Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Przynajmniej według co niektórych jest on bezpieczniejszy niż osobówka.

Więc nie sądzę aby się temu co w nich jest zakochany lub zaczyna się w nich podkochiwać zmienił zdanie. 

Ale co w nim jest bezpiecznego jak to najczęściej podniesiona wyżej Corsa, Golf, Fiesta czy Focus xD Jedyna różnica to podniesienie na zawieszeniu ... A jak się przyjrzysz dokładniej to jest to samo droższe o 10-20% ...

5 minut temu, mf362 napisał(a):

Pieszy jeszcze,, zadowolony,, z kontaktu podczas kolizji bo rozległe uszkodzenia czaszki ... 

Kobita gada żeby wymienić V40 na XC40, TRoca albo coś podobnego ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Nie wszyscy myślą tylko o jedzeniu tak jak ty.

Z racji twojej znikomej znajomości tematu i inteligencji wyjaśniam - w stosunku do Ryśka był to sarkazm, związany z sytuacją na dłuuuugo przed twoją bytnością tutaj.

59 minut temu, 6465 napisał(a):

@Chłoporobotnik ptrzaj  siuntka z papierami za rozsądne pieniądze 🫣 https://www.facebook.com/share/1BbZMQjkP7/

Ogłoszenia już nie ma, zresztą sytuacja mnie nieco zmusiła do innego "spojrzenia".

9 minut temu, mf362 napisał(a):

Szwagier na gwarancji w Toyocie akumulator wymieniał bo nie trzymał tygodnia , auto za tyle kasy a jakiś wadliwy się trafił . Jeszcze trzeba udowadniać że pomimo ładowania prostownikiem pada ... Wszystko fajnie miło jak się kupuje a potem mają w d*pie . 

8200km zrobione, najwięcej od początku tj listopada do końca czerwca, 800-850km miesięcznie, zero awarii.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, radekz200 napisał(a):

to poczekaj do 13 😛

IMG_7327.jpeg

z czarnych do zielonych pasują baterie ? i odwrotnie? 

3 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Parksajd to jak szmelc jarmarkowy

Mam tylko wiertarkę na prąd i dymi jak się używa

ja tego badziewia zielonego  pełno widze po złomach od kątówek po wkrętarki , wyrzynarki i piły tarczowe 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
10 godzin temu, 6465 napisał(a):

I widać po minie że zadowolony 😆😆😆

nie wiadomo kto z tyłu stoi ? 

może Biedroń 🤔

6 godzin temu, marulekk napisał(a):

Ja pier**lę od rana tylko młotkujecie 🙉🙋🙈

bo to forum to kuźnia talentow

Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał(a):

z czarnych do zielonych pasują baterie ? i odwrotnie? 

ja tego badziewia zielonego  pełno widze po złomachod kątówek po wkrętarki , wyrzynarki i piły tarczowe 

a ptaszek pasuje do cipki? 😂

Opublikowano
12 minut temu, konteno napisał(a):

nie wiadomo kto z tyłu stoi ? 

może Biedroń 🤔

bo to forum to kuźnia talentow

Panowie, przyszły smsy do was ? Jak cena mleka na grudzień?

• Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Możecie mi powiedzieć dlaczego według was krowy nie powinny jeść przeżyta? 

Znowu nikt Ci nie odpowiedział widzę, więc ja:

W porównaniu z innymi zbożami ma dużo substancji anty żywieniowych, szybko fermentuje w żwaczu, co się przekłada na tendencję do kwasicy, ma niskie zawartości węglowodanów...to jest zboże stworzone sztucznie, nie jest naturalnym składnikiem żywieniowym. Stworzono je po to, żeby można było na słabych glebach uprawiać coś pseudo pszenicznego. I tak to wciśnięto naszym farmerom, dodając, że to będzie składnik uniwersalny, choć wcale taki nie jest. To tak w skrócie. Od razu Cię ostrzegam, że za chwilę Sławek napisze, żem pijany, albo głupi 🤷...

14 minut temu, Kubson190 napisał(a):

Panowie, przyszły smsy do was ? Jak cena mleka na grudzień?

Zajechał SMS...w dół po raz trzeci z rzędu 🤷

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

W porównaniu z innymi zbożami ma dużo substancji anty żywieniowych, szybko fermentuje w żwaczu, co się przekłada na tendencję do kwasicy, ma niskie zawartości węglowodanów...to jest zboże stworzone sztucznie, nie jest naturalnym składnikiem żywieniowym. Stworzono je po to, żeby można było na słabych glebach uprawiać coś pseudo pszenicznego. I tak to wciśnięto naszym farmerom, dodając, że to będzie składnik uniwersalny, choć wcale taki nie jest. To tak w skrócie. Od razu Cię ostrzegam, że za chwilę Sławek napisze, żem pijany, albo głupi 🤷...

Jaka mleczarnia? Ile?

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Lenka twierdzi że pszenicy krowa tykać nie powinna

Sąsiad mówi że żyta też 

Hybryda jednak jest traktowana jako pszenżyto 

Opublikowano

@gregor1284 

twój? 

590967728_1410795694390141_6457910493390

38 minut temu, radekz200 napisał(a):

a ptaszek pasuje do cipki? 😂

nie każdy i nie do każdej 

6 godzin temu, malaczarna napisał(a):

5 dni urlopu. Wolne od 24 grudnia do stycznia. Ten etat czasem fajny

ty już wiesz ? ja jak wypisze wniosek urlopowy to koordynator do ostatniej chwili czeka z akceptacją , poprzednia robiła ludziom problemy z urlopami odrzucając wnioski , psując ludziom planowanie czasu wolnego i jakiejkolwiek przyszłości (m.in. mojej) to  skończyła w szpitalu z anemią na transfuzji krwi 

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Lenka twierdzi że pszenicy krowa tykać nie powinna

Sąsiad mówi że żyta też 

Hybryda jednak jest traktowana jako pszenżyto 

Sławek też tak będzie twierdził 🤷...co do żyta się zgadzam 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

O kurcze...Może mieć wartość historyczną 🙆‍♂️ gdzie to znalazł?

w wychodku 

5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

wystarczyłoby jednoosobowe...

Peel-P50-1.jpg

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale ty....

Wiesz chociaż co to?

O czym ty mnie pytasz 

Jaśniej poproszę zarobioną jestem 0.80x3m ułożyłam podmurówki teraz tylko zaprawic cementem I zalać folia hydroizolacyjna 2 razy i płytki układać 🫢

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Trochę mi się szyki pokrzyżowały.

Aż mnie ciekawi co się stało, ale....może nie chcesz informować...

Kurna...

Ale się najadlem...babka ziemniaczana...ale dobre to ..mniam...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v