Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał(a):

Czemu tak na mnie mówisz 🤔 yyy piszesz 🤔🤭

Bo się zastanawiam, czy czasem te wycieczki do gopsu to nie są u Was tradycją 🤔...a Wy podobno sztywne gospodarze tam pod tym Łukowem 🤷

• Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Bo się zastanawiam, czy czasem te wycieczki do gopsu to nie są u Was tradycją 🤔...a Wy podobno sztywne gospodarze tam pod tym Łukowem 🤷

No gdzie 🤔 jakieś poczucie humoru jest 🙋‍♂️ marne ale jest 🤭😁

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Byk poszedł góra przez wagęi ogień w pole 🤦 płuca przyniosłem w rękach bo wyplulem po drodze 🫣

A chociaż dogoniłeś 🤔🤦

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Żebyś potem zdziwiony nie był, jak się ten ciągnik u niego na podwórku znajdzie 🤷

A zginą już 🤔🤭😁

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał(a):

chociaż dogoniłeś 🤔🤦

No pewnie, a potem ojciec z podwórka go zawołał, byk stanął jak wryty obrócił się i poszedł w stronę wiaty 🤦 

Pies jeden winny, zamiast go nagonic to wygonił dalej jeszcze 

• Haha 3
Opublikowano

mają łeb 

https://www.facebook.com/watch?v=1346095160319659

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

PRZEŻYJMY TO JESZCZE RAZ

JAK tusk OGRAŁ WYBORCÔW 

https://youtube.com/watch?v=_Br6NensuA0&is=H0ZAO5ix6Qf6QaI0

sie naoglądasz i temu nie śpisz 

tak jak ja dziewczyn na mieście sie naoglądam 

14 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Na rozlewanie miodu to się ceratę na stole zmienia i już... A nie wiruje się w chałupie tylko w futerkuchni... 

20250511_091940.jpg

pokaż z góry, ile ramek wchodzi ?

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

To i na hydraulice się znasz 🤔🤔😀

Co w tym złego? 

Jeśli się miało możliwość uczenia to aż szkoda by było stracić taką okazję.

Teraz przynajmniej nie wzywam do byle czego hydraulika. 

A i też fachowiec nie sprzeda mi bajek że się nie da jak ja wiem że się da zrobić to co ja chcę jeśli chodzi o podłączenie hydrauliczne. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
9 minut temu, konteno napisał(a):

tak jak ja dziewczyn na mieście sie naoglądam 

A nie lepiej z pracy jakąś poderwać mogła by być nawet kilka lat starsza. By już nie miała takich wymagań jak te młode 10/10

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Byk poszedł góra przez wagęi ogień w pole 🤦 płuca przyniosłem w rękach bo wyplulem po drodze 🫣

Przypomniała mi się sytuacja mojego sąsiada który z gonił za swoim Biglem biedaczysko w końcu się podało i tak samo o mało jak ty nie wyzionął ducha.  

Akurat ja szłam że swoją i kazałam Bobiego szukać. Znalazła go i Bobi szedł jak baranek do pana.

Stwierdziliśmy że dostał reprymendę od swojej większej koleżanki. 

Już więcej nie uciekał. 

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, jacor73 napisał(a):

No ba, pracuje w giga markecie budowlanym, to musi się na wszystkim znać

Chociaz raz puknij się najpierw w głowę zaczym coś napiszesz. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Chociaz raz puknij się najpierw w głowę zaczym coś napiszesz. 

A co złego napisałem? Sama pisałaś, ze robisz tam gdzie cię wyślą, a pracownik na danym stanowisku powinien wiedzieć jak doradzić klientowi. Chyba pracowałaś w dziale hydraulicznym? 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jacor73 napisał(a):

A co złego napisałem? Sama pisałaś, ze robisz tam gdzie cię wyślą, a pracownik na danym stanowisku powinien wiedzieć jak doradzić klientowi. Chyba pracowałaś w dziale hydraulicznym? 

W obrębie własnego działu. 

Nie nie pracowałam i pracować nie zamierzam. 

Opublikowano
45 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Co w tym złego? 

Jeśli się miało możliwość uczenia to aż szkoda by było stracić taką okazję.

Teraz przynajmniej nie wzywam do byle czego hydraulika. 

U mnie na szczęście takie rzeczy naprawia chłopak. Nie wyobrażam sobie gdybym musiała sama takie rzeczy robić. 😉

No , ale jak nie ma wyjścia to mus.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v