Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Kallina86 napisał(a):
Taki mi się dowcip skojarzył podczas czytania forum dziś. Dochodzenia, teorie spiskowe, ktoś kimś steruje, komuś informacje przekazuje. Mroczne klimaty. Fajnie xD 

Przyszła kura do wielkiego bossa mafii, Dona Corleone i mówi:
- Chcę do mafii.
A Don jej na to:
- Nie ma żadnej mafii!
To poszła kura do doradcy Dona, Consiliera Pietro i mówi:
- Chcę do mafii.
A ten jej na to:
- Nie ma żadnej mafii!
Wtedy poszła kura do kapitana mafii, Długiego Joe i mówi:
- Chcę do mafii.
A Długi Joe na to:
- Nie ma żadnej mafii!
Wkurzyła się kura i wróciła do kurnika. Otoczyły ją koleżanki i pytają:
- Jak tam było? Wstąpiłaś do mafii? Wzięli cię?
Na wszystkie pytania kura odpowiadała:
- Nie ma żadnej mafii!
I wtedy kury zrozumiały.
I zaczęły się jej bać.

I to jest bardzo dobre podsumowanie tego popołudnia 👍

Opublikowano

@Wpaw

Jeśli mogę ją coś zaproponować to serial składających się z dwóch sezonów Wysłannicy. 

5 minut temu, jacor73 napisał(a):

Weź no pokaż w którym miejscu grożę komukolwiek, tym bardziej tobie?

Atak na agresta? nie bądź śmieszna, pokaż w którym miejscu go zaatakowałem.

To nie jest moją specjalnosc tylko twoja i o tym nie zapominaj 

Ty atakujesz dla swojej przyjemności i dla podniesienia swojego ego. 

Ja nic nie muszę pokazywać każdy kto to czytał to doskonale wie  co tam się stało i jaki był finał więc nie oszukuje się i nikt się nie da nabrać na twoje bajki które w tej chwili chcesz sprzedać. 

Że mną ci nie wychodzi i dlatego już nie wiesz jak mnie masz podejść.

Radzę ci odpuścić z powodu tego że to ty coraz to bardziej się pogrążasz niż ja.

Opublikowano
2 godziny temu, Ajeto napisał(a):

Też zauważyłem brak tego charakterystycznego ślinienia u Mariusza. Niemniej poco wnikać dociekać, niech sobie będzie kim chce i kto chce

Ty jesteś ostatnim, kto ma prawo cokolwiek pisać na temat Katarzyny😡. Chyba, że chcesz napisać całą prawdę, to proszę bardzo

Opublikowano
26 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Już zamówiłem 🥹

Chyba normalna sprawa jak się coś przyśni strasznego po horrorze? Nie wiem z czego zdziwienie takie?  Wiedziałaś że, mózg zapamiętuje głównie sny pełne silnych emocji, które są dla nas wyjątkowo wyróżniające się. 

7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

@Wpaw

Jeśli mogę ją coś zaproponować to serial składających się z dwóch sezonów Wysłannicy. 

Ja nic nie muszę pokazywać każdy kto to czytał to doskonale wie  co tam się stało i jaki był finał więc nie oszukuje się i nikt się nie da nabrać na twoje bajki które w tej chwili chcesz sprzedać. 

Radzę ci odpuścić z powodu tego że to ty coraz to bardziej się pogrążasz niż ja.

Nie ty nie 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Już zamówiłem 🥹

Trzeba było od razu dwa xD 

Chyba normalna sprawa jak się coś przyśni strasznego po horrorze?

Zdarzy się, ale najdurniejsze sny to mam w pełnię. Nie ważne czy po jakimś mocnym filmie czy po zakupie w ciemno.

2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Nie wiem z czego zdziwienie takie?

Żadne zdziwienie, śmieszkuje sobie z Ciebie :P

3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Wiedziałaś że, mózg zapamiętuje głównie sny pełne silnych emocji, które są dla nas wyjątkowo wyróżniające się.

Ogólnie zapamiętujemy z życia te zdarzenia, którym towarzyszyły duże emocje. Nawet z dzieciństwa pamiętamy właśnie takie wydarzenia. 

Opublikowano

A już nic 🚁

1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Co nie ja? 

