Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał(a):

To jest bardzo ważna informacja, a wiesz że tam który nie ma planów względem ciebie na przyszłość?

Ja nie mam planów względem tu nikogo i niczego więc wybacz że tak odpowiadam jak odpowiadam. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

A nikt z was nie doszedł do wniosku że kiedyś wierzyłam w Boga. 

Później coś się stało w moim życiu i przestałam w niego wierzyć w 100% i postanowiłam tylko to wybrać z wiary co mi pasuje a resztę olać. 

Aha, obraziłaś się na Pana Boga?

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

A nikt z was nie doszedł do wniosku że kiedyś wierzyłam w Boga. 

Później coś się stało w moim życiu i przestałam w niego wierzyć w 100% i postanowiłam tylko to wybrać z wiary co mi pasuje a resztę olać. 

Ciebie to chyba w betoniarce do snu kołysali.

• Haha 6
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

To jest bardzo ważna informacja, a wiesz że tam który nie ma planów względem ciebie na przyszłość?

O tak tak zgadza się:P Ja to patrzę na cyferki w nicku aby były podobne do moich. Problem w tym, że takie szukają dużo młodszych, aby jeszcze kilkanaście lat byli aktywni zawodowo i dobrze zarabiali gdy same już będą na niskiej emeryturze z KRUSuxD

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 25.11.2025 o 09:24, radekz200 napisał(a):

nima i nie będzie 😂

jak chcesz to zabieraj bo ktoś do galerii sie wpierdzielił i zostawił

P_20251126_133113.jpg

Edytowane przez konteno
Opublikowano
9 minut temu, Wpaw napisał(a):

Schab i kiszone na razie mi się przejadły, trzeba troszkę delikatnie. Niestety takich bułeczek już zabrakło w sklepie... Ci powiem wybredna, weź taką wykarm ☺️

Dlatego chłopa nie ma🤷‍♂️😉

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dlatego chłopa nie ma🤷‍♂️😉

Tego nie wiem czy ma czy nie, wydaje się być sympatyczną osobą 🫣🤗

Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Szczęściarz, u mnie 3 dzień śnieg pada 🤕już mam dość tej zimy 

Mnie też byś mógł nazwać szczęściarzem... ale zamiast tego błota to wolę już śnieg.....

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Desperado napisał(a):

Aha, obraziłaś się na Pana Boga?

18 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ciebie to chyba w betoniarce do snu kołysali.

Można by tak powiedzieć. Jeśli ci się coś przydarza w życiu i nie masz jak to wytłumaczyć logicznie. Jedynym dla ciebie wytłumaczeniem jest to że Bóg zesłał na ciebie nieszczęście i to on jest temu winny nikt inny. 

Więc jednym dla mnie wyjściem było to żeby  Bogu pokazać "plecy"

Wybrać jedyne to tylko co według mnie może być tym czymś co jest jak dla mnie prawdą.

Tylko że jeśli chodzi o moją osobę nie zgadzam się z swoim losem który mnie spotkał. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Mało to młodych atrakcyjnych świeżych kobiet w naszym kraju w których można się zakochać?

a weź , ostawiłem auto do mechanika i dla zabicia czasu pojechałem mpkiem na miasto , spodobała mi się laska którą widziałem w autobusie ,wysiadłem na tym samym przystanku co ona i poszedłem za nią do galerii handlowej , weszła do Berschki a ja zostałem na holu , myśle pewnie bedzie oglądać i przymierzać to po innych sklepach połaże tzn obszedłem galerię patrzac jakie sklepy ma na 3 kondygnacjach , wróciłem a ona dalej ten sam stojak z wieszakami przegląda 🤦‍♂️

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

nie masz jak to wytłumaczyć logicznie

I tu jest problem...

Logicznie to się da wszystko wytłumaczyć ..tylko trzeba mieć dużą wiedzę...

Czasami setek lat potrzeba....by pójąć..coś...

...a zwykły człowiek sobie tłumaczy na skróty....

...no np że Ziemia jest płaska, bo by inaczej ludzie pospadali...😆

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v