Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Ja raczej nie zamawiam z jakiś "dziwnych stron", bo się obawiam. Jakiś czas temu miałam z kurierem rozmowę na ten temat. Powiedział mi, że ja mogę przy nim otworzyć i sprawdzić, ale to niczego nie zmieni. Bo jeżeli z paczką wszystko jest ok, nie jest fizycznie uszkodzone opakowanie, towar nie jest np. potłuczony, itp. wszystko to, co mogłoby wynikać z jakiejś winy kuriera a ja już ją otworzyłam, to nie mogę jej nie odebrać. Odbieram i zwracam, jeżeli towar jest niezgodny z zamówieniem. Mogę jej od kuriera nie odebrać, ale jeżeli jej nie otworzyłam. Nigdzie tego nie sprawdzałam i nie weryfikowałam czy to zgodne z prawem i przepisami.

Znajomy z nieznanej strony kupił w super promocji wkrętarkę i otwornice "MILWAUKEE". Też za pobraniem. Nawet na pusto ledwo miały siłę się kręcić, jakieś chińskie nawet nie napisy tylko naklejki. Chciał zwrócić, strona już nie istniała, znalazł jakiś numer w meilu, który dostał jak zamawiał, to odpisali mu po angielsku, że oni są tylko pośrednikiem, więc reklamacji ani zwrotów nie przyjmują, żeby się kontaktował bezpośrednio ze sklepem/producentem, skąd zamawiał. 

Temu, kto zamawiał proponuję żeby tego w ogóle od kuriera nie odbierał. 

To jest zgodne z prawem. Kurier odpowiada, za dostarczenie przesyłki bez uszkodzeń. Za jej zawartość odpowiada nadawca🤷. Tylko, że kurier nie może nikogo zmusić, żeby przesyłkę odebrał. Nawet jeśli ją otworzy. Nie odbierze i co ten kurier ma w tej sytuacji zrobić. Wezwać policję. Przyjadą i powiedzą, że to niedopełnienie warunków umowy, a to sprawa cywilna. Chyba, że w paczce będzie np cegła, a zamawiana była np rzeczona wkrętarka. Wtedy przyjmą zawiadomienie o oszustwie i wykonają stosowne czynności 

• Like 1
Opublikowano

Tylko w tej chwili masz tak że Allegro ma własne paczkomaty. 

Jeśli InPost jest obok Allegro Box nie masz wyboru wybrania  Inpostu. Musisz wybrać AllegroBox takie cuda wianki w tej chwili są.

Chociaż wyjście jest ale komu by się chciało iść dalej woli bliżej więc się zgadza na dostarczenie do AllegroBox 

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli InPost jest obok Allegro Box nie masz wyboru wybrania  Inpostu. Musisz wybrać AllegroBox takie cuda wianki w tej chwili są.

Czyżby?

5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Wtedy przyjmą zawiadomienie o oszustwie i wykonają stosowne czynności

A jak produkt tylko podobny do tego z aukcji?

Opublikowano
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Chociaż wyjście jest ale komu by się chciało iść dalej woli bliżej więc się zgadza na dostarczenie do AllegroBox 

Sposób dostawy to wybierasz podczas zakupu. Nie odpowiadają sposoby dostawy kupuje od kogoś gdzie jest opcja która mi odpowiada 

Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

to jest bzdura....mozna wybrac InPost bez problemu 😲

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Sposób dostawy to wybierasz podczas zakupu. Nie odpowiadają sposoby dostawy kupuje od kogoś gdzie jest opcja która mi odpowiada 

Oczywiście że tak wybierasz. Jednak jak chcesz do skrzynki to Allegro wymusza na kliencie swoją usługę nie Inpostu. 

W tej sprawie wymuszania na klientach jednego wyboru jest sprawą w sądzie. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tych paczkomatow to nastawiane wszędzie...ale wygodna forma dostawy.

Wygodna Bo masz dwa dni na odbiór i nie musisz pilnować kuriera lub się z nim umawiać i w soboty dostarczają a kurierzy już nie no i też jakby nie było anonimowość bo nikt z domowników nie wie że coś kupiłeś

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, Bogdan_ja napisał(a):

To nie jest bzdura Bogdan ostatnio miałam tak i wiem co robię pod jednym adresem InPost i AllegroBox to InPost wskazał mi pod innym adresem w nie adresem który mi pasował. 