Opublikowano
14 minut temu, Bezduszna napisał(a):

@Wpaw

Pa, kolorowych snów

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ty jesteś ostatnim, kto ma prawo cokolwiek pisać na temat Katarzyny😡. Chyba, że chcesz napisać całą prawdę, to proszę bardzo

No ale uchyl rąbka tajemnicy, ładna choć?   :P

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

ty to jednak lepiej starą myjke oddaj do naprawy bo im wiencej robisz tym mniej czasu na pisanie głupot

Co mam oddawać? Silniki skrzynie sam naprawiam a myjkę mam oddawać 🤦 

I gdzie napisałem głupotę, wiem więcej w tej sprawie niż się Tobie wydaje 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał(a):

Trzeba było od razu dwa xD 

Zdarzy się, ale najdurniejsze sny to mam w pełnię. Nie ważne czy po jakimś mocnym filmie czy po zakupie w ciemno.

Żadne zdziwienie, śmieszkuje sobie z Ciebie :P

Ogólnie zapamiętujemy z życia te zdarzenia, którym towarzyszyły duże emocje. Nawet z dzieciństwa pamiętamy właśnie takie wydarzenia. 

Dla ciebie jeden? 

Wczoraj chyba była pełnia ale mi sie nic nie śniło, jeszcze dzisiaj zaspałem, wstałem o 8:00 zanim kawa i wyszedłem na dwór to byki chciały obore ro***bać 😉

Nieładnie się tak śmiać z kolegów 🤗

Dlatego pamiętam jak mi wjebały na festynie w suchedniowie w sześciu chyba, ach jakby to było wczoraj 😁 A to było ze 20 lat temu

Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

No ale uchyl rąbka tajemnicy, ładna choć?   :P

Jest kobietą i bardzo sympatyczną osobą 🤷...

Wyczyść skrzynkę, bo mam sprawę 

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

I gdzie napisałem głupotę, wiem więcej w tej sprawie niż się Tobie wydaje 

chłopaki , spadamy

on sobie poradzi najlepiej z wyborem wszystkiego co mu jest potrzebne  

• Haha 2
Opublikowano

Dla ciebie jeden? 

O jaki domyślny. Jak nie mężczyzna. Czy nie powinniśmy podejrzewać, że jesteś ... kobietą :P

Wczoraj chyba była pełnia ale mi sie nic nie śniło, jeszcze dzisiaj zaspałem, wstałem o 8:00 zanim kawa i wyszedłem na dwór to byki chciały obore ro***bać 😉

5 była pełnia.

A ja o 9 wstałam i wcale nie zaspałam :D 

Nieładnie się tak śmiać z kolegów 🤗

Nie?! Dziwne... mi się podoba xD 

4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Dlatego pamiętam jak mi wjebały na festynie w suchedniowie w sześciu chyba, ach jakby to było wczoraj 😁 A to było ze 20 lat temu

Czyli to prawda z tym zapamiętywaniem. 

Opublikowano
3 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

O jaki domyślny. Jak nie mężczyzna. Czy nie powinniśmy podejrzewać, że jesteś ... kobietą :P

5 była pełnia.

A ja o 9 wstałam i wcale nie zaspałam :D 

Nie?! Dziwne... mi się podoba xD 

Czyli to prawda z tym zapamiętywaniem. 

A może ono jego?

Zawsze 5:30 wstaję. Jutro z bratem jadę szafę montować, wstawię fotki może ktoś się skusi 😁

Prawda

Zielona mila na TVN 7

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ręki nie widziałeś?

w takiej dłoni to i ciasto nie bedzie rosło

Zielona mila na TVN 7

rolniki i plutyczaki na Focusie

Opublikowano

A może ono jego?

Serio? Nie strasz...

Jutro z bratem jadę szafę montować, wstawię fotki może ktoś się skusi 😁

To całkiem możliwe. Potrzebuję pojemnej szafy zajmującej mało miejsca. 

4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Zielona mila na TVN 7

Za dużo razy już to widziałam. 

Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał(a):

Serio? Nie strasz...

To całkiem możliwe. Potrzebuję pojemnej szafy zajmującej mało miejsca. 

Za dużo razy już to widziałam. 

Jesteś nietolerancyjna?😀🤭

Ale jutro się raczej nie skończy bo to wszystko jest na wymiar trzeba heblować, ściany krzywe. 

To na TVP 2 masz Bonda mówiłaś że lubisz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v