Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przypadek z okolicy. Chłop straszył że się powiesił, kobieta pilnowała, dzieci płakały. Nadszedł moment że usłyszał a idź i się wieszaj mamy dość. I jakoś go przeszło. Przestał pier**lić. 

Opublikowano
10 godzin temu, Kallina86 napisał(a):

Skoro tak mówisz, to może to przemyśle xD

Obyś od tego słodkiego życia cukrzycy nie dostał :D 

A co tam w środku masz?

No lepiej żeby nie cukrzyca zła...

A w środku mam dżem truskawkowy 😁 i kakao 🤭

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, 6465 napisał(a):

Przypadek z okolicy. Chłop straszył że się powiesił, kobieta pilnowała, dzieci płakały. Nadszedł moment że usłyszał a idź i się wieszaj mamy dość. I jakoś go przeszło. Przestał pier**lić. 

Pojechałem kiedyś na interwencję. Chłop latał po podwórku i chciał się wieszać. Żona, dwie córki i rodzice za nim. Sznurek mu zabrali, jakoś spacyfikowali i zadzwonili. Popatrzylem na niego, a on wyje, że się będzie wieszak i mu przeszkadzają. No to kazałem go puścić, od żony wziąłem ten sznurek co mu zabrała i pytam go gdzie się chcesz wieszać, a on że w garażu. No to mówię do niego, że idziemy. Podzliśmy do garażu, pytam gdzie chciałeś ten sznurek założyć, a on, pokazuje na ucho w syropie. No to daje mu ten sznurek i mówię "no to zakładaj i się wieszaj, ja przypilnuje, żeby ci rodzina nie przeszkadzała". Spojrzał na mnie jakby go zamurowało i stoi. Ja wyjrzałem na podwórko i mówię do niego *no dawaj raz dwa, no nie będę cały dzień tu siedział, kobita i dzieci przy domu stoją, nie przyjdą przeszkadzać". A chłop dalej stoi, łzy w oczach mu się zakręciły i w końcu mówi do mnie "pan tak na poważnie ", a ja mu że tak, będę miał go raz na zawsze z głowy. Popłakał się, powiesić nie chciał. Więcej nie było tak żadnej awantury

Cześć ludziowie...słonecznie nawet 

Edytowane przez Qwazi
  • Like 2
Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał(a):

A u nas jak mówili tak zrobili

Opublikowano

tylko do takiego goscia to wzywa sie karetke i psychiatryk obowiazkowy 😜

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Pojechałem kiedyś na interwencję. Chłop latał po podwórku i chciał się wieszać. Żona, dwie córki i rodzice za nim. Sznurek mu zabrali, jakiś spacyfikowali i zadzwonili. Popatrzylem na niego, a on wyje, że się będzie wieszak i mu przeszkadzają. No to kazałem dopuścić, od żony wziąłem ten sznurek co mu zabrała i pytam go gdzie się chcesz wieszać, a on że w garażu. No to mówię do niego, że idziemy. PiS,luźny do garażu, oyrM gdzie chciałeś ten s,nurek założyć, a on, pokazuje na ucho w syropie. No to daje mu ten sznurek i mówię "no to zakładaj i się wieszaj, ja przypilnuje, żeby ci rodzina nie przeszkadzała". Spojrzał na mnie jakby go zamurowało i stoi. Ja wyjrzałem na podwórko i mówię do niego *no dawaj raz dwa, no nie będę cały dzień tu siedział, kobita i dzieci przy domu stoją, nie przyjdą przeszkadzać". A chłop dalej stoi, łzy w oczach mu się zakręciły i w końcu mówi do mnie "pan tak na poważnie ", a ja mu że tak, będę miał go raz na zawsze z głowy. Popłakał się, powiesić nie chciał. Więcej nie było tak żadnej awantury

Cześć ludziowie...słonecznie nawet 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał(a):

Chciał sprawdzić czy dalej im zależy na nim. 

Niektorzt po prostu są głupi a na głupotę nikt jeszcze nie znalazł lekarstwa. 

Opublikowano

U nas z jednym gościem też tak było ciągle się zabijał i się nie mógł zabić, pilnowaliśmy go łaziliśmy nieraz za nim żeby czegoś nie zrobił. Ostatnio wbił sobie gwoździa krokwioka w nogę pobijając butelką, przyleciała karetka a sanitariusz mówi że trzeba było sobie chuju w łeb tego gwoździa wbić to byś się nie męczył 🤭😁🤦

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

tylko do takiego goscia to wzywa sie karetke i psychiatryk obowiazkowy 😜

A tam to na to tylko czekają

Nie ma miejsc dla dzieci, a na starym który będzie kosztował budżet parę złotych nie będą się rozczulać 

Chwila moment, przyjeżdża policja, prokurator, karetka, to są koszta, plus zasiłek pogrzebowy

Ale zaraz wraca kasa do kieszeni państwa, zakład pogrzebowy kosztuje, reszta imprezy pogrzebowej też nie tania 

I po uj ratować?

Opublikowano (edytowane)

w psychiatryku  sa miejsca dla takich 😲..prokurator nie wypusci takiego goscia który grozi samobójstwem i kieruje na obserwacie psychiatryczna 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

A tam to na to tylko czekają

Nie ma miejsc dla dzieci, a na starym który będzie kosztował budżet parę złotych nie będą się rozczulać 

Otóż pilnują takich rzeczy, ten gościu powyżej co pisałem. Wypisywał na internecie jakieś głupoty że się zabiję, stał pod sklepem zajechały tajniaki do samochodu za chwilę przyleciała karetka i go wzięła na krychnowice tzn na psychiatryk

2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Psychiatryku są przepełnione ludźmi którzy uważają że mają problem a faktycznie chcą tylko odpocząć od rodzinny. 

Na naprawdę potrzebujących nie ma miejsc. 

Co ty opowiadasz 🤣

Nie mogłaś na urlop się wybrać do psychiatryka odpoczęłabyś. Masakra

Opublikowano

Nie jednemu przydałby się taki ,,odpoczynek"

4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Nie mogłaś na urlop się wybrać do psychiatryka odpoczęłabyś.

Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Tyle piniędzy te rolnictwo pochłania

Namłuciłeś banknotów, to teraz wydawaj.

Opublikowano

W każdym oddziale psychiatrycznym musi być rezerwa miejsc dla nagłych przypadków. A jaki takie traktuje się próby samobójcze. U nas jest kilka psychistryków, nie wiem jak teraz, ale najlepszy dla samobójców był Zgierz. Tam z urzędu było 24 godz w kaftanie. 

Karetka klienta zawiezie, często w asyście policji. Ale o przyjęciu decyduje lekarz z oddziału 

Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

w psychiatryku  sa miejsca dla takich 😲..prokurator nie wypusci takiego goscia który grozi samobójstwem i kieruje na obserwacie psychiatryczna 

I później wyjdzie ze szpitala i tak zrobi co chce 

Ile to u nas już takich było 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v