Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

3 godziny temu, Ajeto napisał(a):

Nie rozmawia z tymi którzy ją podrywają.. boi się odrzucenia. Wie, że się nie spodoba i to ją ogranicza w kontaktach. Jest inteligentna i zapobiega.

Tak pisał ogarek😗

Nie musi ze wszystkimi rozmawiać. Szczególnie z Bogdanem co wypisywał różne rzeczy 🙆

Opublikowano
4 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Dziękuję bardzo za pamięć 

Łasuch jestem, z chęcią bym zjadł torta

Może by któraś zrobiła 

Tylko prawdziwy żeby był, bez fetyszy

Ostatnio torta żadnego nie piekłam, ale bezę robiłam jak przejdzie
Wszystkiego najlepszego również ode mnie 🎂🥳🎉

Zdjęcie WhatsApp 2025-11-04 o 14.02.31_fdc3b52e.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
42 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

@Ajeto I nie oszukuje się w tym że ludzie cię nie interesują to też jest kolejną bajka którą chcesz znowu karmić ludzi. Dawno ale to dawno już wiadomo

Chcesz aby ludzie cię takim widzieli? 

Jednak poco lepiej nie udawać tego kim się nie jest lepiej być sobą wielokrotnie to mi powtarzano więc ja ci powtarzam to bądz w końcu sobą nikim innym.

Lepiej na tym wyjdziesz niż udając kogoś kim nie jesteś. 

Skończyłaś? Już?😗

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

.... się....

IMG_20251104_124120.jpg

To ja zapytam :ph34r:. Z czego ściany, jaka grubość i jak wysoko sypiesz 🫣 ?

47 minut temu, malaczarna napisał(a):

Mówisz i masz

IMG_20251104_132637.jpg

23 minuty temu, s_z_k napisał(a):

No @Karol6130 i co wybierasz 🤔 ? Tort czy beza 🤫🫣😁 ?

Opublikowano
51 minut temu, malaczarna napisał(a):

Mówisz i masz

IMG_20251104_132637.jpg

27 minut temu, s_z_k napisał(a):

Z dwie doby trzeba pracować by to zrzucić 

Opublikowano
56 minut temu, Michał18 napisał(a):

Nie musi ze wszystkimi rozmawiać. Szczególnie z Bogdanem co wypisywał różne rzeczy 🙆

Niech sobie rozmawia z kim chce i tak z tego dzieci nie będzie😗

Opublikowano

pszenzyto, na skupie ,za ile -tego akurat nie wiem 🤣.pewnie taniej niz 25 lat temu,😂

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Miałeś sprzedawac i nie wiesz po ile🤔

ja wiem o ile. ale nie wiem po ile ty ..

pszenica 800, pszenzyto 700, jeczmien 800, owies 700 .

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, dsbh napisał(a):

Wszystko zależy od tego na co klient patrzy. Opony na tył to ok.3 tys zł. do Ursusa plus wymiana. Dla mnie do myślenia daje zwrot po remoncie. 

4 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

@Qwazi startuj do przetargu , zima długa to wyszukujesz jak złoto ciągniczek 

https://www.e-bip.org.pl/zdplw/15545

Sorry, ale znowu musiałem pisiorów regulować 🤦...

Se coś może wynajde, albo i nie...cytując klasyka "czas pokaże"

Co do nowych opon na ciągnikach oferowanych do sprzedaży, to jest stary numer handlarski, który może mieć na celu tylko dwie rzeczy. Po pierwsze, albo ktoś chce podnieść wartość tego ciągnika (ale handlarz raczej nie będzie w tym celu ich zakładał), albo ktoś chce odwrócić uwagę od innych niedomagań, bo opony są drogie i wielu klientom się na to oczy zaświecą. Nie wiem jak jest w tym przypadku, ale ja osobiście na wszystkich ciągnikach, które miałem opony se wymieniałem sam. Zetor miał tak ściuchrane, że jak jechałem nim do wulkanizatora na wymianę, to żem zdrowaśki klepał, żeby dojechać na wszystkich kołach🤭. Dętki pomiędzy klockami powyłaziły. Zatem w tym przypadku ten zwrot "po remoncie" w połączeniu z tymi oponami powoduje, że nawet nie oglądałbym takiego ogłoszenia dalej 🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
4 godziny temu, dsbh napisał(a):

Na pierwszy bym nie spojrzał. Drugi już lepiej. Ale nie te pieniądze za taki ciągnik🤦

Opublikowano
38 minut temu, Ajeto napisał(a):

Niech sobie rozmawia z kim chce i tak z tego dzieci nie będzie😗

Na Bogdana powinna być bardziej bo to on wypisywał te komplementy ty jedynie zacytowałeś 🫣😗

Opublikowano

@Nieustraszony1044...dzisiaj dopiero córki dzisiaj zapytałem, bo wczoraj już zasnąłem jak wróciła...prostaglandyna i gonadotropina- takich dwóch podstawowych hormonów używają do wywołania rui. One są stosowane naprzemiennie w programie hormonalnym. Nie można powiedzieć, że któryś jest lepszy a któryś gorszy. Działają w połączeniu. Jeden odpowiada za wznowienie rui i leczenie rui cichej oraz wywołanie poronienia. Drugi odpowiada za indukcję i synchronizację rui w połączeniu z tym pierwszym oraz leczenie torbieli. Jest jeszcze jeden , któregi używają, kiedy na jajnikach nic nie ma, ale on ma dużo działań niepożądanych i stosują go sporadycznie, bo po nim mogą występować ciąże mnogie i inne anomalie, ale zapomniałem jego nazwę, a młoda już se pojechała...

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Na Bogdana powinna być bardziej bo to on wypisywał te komplementy ty jedynie zacytowałeś 🫣😗

Może to nie ona i dlatego się nie obraża😂

Opublikowano
7 minut temu, dsbh napisał(a):

Tak się nie da :ph34r:.

To chyba nie widziałeś co @Bezduszna oprócz pierwszego wybrała :P.

@Chłoporobotnik a taki ?

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-c360-oryginal-CID757-ID16EDUT.html?reason=ip|cool_rec_platform

Ło matko🙆...faktycznie może być że jedyny taki. Ale tego zdjęcia pokryw klawiatury mógłby już wogóle nie wstawiać. Albo tam uszczelek ni ma, albo dmucha jak wściekły 🤦...a cenaaaaa😱

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v