Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Łeee, tam ..

To tylko....domniemanie...

Zero dowodów ...

...z definicji...kostucha tylko od ...zabierania istnienia...nie od ratowania ...

Ktoś Panią nabrał ...chyba....niestety...🤔

Czym sobie zasłużyłam na Panią ? 

Opublikowano
7 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Odnośnie którego byś polemizował? Starego czy nowego?

Nowy. Ja tam na pewno nic nie kupie;).

U Jareny jest ok, chociaż ostatnio troche spadła jakość ale to raczej z powodu dobrego mięsa na rynku. Nie ma skąd brać dobrych świń po prostu🤷‍♂️. Lubie surowe polędwice i boczki od niego.

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Mam rozumieć że ta miejscówka to w lesie? To drzewa nie ma? trzeba załatwiać?🤔😜

No niby jest, ale jak ktoś by przywiózł i jeszcze tak chętny by był do podkładania... to czemu nie skorzystać xD 

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

No niby jest, ale jak ktoś by przywiózł i jeszcze tak chętny by był do podkładania... to czemu nie skorzystać xD 

Wiadomo pocięte podziabane i suche 🤷

Opublikowano
Teraz, radekz200 napisał(a):

może i tak, na koloni siedzi boi się że złodzieje przyjadą 

Bardzo możliwe...

Też bym się bał...jak bym tak bogaty był....jak Karol, no albo Ty..

...dobrze że ja biedny...

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nowy. Ja tam na pewno nic nie kupie;).

Ja też... Jak wiem co on kupuje, to wolę nie ryzykować i od niego nie kupować. 

4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

U Jareny jest ok,

Też tak myślę. Pewnie się zdarzy, że coś bywa raz gorsze raz lepsze, ale ogólnie jest ok. Kiełbasa dobra na ognisko rewelacyjna. Tylko trzeba zamówić i powiedzieć, żeby zrobili krótszą. 

5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Lubie surowe polędwice i boczki od niego.

Ja nie. Ani od nich ani swoich ani z innych miejsc. Nie mój smak. 

6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

..no na chwilę obecną....to tak ze 12 metry...

Nie za dużo na ognisko?🤔

Hmm... to będzie mega ognisko!

Opublikowano
Godzinę temu, gringo1984 napisał(a):

Co tam dalej jest na drugim i trzecim planie?

Na pewno Cię to interesuje? To Ci powiem.

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Ja pierdziu  po jakiemu to?

Absolwent wyższej uczelni Warszawskiej raczej tego nie wymyślił, chyb że absolwent humanum tumanum🤣🤣🤣🤣🤣

Czy taki przypadek jak ty miał prawo w ogóle przyjść na ten świat i każdemu zwracać uwagę? . 

Widać jednak mógł więc dobrze że jesteś i mi zwracasz uwagę to mam wtedy możliwość poprawy to co nagryzmolilam. 

Edytowane przez Bezduszna
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v