Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Piotrze kupuj od Sławka cynkometa

Gospodarkę musiałby sprzedać 🤣🤣🤣

Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Widać że ty tam dość często przesiadujesz jak już masz takie znajomości w tym przypadku.

To nie znajomości... 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale sucho , zazdroszczę 

Kup rozrzutnik i tura do ciapka lub siuntki/zetora 

A co chce sprzedać? 10 tys mogę mu zaproponować za to 

Nie stać cię 🤣🤣🤣

Proponować ro możesz dziewczynom przy drodze 🤣🤣🤣

2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Piotrze kupuj od Sławka cynkometa

Może mu swój zaproponuj a nie czyimś byś się chciał rządzić 🙋‍♂️

20 minut temu, PAN88 napisał(a):

Dużo nie chce za 3 sztuki

Ktoś tu udaje kozaka a ja bym wolał Piotra ha niż rozrzutnik 

Masz jakieś problemy 🤔 

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Miałem w robocie kiedyś takiego Marka, chłop żonaty taki FIFA Rafa....Często zaczepiał koleżankę taką Iwonę-.Kobieta przed 50 , z nieziemską urodą bardzo zgrabna.Konczymy robotę,a Mareczek mówi do Iwony by mu plecy umyła pod prysznicem.No to Iwona -to dawaj.

Marek wlazł pod prysznic i krzyczy żeby przyszła.A Iwona cyk do niego weszła 

A Marek z przerażeniem -,,a jak ktoś wejdzie....''😄🤦

Od tamtej pory koniec rżnięcia bohatera 😅

Psychicznie go starczyło, ale fizycznie...brakło🤷

Może ja bym Piotrowi rozrzutnik sprzedał 🤔...za duży dystans🤔...

• Like 1
Opublikowano

Jak znata jakiego Sławomira to dziś wieczorem jest okazja się napić. Nie ma za co. Czołgiem

Opublikowano

Co by było lepsze co byście polecili fend 308- 309 LS Czy zetor 7745? 🤔 Cenowo podobnie no prawie

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

10 godzin temu, s_z_k napisał(a):

Patrzcie jak moje nicponie grzecznie siedzą dzisiaj 😁

To moje 2 domowo-podwórkowe:

20251003_165636.jpg

ten jeden kot to nie z Żoliborza się przybłąkał?

Nieustraszony1044 napisał:

13 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Weźcie już skończcie. Wiadomo że Pioter i tak kupi szejsiątke i tak nawet jakby zetora za darmo dawali. Nawet Marcin takiego zamieszania nie robił z ursusem chociaż dzisiaj juz by pewnie nie kupił, ale się nie przyzna.

Jak kilka razy zapytałem o piłe to zaraz opierdol dostałem, a tu codziennie szejsiątka kontra zetor.😉

Kupił bym , ale już nie 4 tylko większego jakąś 1234 

jak wszyscy Ci to mówili na forum to Ty swoje a teraz masz

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A co mi tur pomoże? Nic i tylko traktor oszpeci...

Czasu nigdy nie liczę...  A jakbym nie chował to z trawą nie miałbym co robić... Jedynie kosić i zostawiać na gnicie.

Kup sobie owce barany mówię poważnie nie to że se jaja robię te kameruńskie są w modzie nie trzeba ich strzyc a mięso drogie. Dużo roboty z tym nie ma a jak masz siano ziemniaki jakieś to ho ho. 

Opublikowano
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Kup sobie owce barany mówię poważnie nie to że se jaja robię te kameruńskie są w modzie nie trzeba ich strzyc a mięso drogie. Dużo roboty z tym nie ma a jak masz siano ziemniaki jakieś to ho ho. 