Więc musiałam wybrać AllegroBox aby mieć pod tym adresem co mi odpowiadało. 

Opublikowano
17 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tych paczkomatow to nastawiane wszędzie...ale wygodna forma dostawy.

Wolę kuriera 

Przywiezie na miejsce

Do laczkomatu muszę jechać 

Albo mam w domu dopiero na drugi dzień 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

O jesteś. Cześć😗 Powiedz mi skąd pomysł na Nick kozulek i marko-kolo

Edytowane przez Ajeto
Opublikowano

Aj tam z tymi kurierami jak ci przyślą sms-em numer do niego to jeszcze możesz się umówić o której będzie co i jak A jak nie przyślą to nie wiadomo o której będzie A jak ma się jechać na pole to przeszkadza

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ajeto napisał(a):

O jesteś. Cześć😗 Powiedz mi skąd pomysł na Nick kozulek i marko-kolo

synku swoje urojenia opowiadaj lekarzowi  😜a skad ty miales pomysl na maila marekbogdan1970 czy jakos tak 🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Wolę kuriera 

Przywiezie na miejsce

Albo mam w domu dopiero na drugi dzień 

Ja mam idealnie na trasie dom - praca, nawet miejsce na tyle fajne że zjazd delikatny i miejsce do stanięcia perfekcyjnie pod paczkomatem 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

synku swoje urojenia opowiadaj lekarzowi  😜a skad ty miales pomysl na maila marekbogdan1970 czy jakos tak 🤣🤣🤣🤣🤣

A to akurat od nazwiska komendanta😗 

Czy te kozulki i kolo aby nie od nazwiska Kozicz? 

Nie wiem to pytam😗 

Edytowane przez Ajeto
Opublikowano

Za pobraniem zamówiłem używaną cześć do samochodu przez olx. Cena była 69zł przez tel dogadane że z pr, wysyłką 100zł. Kurier zajechał ja w stodole żona wyszła poszła do domu po pieniądze. Wylazłem się przywitać ona daje 169zł. Dobrze że byłem. Mówię miało być 100. Patryk znaczy kurier mówi że 169. To ja dzwonię do sprzedawcy a on że się pomylił ten co nadaje żebym zapłacił a on mi odda te 69. 

Patryk mówi w h*ja cię robi. Nie musisz odbierać. I zabrał sportem. 

Opublikowano (edytowane)

dziecko ja tu bylem juz pod kilkoma nazwiskami ponoc ...więc następne nie robi na mnie wrażenia.....zakladasz konta na maila w ktorym sugerujesz konkretne osoby z af aby dostawaly bany za multi ...na zetorka ile zalozyles 🤣🤣🤣🤣... taka podpowiedz ,moje nazwisko dziecko zaczyna sie i konczy na ta sama litere😜

Screenshot_20251110-113918 (1).png

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
4 minuty temu, s_z_k napisał(a):

Ja mam idealnie na trasie dom - praca, nawet miejsce na tyle fajne że zjazd delikatny i miejsce do stanięcia perfekcyjnie pod paczkomatem 

13 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ja mam max 5 minut drogi od domu Paczkomat.

Jeśli zamawiam jak jestem na działce to mam 10 minut spacerkiem. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

dziecko ja tu bylem juz pod kilkoma nazwiskami ponoc ...więc następne nie robi na mnie wrażenia.....zakladasz konta na maila w ktorym sugerujesz konkretne osoby z af aby dostawaly bany za multi ...na zetorka ile zalozyles 🤣🤣🤣🤣

Nie odwracaj kota za nogę. Ja ci nie wypominam e-maila Halina Nowa😂

Bo i ściany wyłożone tym samym u tego Kozicza jak u cb i dopłaty by pasowały pod te 44,15ha😗

Edytowane przez Ajeto
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Strongman napisał(a):

A teraz nowa rewolucja się szykuje awizo elektroniczne w Poczcie Polskiej

I tak będzie dostarczane awizo do mieszkańców i tak. 

Ten co nie założy konta na elektryczne awizo to dla niego będzie drukowany list a awizo będzie czekało w skrzynce 

Edytowane przez Bezduszna