Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

dlatego ja bym nie mógł pracować z ludźmi brak cierpliwości do takich a widzę jak mój wet przyjedzie czasami że nie idzie pożartowac to już wiem gdzie był 😁🫢

Wszyscy co pracują z ludźmi powinni mieć szkodliwe wypłacane serio wiem co mówię 🤣

• Like 4
Opublikowano
34 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Najlepsza wycieczka w takim przypadku na ubojnie 

Sam sobie jedz na ubojnie. 

Jeśli przechodzi i chce leczyć to znaczy że mu zależy na zwierzętach nie tak jak tobie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

A Ty co robisz?

Normalnie pracuję w kontroli jakości, ale od niedawna pomagam dziewczynom w skupie żywca czekam aż zatrudnią kogoś do zakupu i chce jak najszybciej wracać do siebie  🙈

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, s_z_k napisał(a):

Wszyscy co pracują z ludźmi powinni mieć szkodliwe wypłacane serio wiem co mówię 🤣

Nie przesadzaj nie jest tak źle.

Może pod warunkiem że jakiś przedmiot nie leci w twój kierunek🤣

Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dodała jeszcze, że krowy najlepiej pozamykać na takich stanowiskach, żeby się ruszyć nie mogły, to będzie lepiej...to było szyderczo, bo wróciła wkurzona...jakiś oligarcha nakupił cielaków tygodniowych i dalej sr..ją jak widzą, a wpuścił ponad 20 szt razem i nawet do podania kroplówki przytrzymać nie potrafił, ale rozumu wszystkie zjadł...ale go błogosławiła 🤦

Takich ludzi nam potrzeba ;)

Selekcja naturalna 

Opublikowano
Teraz, s_z_k napisał(a):

Normalnie pracuję w kontroli jakości, ale od niedawna pomagam dziewczynom w skupie żywca czekam aż zatrudnią kogoś do zakupu i chce jak najszybciej wracać do siebie  🙈

Czyli nie masz styczności z ludźmi na codzień na swoim dziale? 

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

A co miał polecać żywieniowiec z konkurencji 🤔🤣🤣🤣🤣🤦

20zł nawet jak i 10 worów na miesiąc to uj nie piniądz jak głowa spokojna...

Zmień człowieka 

Drożdże konkurencyjnej firmy, dystrybutor ten sam, później zmiana na prawie najlepsze na rynku dystrybutor z konkurencja, to samo producent

Witaminy rozrodowe od konkurencji,  bioffeed, dystrybutor ten sam

Proszek na mykotoksyny, od konkurencji, dystrybutor z konkurencji, później zmiana na kolrjny konkurencyjny 

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Nie przesadzaj nie jest tak źle.

Może pod warunkiem że jakiś przedmiot nie leci w twój kierunek🤣

Nie no co się nasłucham to moje 🤣🤣

Teraz, Bezduszna napisał(a):

Czyli nie masz styczności z ludźmi na codzień na swoim dziale? 

W kontroli nie jest to kontakt b2b ale w zakupie jak najbardziej, cały dzień na telefonie siedzę 

Opublikowano
11 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jaki ty mądry jesteś moze jeszcze mi powiesz Za ile? W jakim celu? Kto nad kim? I jak jest najlepiej? 

Mojego zwierzaka😁 

Wszystko kosztuje

7 minut temu, s_z_k napisał(a):

Zawsze można zrezygnować 

Opublikowano
5 minut temu, s_z_k napisał(a):

Pfff 🤭

Ile to już skarg było na mnie 🤣

A jeden z najbogatszych ludzi w Polsce dostał ode mnie zjebe, że ma się zająć swoją robota a nie d*pę zawraca i co 5 minut jak osioł ze shreka pyta kiedy skończę🤣 nie wiedziałem że on to on, ale pomogło, teraz jak wjeżdżam a jest na placu to podejdzie przywita się spyta co tam słychać 🤣🤣🤣 jak mi operator powiedział że to właściciel wszystkich ich spółek to się zastanawiałem co i jak szefowi opowie z tej wymiany zdań ale nawet nie wspomniał, a współpracujemy nadal ze sobą. 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, s_z_k napisał(a):

Okolice Przykony🤔

Opublikowano
18 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Po konsultacjach w sprawie stosowania witamin na somatyke dochodziliśmy do jednego wniosku 

One nie są warte swojej ceny

Są droższe na worku o 20 zł 

Żywieniowiec z de heus ich nie polecał, lepiej było dołożyć zwykłych laktacyjnych a nie somatycznych czy też rozrodowych

To było zauważalne na wykresach co lepiej działa 

Obecny też nie widzi sensu

Prawdopodobna przyczyną to zbyt mała ilość witamin w dawce na dojone litry

Dostawały 175, teraz dostają 250

Kreda z 125 na 240, jest stado co zjada ponad 300

Magnez z 30g na 70 podniesiony 

Fosfor został na 30g, chociaż pewnie trzeba będzie coś dołożyć by zachować stosunek do wapna

25gram witamin na 1kg paszy idzie i mnie od zawsze 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Pfff 🤭

Ile to już skarg było na mnie 🤣

A jeden z najbogatszych ludzi w Polsce dostał ode mnie zjebe, że ma się zająć swoją robota a nie d*pę zawraca i co 5 minut jak osioł ze shreka pyta kiedy skończę🤣 nie wiedziałem że on to on, ale pomogło, teraz jak wjeżdżam a jest na placu to podejdzie przywita się spyta co tam słychać 🤣🤣🤣 jak mi operator powiedział że to właściciel wszystkich ich spółek to się zastanawiałem co i jak szefowi opowie z tej wymiany zdań ale nawet nie wspomniał, a współpracujemy nadal ze sobą. 

💪👍

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

💪👍

Po tym pokazie co byłeś jak robiłem, złapaliśmy u nich 600 ha usługi, 19 km od granicy z Czechami. Mam nadzieję że mnie to ominie bo narazie nie ma warunków żeby wjechać, chłopaki od wtorku siedzą w hotelu i się relaksują 🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Po tym pokazie co byłeś jak robiłem, złapaliśmy u nich 600 ha usługi, 19 km od granicy z Czechami. Mam nadzieję że mnie to ominie bo narazie nie ma warunków żeby wjechać, chłopaki od wtorku siedzą w hotelu i się relaksują 🤣

Wiadomo, kto pokaz robił 💪😄...i kto... towarzyszył 😉

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie martw się jak każdego tutaj. Jednak on nie groźny jest 

Tak jest👍...już nie szczekam, nie warczę, a tym bardziej...nie gryzę 🤷😊

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Trudno nie było...latam tamtędy do Brudzewa🤷

No ja już zaraz 4 lata jak w ubojni pracuje, stosunkowo blisko mam i najgorzej nie jest 🤣

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

To przy pobraniu 47kg jak u mnie wyjdzie 1.175kg witamin?

Źle, bo Mateusz miał na myśli zapewne pasze treściwe, więc wyjdzie jakieś 25 gr razy 10-12kg, czyli około 0,25-0,30 kg na sztukę. Dużo 🤔

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v