Nie mam gdzie ich trzymać i paść. A jak mam mieć te barany to już wolę króliki.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Pierd..l fendta🤷

Czyli Fendt zły? Znajomy ma tego starego farmera 120 koni chyba to strasznie tam wszystko drogie łapa z tyłu mu się urwała 3000 zł 

Opublikowano
Baks00 napisał:

3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Pojechałem kiedyś na interwencję. Chłop latał po podwórku i chciał się wieszać. Żona, dwie córki i rodzice za nim. Sznurek mu zabrali, jakoś spacyfikowali i zadzwonili. Popatrzylem na niego, a on wyje, że się będzie wieszak i mu przeszkadzają. No to kazałem go puścić, od żony wziąłem ten sznurek co mu zabrała i pytam go gdzie się chcesz wieszać, a on że w garażu. No to mówię do niego, że idziemy. Podzliśmy do garażu, pytam gdzie chciałeś ten sznurek założyć, a on, pokazuje na ucho w syropie. No to daje mu ten sznurek i mówię "no to zakładaj i się wieszaj, ja przypilnuje, żeby ci rodzina nie przeszkadzała". Spojrzał na mnie jakby go zamurowało i stoi. Ja wyjrzałem na podwórko i mówię do niego *no dawaj raz dwa, no nie będę cały dzień tu siedział, kobita i dzieci przy domu stoją, nie przyjdą przeszkadzać". A chłop dalej stoi, łzy w oczach mu się zakręciły i w końcu mówi do mnie "pan tak na poważnie ", a ja mu że tak, będę miał go raz na zawsze z głowy. Popłakał się, powiesić nie chciał. Więcej nie było tak żadnej awantury

Cześć ludziowie...słonecznie nawet 

Miałem w robocie kiedyś takiego Marka, chłop żonaty taki FIFA Rafa....Często zaczepiał koleżankę taką Iwonę-.Kobieta przed 50 , z nieziemską urodą bardzo zgrabna.Konczymy robotę,a Mareczek mówi do Iwony by mu plecy umyła pod prysznicem.No to Iwona -to dawaj.

Marek wlazł pod prysznic i krzyczy żeby przyszła.A Iwona cyk do niego weszła 

A Marek z przerażeniem -,,a jak ktoś wejdzie....''😄🤦

Od tamtej pory koniec rżnięcia bohatera 😅

gdzie to Iwona pracuje ?

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie mam gdzie ich trzymać i paść. A jak mam mieć te barany to już wolę króliki.

A no to jak już babcia woli, trzeba tak robić żeby była kasa a nie narobić się i c*** z tego. Właśnie klient zamówił ostatnie 6 gęsi garbonosych jakoś szybko w tym roku się sprzedały. Zarobek nieporównywalnie większy jak na królikach.

Opublikowano
15 minut temu, Wpaw napisał(a):

Co by było lepsze co byście polecili fend 308- 309 LS Czy zetor 7745? 🤔 Cenowo podobnie no prawie

Tylko fendt jak dobry stan przepaść technologiczna i spalanie połowę zetora 

Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Nie stać cię 🤣🤣🤣

Proponować ro możesz dziewczynom przy drodze 🤣🤣🤣

Może mu swój zaproponuj a nie czyimś byś się chciał rządzić 🙋‍♂️

Masz jakieś problemy 🤔 

Mój zagraniczny 

• Haha 1
Opublikowano
17 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Myslałam że w tym wieku to już chłop się nie bawi w takie zabawy. Widać że jednak takie zabawy w każdym wieku są dozwolone. 🤣

Gołym okiem widać, że myślenie nie jest twoją mocną stroną.

Pod tym, jak i również pod innymi względami, wiek nie jest barierą.🤣

Opublikowano
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

A no to jak już babcia woli, trzeba tak robić żeby była kasa a nie narobić się i c*** z tego. Właśnie klient zamówił ostatnie 6 gęsi garbonosych jakoś szybko w tym roku się sprzedały. Zarobek nieporównywalnie większy jak na królikach.

Przecież to było do przewidzenia jego odpowiedź "Nie opłaci się , nie mam miejsca" 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v