Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

Za strajkowała 🤣🤣🤣🤣🤭

Jak dla mnie to nie jest strajk ale widać lepsza taka odpowiedź niż rzadna 

@WpawPewnie synek tatusia zostanie z nim na zawsze. I zamiast trzech będzie cztery pieski. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Bo Astrę chcę zmienić 😛

Dajcie więcej temu księdzu bo wstyd by dacio jeździł 🤭🤣 Tomasz nie śmiej się bo samochód księdza świadczy o parafianach jacy są 🤭😁

Edytowane przez slawek74
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jak dla mnie to nie jest strajk ale widać lepsza taka odpowiedź niż rzadna 

@WpawPewnie synek tatusia zostanie z nim na zawsze. I zamiast trzech będzie cztery pieski. 

Odpowiem pytaniem. Czy każda kobieta po porodzie ma pokarm 🤔🙋‍♂️

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pisałeś, że to rozgarnięta dziewczyna. W którym miejscu?

Jeśli nawet wiem jaka jest odpowiedź na moje pytanie ale to nie jest powód abym nie poznała innych zdania jak i doświadczenia jakie mają i jak postępować w takich przypadkach. 

Opublikowano
23 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

ale nawet cudzego nie 🤔🤣

Nie, jeszcze nie. 

Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Ale kota masz?

Póki co psa, ale jeszcze z 10 lat, to i kot będzie xD 

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

jakaś baba w stolicy dała sie podpuścić kowalskiemu żeby spotkać sie z qwazim i zrobić to co karze podsyłając fotki napisu dla kowalskiego 

• Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał(a):

Dajcie więcej temu księdzu bo wstyd by dacio jeździł 🤭🤣 Tomasz nie śmiej się bo samochód księdza świadczy o parafianach jacy są 🤭😁

To jest normalny ksiądz a nie żaden celebryta , dostaje dużo 😛 rok jest a już ma drugi samochód 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, slawek74 napisał(a):

Odpowiem pytaniem. Czy każda kobieta po porodzie ma pokarm 🤔🙋‍♂️

To ja odpowiem pytaniami.

Czy zawsze musi być to spowodowane tym co u kobiet nazywa się brak pokarmu? 

A jeśli jest to zatrzymanie mleka. Co wtedy? 

• Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):
34 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Powiedzcie mi takim razie co może być przyczyną tego że krowa nie ma mleka? czy mleko się zatrzymało?

Weźcie zabierzcie go stąd.

@12Pafnucy @Qwazi

Pisałem, że sympatyczna 🤷...zadała pytanie tylko...

Kaśka, ja Ci odpowiem, bo aż sprawdziłem w postach skąd się to pytanie wzięło. Jałówka nie jest krową, ona jeszcze mleka nie dawała. Pierwsza laktację rozpoczyna w chwili pierwszego porodu. Wtedy staje się krową i zaczyna dawać mleko. Taka fizjologia bydła. Radkowi zrzuciła jałówka, czyli poroniła. Ona miała termin porodu na koniec stycznia, czyli za dwa miesiące. Jej gruczoł mleczny, czyli wymię, jeszcze nie jest gotowy do produkowania mleka. Stąd ten problem. Teraz Radek ma dwie opcje. Albo posłuchać Karola i próbować ją rozdoić, albo nie doić i sprzedać na rzeź uzyskując cenę jałówki a nie krowy. Krowy są tańsze. Szansę metody Karola ocenił bym 50/50. Albo się powiedzie albo nie. Natomiast patrząc na ceny żywca, ja bym tą jałówkę sprzedał. Ale Radek głupi nie jest i będzie wiedział co z tym fantem począć...

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Pisałem, że sympatyczna 🤷...zadała pytanie tylko...

Kaśka, ja Ci odpowiem, bo aż sprawdziłem w postach skąd się to pytanie wzięło. Jałówka nie jest krową, ona jeszcze mleka nie dawała. Pierwsza laktację rozpoczyna w chwili pierwszego porodu. Wtedy staje się krową i zaczyna dawać mleko. Taka fizjologia bydła. Radkowi zrzuciła jałówka, czyli poroniła. Ona miała termin porodu na koniec stycznia, czyli za dwa miesiące. Jej gruczoł mleczny, czyli wymię, jeszcze nie jest gotowy do produkowania mleka. Stąd ten problem. Teraz Radek ma dwie opcje. Albo posłuchać Karola i próbować ją rozdoić, albo nie doić i sprzedać na rzeź uzyskując cenę jałówki a nie krowy. Krowy są tańsze. Szansę metody Karola ocenił bym 50/50. Albo się powiedzie albo nie. Natomiast patrząc na ceny żywca, ja bym tą jałówkę sprzedał. Ale Radek głupi nie jest i będzie wiedział co z tym fantem począć...

Nie doczytałam co Radek napisał. Stąd moje było pytanie bo założyłam że jest mowa o krowie która już wielokrotnie była zacielona 

Następnym razem będę czytać dokładnie. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A dziewczyna kiedy staje się kobietą 🤔 jak urodzi dziecko czy w momencie gdy straci dziewictwo? 😛

Zaraz Cię zapytają ,kiedy staniesz się mezczyzno 🙆-samobój🤦

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A dziewczyna kiedy staje się kobietą 🤔 jak urodzi dziecko czy w momencie gdy straci dziewictwo? 😛

👇🫣🙆

2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Zaraz Cię zapytają ,kiedy staniesz się mezczyzno 🙆-samobój🤦

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zanim ubezpieczyciel sprawe ogarnie to ci żona -zamarznie przy drodze. A idź pan w ch.. z tym ubezpieczeniem. Miałem to kiedyś, brak słów.

30 min na a1 kiedyś czekałem więc nie tak źle. Problem mam jak busem służbowym stane. Ostatnio dopiero 3 laweta dala radę zabrać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v