z wiary jak i z feminizmu, umie wybrać tylko to, co dobre i wartościowe. Odnajduje się w każdym towarzystwie, pracownik dekady.

A ja... ja w Warszawie to przejazdem byłam w drodze do Anglii. Żeby nie prowizje od poleceń, to za mąż wyjść bym musiała. 

I do tego jeszcze światowa gdzie ja tam Anglię widziałem, brat mi zdjęcia jedynie przesyła, poślubił angielkę nie czarną 🤭😁

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Właśnie u mnie jest problem z tą sieczkarnią kosi za koleją, u wszystkich sucha u mnie zielona jak las przeważnie 🤷 i może bym coś wziął z mniejszym fao. Albo zasiać na piachu i dostosować się do innych 🙆

No to masz problem natury technicznej. Ja takiego nie mam na szczęście...rozwiązanie proste...kupić sieczkarnię 😉🤭...

W sumie kombajn w żniwa kupiłem, choć też niby takiego problemu nie miałem 🤷

1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

A krowy to doić Ty umiesz? 

Padło sakramentalne pytanie porządnego kawalera 😁

• Haha 5
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

No to masz problem natury technicznej. Ja takiego nie mam na szczęście...rozwiązanie proste...kupić sieczkarnię 😉🤭...

W sumie kombajn w żniwa kupiłem, choć też niby takiego problemu nie miałem 🤷

Padło sakramentalne pytanie porządnego kawalera 😁

Ta kombajn, chyba wozem będę to zwoził... Ale jakbym był na emeryturze... To zmienia postać rzeczy 🤭

2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Krótko i na temat, ten przynajmniej nie owija w bawełnę że szuka księżniczki,     xD  i tak trzymaj.

Pewno żona lepsza od pracownika, gotuję upierze wydoi syna urodzi jeszcze p*******😁

Opublikowano
4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Ta kombajn, chyba wozem będę to zwoził... Ale jakbym był na emeryturze... To zmienia postać rzeczy 🤭

No to przechodź na tą emeryturę 🤷...Karol że Sławkiem lażą do GOPS u, Ty idź do KRUS u, ZUS u, czy gdzie tam jeszcze dają 😉😁...

Do zwożenia dużo nie trzeba, jakiś ciągnik, jakiś rozrzutnik albo przyczepę. Pożyczę Ci jakby co😉

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał(a):

Krótko i na temat, ten przynajmniej nie owija w bawełnę że szuka księżniczki,     xD  i tak trzymaj.

Wiadomo dlaczego szuka robotnej i bogatej 👎

W dniu 12.11.2025 o 22:03, Karol6130 napisał(a):

Widocznie tylko ja taka pierdoła 

W dniu 12.11.2025 o 22:11, Karol6130 napisał(a):

Ale leń 

I to duży 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

No to przechodź na tą emeryturę 🤷...Karol że Sławkiem lażą do GOPS u, Ty idź do KRUS u, ZUS u, czy gdzie tam jeszcze dają 😉😁...

Do zwożenia dużo nie trzeba, jakiś ciągnik, jakiś rozrzutnik albo przyczepę. Pożyczę Ci jakby co😉

Dzięki😉

Ja bym nie poszedł, do gopsu honor mi nie pozwala. Można być dziadem ale honorowym.

Opublikowano
Bezduszna napisał:

@6465

Jeśli mam brać pod uwagę wygląd samochodu to od dawien dawna podoba mi się Suzuki Grand Vitara II  lub Jeep Renegete. 

Jeśli jednak jak bym miała kupować jak już zrobię prawo jazdy to zapewnie mój wzrok pójdzie w stronę Jeepa bo to jednak jak dla mnie marka która jest warta tego aby kupić samochód jeśli się chce mieć coś co rzadko się zmienia. 

Mają swoje linie za którą nie wychodzą i nawet jeśli coś zmieniają nie jest to rażące tak jak w innych markach i to jest dla mnie te Łał. 

obecny Jeep nie ma nic wspólnego ze starymi Jeepami teraz to fiat

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ja bym nie poszedł, do gopsu honor mi nie pozwala. Można być dziadem ale honorowym.

I tu masz taaaaakiego ogromneeeego lajka👍👍👍

Opublikowano

Dobra, doicie sobie te krowy i walcie konia przy idolu🤭 

Ja zabieram swoją drugą połówkę i jedziemy do kina😯 🙋

Opublikowano
24 minuty temu, Desperado napisał(a):

Księżniczki też doją 

27 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Niby umiem, ale staram się je przekonać, że sport to zdrowie i motywuje je do podskakiwania. 

Moje skaczą bez motywacji

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v