Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał(a):

umiałbyś tak pronarką ?

Głupota i to wszystko. Nie dawno chyba był podobny wypadek śmiertelny. X lat temu natomiast na nauce jazdy, młody chłopak również wpadł pod przyczepę. Nie udało się go uratować. Byłem wtedy w szpitalu. Krzyk matki było chyba słychać w całym budynku.

Opublikowano
18 minut temu, Kallina86 napisał(a):

No jak sama... Ja nie taka zdolna. Kolega robi popołudniami, bo to tak wyszło na już i nie miał terminu tylko w między czasie. Zaczęło się od tego, że zepsuła się zmywarka. A później jakoś tak samo poszło. 

To prawda. I głupie pomysły mają. 

No rozumiem, myślałem może że ktoś z rodziny. 

27 minut temu, slawek74 napisał(a):

A co ma mleko do remontowania domu ponad czterdziestoletniego 🤔 trzeba było i już ...

Bo o to chodzi, że jak się nie ma miedzi to się na d*pie siedzi 🤭

Opublikowano
10 minut temu, malaczarna napisał(a):

Duża kuchnia? Ja odkładam jak mogę w czasie tak mi się nie chce nic zmieniac

No właśnie bardzo mała, bo to razem z salonem. I trzeba było coś wymyślić żeby niewielką przestrzeń dobrze zagospodarować. Obawiałam się, że się nie da, ale wyszło bardzo dobrze. I naprawdę pojemna. U mnie też była odkładana już ponad rok. Gdyby nie to, że nowa zmywarka ma o 3 cm wyższe drzwiczki niż poprzednia i nie można było jej otworzyć do końca, to pewnie nadal byłaby odkładana na kiedyś.

@dsbh nie dało się.

@Wpaw nie było konta prostego i trzeba było jakoś go zrobić. 

2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

No rozumiem, myślałem może że ktoś z rodziny. 

Ktoś z rodziny dom budował... to teraz ściany trzeba prostować xD 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

No właśnie bardzo mała, bo to razem z salonem. I trzeba było coś wymyślić żeby niewielką przestrzeń dobrze zagospodarować. Obawiałam się, że się nie da, ale wyszło bardzo dobrze. I naprawdę pojemna. U mnie też była odkładana już ponad rok. Gdyby nie to, że nowa zmywarka ma o 3 cm wyższe drzwiczki niż poprzednia i nie można było jej otworzyć do końca, to pewnie nadal byłaby odkładana na kiedyś.

@dsbh nie dało się.

@Wpaw nie było konta prostego i trzeba było jakoś go zrobić. 

Ale to zmywarkę masz z drzwiami własnymi bo u mnie to przykręcam front meblowy także nie widać gdzie ona stoi.

W starym budownictwie nigdzie nie ma konta prostego 🤭 i czym to poprawił tynkiem czy przykleił płytę GK?

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Ale to zmywarkę masz z drzwiami własnymi bo u mnie to przykręcam front meblowe także nie widać gdzie ona stoi.

wolnostojąca. 

1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

i czym to poprawił tynkiem czy przykleił płytę GK?

płyta GK

Opublikowano

No szlag mnie trafi włączyłem TVP nauka myślałem że coś będzie a tu jakiś redaktorzyna pokazuje flagę unii europejskiej i on mi mówi że k**wa to jest też nasza flaga co za pajac k**wa. O tą flagę w tysiącletniej historii Polski zginęły miliony Polaków a ten, a szkoda gadać 😡 

Opublikowano
35 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Z takim podejściem to dołączy do grona starych kawalerów.

Mojego znajomego ostatnio żona zostawiła.  Też w głowie miał tylko krowy i hektary. Kilka razy mowila żeby przystopował, jego ojciec to samo mu tłumaczył. W końcu zabrala dzieci i wyjechala. 

Teraz do krów i hektarów doszły alimenty.

No dokładnie, ale sporo takich jest 

19 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Powiedz mu że o krowach musi zacząć 

Odrazu się do niego wprowadzi

O cielaki się pytał w drugiej wiadomości czy jej tata sprzedaje 🤣 

A rozmowę zaczął że jego sąsiad ma dziecko z jej siostra 🤣 mówiłem jej że mogła odpowiedzieć że ona nic nie wie 🤣

• Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, Kallina86 napisał(a):

wolnostojąca. 

płyta GK

To luzik robota.

Meble też wymieniasz?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ajeto napisał(a):

Gdy była z Anglikiem nawet tu nie zaglądała. A wiadomo, że taki Anglik niejedno ma za uszami jeszcze dochodzą różnice kulturowe i wiadomo było, że prędzej czy później wróci szukać chłopa

Wszystkie stare panny które tu były do tej pory miały tylko jeden cel- znaleźć chłopa. Ty też..😗

Żeby nie było mężatki też szukają. Meg już znalazła bezbarwnego mcz jeszcze nie😗

Wiadomo jest jedno to ty wszystkie kobiety atakujesz i próbujesz stąd ładnie mówiąc usunąć.

Robisz to mniej lub bardziej eleganciej ale jednak 

Tylko dlaczego to robisz? 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

O cielaki się pytał w drugiej wiadomości czy jej tata sprzedaje 🤣 

A rozmowę zaczął że jego sąsiad ma dziecko z jej siostra 🤣 mówiłem jej że mogła odpowiedzieć że ona nic nie wie 🤣

Od razu widać że jakiś przegryw . Tacy też są tylko tak jak mówisz najlepiej żeby się nie rozmnażali 

• Haha 1
Opublikowano

@Krzysztof81 te stare bez eco to wygar mają , temu zostają za odrą 

a że dość wygodne bo schynchronizowane i półbiegi już są to i troche to sluży 

doszli i tam już do wniosku że już się nie ma co za wszelką cene nakręcać na rozwój i inwestycje w nowsze 

Opublikowano
4 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Od razu widać że jakiś przegryw . Tacy też są tylko tak jak mówisz najlepiej żeby się nie rozmnażali 

A co miał napisać jak ślubu nie mają?

Opublikowano
2 godziny temu, Baks00 napisał(a):

Dokładnie👍Są ludzie którzy lubią nocki

A i co ma lekarz medycyny pracy?

Albo przechodzisz badania i nadajesz się do roboty albo nie.Nie podbije Ci badań że możesz pracować z wyjątkiem nocek.

Jak Ci nocki w dan i pracy nie pasują no to -adios

Pewnie boi się w robocie powiedzieć, że na nocki nie chce chodzić to myśli, że na kituje lekarzowi i ten nie da zgody. Być może i nie da bo lekarzowi wsio rawno.

Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał(a):

Pewnie boi się w robocie powiedzieć, że na nocki nie chce chodzić to myśli, że na kituje lekarzowi i ten nie da zgody. Być może i nie da bo lekarzowi wsio rawno.

znajomy miał kiepskie wyniki ekg ale chłop ponad dyche ode mnie straszy to lekarz sam zaproponował 

11 minut temu, Michał18 napisał(a):

Mi się wydaje że ślub nie najważniejszy .

konkubęctwu w Laszkach też 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v