Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

5-6 tys w Polsce to dużo. Zapewne miał 10, jak do nas zawitał. Bo tyle zwykle mają. Agrotron 150 w Polsce zrobił 8 tys, ale właśnie 10 miał w pamięci. 

To Twój ciągnik?

Pasiok oddał fenda

Jest 620 i 728 w zamian za 828

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Jak nie stać😱🤔🤦...litry masz przecież 🤷

Na te wymienione jeszcze mało 🤷‍♂️😁

Teraz, Qwazi napisał(a):

Nieeeeeeee🫣🤦...

Nie broń mu niech ma odrobinę tego luxusu 🙋‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ja Ci pisze, że 5 skiba w krzakach leży a mocarny pieprzący się jak dobra k**wa dojc chodzi w 4 skibach ... Model 6185.

No to coś tam jest nie ten tego🤷

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

5-6 tys w Polsce to dużo. Zapewne miał 10, jak do nas zawitał. Bo tyle zwykle mają. Agrotron 150 w Polsce zrobił 8 tys, ale właśnie 10 miał w pamięci. 

To Twój ciągnik?

nie mój, ciągniki od nowości w PL w warsztatacie widziałem 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Na te wymienione jeszcze mało 🤷‍♂️😁

Nie broń mu niech ma odrobinę tego luxusu 🙋‍♂️

A twierdziłeś że litry to PLN-y🙃

Ja mu nie bronie, on to mi proponuje, a ja nie potrafię jeździć ciągnikiem, który nie ma kierownicy centralnie na środku kabiny 🫣🤭

Teraz, Mateusz1q napisał(a):

Czyli wiesz tyle co nic. Dlatego ją się nie wypowiadam o ciągnikach, których nie użytkowałem 

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, Mateusz1q napisał(a):

Nie chodź po takich warsztatach bo traumy dostaniesz 🙋‍♂️😁

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

🫣🤭

🤭

Dlatego ją się nie wypowiadam o ciągnikach, których nie użytkowałem 

🤔🤔🤔🤔 a co do litrów to za mała chłodnia 🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Mój kolega, dobry mechanik, psioczy na moją daćkę odkąd ją kupiłem. Rok później kupił nowego Citroena. Tylko mój rumuński drapieżnik ma 180 tys nalotu (w lutym jej minie 10 lat ) i jedyne awarie jakie miał, to były pobyty w blacharni po wybrykach mojej szanownej małżonki. A on w tego Citroena już trochę monet wsadził i ma o 50 tys mniej km. Ale cały czas twierdzi że moje dziadostwo a jego luks🤷. Dobrze, że se to sam naprawi

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

A twierdziłeś że litry to PLN-y🙃

Ja mu nie bronie, on to mi proponuje, a ja nie potrafię jeździć ciągnikiem, który nie ma kierownicy centralnie na środku kabiny 🫣🤭

Czyli wiesz tyle co nic. Dlatego ją się nie wypowiadam o ciągnikach, których nie użytkowałem 

nie można się wypowiadać o ciągniku sąsiada czy kuzyna?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

nie można się wypowiadać o ciągniku sąsiada czy kuzyna?

Tylko o brata można 🤭😁

Tomasz nie hahaj 😁🤭

Edytowane przez slawek74
  • Haha 2
Opublikowano

Tak z innej beczki, może ktoś chętny na wysłodki mokre z Krasnegostawu, to miałbym na zbyciu 3 auta

Tak z innej beczki, może ktoś chętny na wysłodki mokre z Krasnegostawu, to miałbym na zbyciu 3 auta

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

... Rok później kupił nowego Citroena. ... A on w tego Citroena już trochę monet wsadził i ma o 50 tys mniej km. Ale cały czas twierdzi że moje dziadostwo a jego luks🤷. Dobrze, że se to sam naprawi

robim troche czujników dla stellantisa ale to nie od nas zależą problemy bo w innych markach to co robimy działa bez problemu

po prostu PSA zeszło na psy i nie ma pomysłu na swoją motoryzację by robić dobre auta zarobić na tym tylko na serwisie i aftermarkecie/oem chca poprawic budżet firmy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v