Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał(a):

Ja nie. Sędzia na rozprawie rozwodowej ;) 

Tak dla jasności dodam, że żartuję. Nic się nie zmieniło, nadal jestem starą panną xD 

Fiu fiu🙋🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

W takim razie wybij sobie tą ściankę z głowy lepiej zleć to jakiemuś murarzowi 😉 

To niech sobie zostawi tam siano i słome w razie czego jak spadnie to miękko będzie miał...😁

Tak dla twojej jasności nie wybije sobie jej z głowy jak sobie coś ubzduram to zrobię chociaż miałabym iść po trupach do celu  

Opublikowano
3 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Nic się nie zmieniło, nadal jestem starą panną xD 

I bardzo dobrze. Po co masz się z kimś męczyć, a on z tobą😗

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Tak dla twojej jasności nie wybije sobie jej z głowy jak sobie coś ubzduram to zrobię chociaż miałabym iść po trupach do celu  

A jak przewróci się na ciebie i cię ukatrupi? Co wtedy będzie z pieskiem myślałaś o tym? 😔

Opublikowano
Wpaw napisał:

21 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Sieroto, 70 tysięcy to już czeka na dach w stodole i przeróbkę... Jak mam za takie g*wno tyle pieniędzy wydać to wolę za 20 kupić 40 letnią siuntkę...

To se sam dachu na stodole nie zmienisz? Ja pier**lę jak ja bym miał tak za wszystko płacić to bym chodził w dziurawych butach... 

Całą oborę z dachem postawiłem, chałupe wyremontowałem, wszystko sam nie powiem brat coś pomógł szwagier ale całym mózgiem tej operacji byłem ja nieskromnie się przyznając.🤭

Cwaniak jesteś bo pisales wcześniej że na dachach robiłeś. ja też sam nie wymienię dachu chodź pewnie bym to ogarnął ale jak mam się spierdzielić z dachu z blacha i się połamać to dziekuje. chyba ze z jakiegos wysięgnika czy ładowarki

Opublikowano

Dobry wieczór. WG popadało że nie można nic w polu robić. Kukurydza nie jest koszona od 3 dni. Suszarnia skończyła pracę wczoraj. Mogę powiedzieć że jestem bezrobotny.

Okienko pogodowe wykorzystałem w 100%, większość zasiewów jest opryskana od chwastów. W czwartek na jęczmieniu było bardzo dużo mszycy.

Bobek, pracujcie tam na mnie, jutro jedzie kierowca w twoją stronę po kapustę. Będzie ponad złotówka zysku. Grunt to mieć głowę do interesów. Czarną robotę zrobią biali za Warszawy.

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

A jak przewróci się na ciebie i cię ukatrupi? Co wtedy będzie z pieskiem myślałaś o tym? 😔

Teodor wolność odzyska :ph34r:.

Opublikowano
27 minut temu, slavvek napisał(a):

O Bezduszna..Z krainy, gdzie o tej porze przewraca się na drugi bok. Mam nadziieję, że był ważny powód, iż mnię budzisz. Czyli np. trzeba było Ci zrobić kawę.

Widać żeś uparty. Jednak moją ciekawość rozbudził powiedz kto w tej krainie się ukrywa. Podpowiem ci wielki wilk czy grzeczny baranek. 

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Cwaniak jesteś bo pisales wcześniej że na dachach robiłeś. ja też sam nie wymienię dachu chodź pewnie bym to ogarnął ale jak mam się spierdzielić z dachu z blacha i się połamać to dziekuje. chyba ze z jakiegos wysięgnika czy ładowarki

Jaki cwaniak kto wam kazał nie pracować? Styropian przykleję strukturę położę nie będę się tu chwalił bo zaraz będą mnie jechać jak burą szmatę. 

Z wysięgnika ani z ładowarki nic nie zrobisz. Wiem o czym mówisz w tamtym roku kryłem dach u szwagra na garażu nie dość stromy ale już ta pewność ruchowa moja nie była taka, kwestia przyzwyczajenia.

Opublikowano
6 minut temu, Wpaw napisał(a):

No nie przesadzajmy nie jest ze mną aż tak źle. 

Więcej wiary we mnie. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kwasi zaprosił cię Bogdan czy nie? Nie mam na myśli tej pierwotnej scysji tylko  obecną relację 

Edytowane przez Ajeto
  • Haha 1
Opublikowano

zapytaj wprost czy ma dużego czy malego ..po co ta cykoria 😜🤣

2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Widać żeś uparty. Jednak moją ciekawość rozbudził powiedz kto w tej krainie się ukrywa. Podpowiem ci wielki wilk czy grzeczny baranek. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie mam sąsiadki🤷‍♂️. A najblizsza to powiedzmy ze wolał bym tak jak Pioter👊🐎. ;)

Jak brzydka ,gruba by miała być to pewnie że lepiej jak Pioter

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

No nie przesadzajmy nie jest ze mną aż tak źle. 

Więcej wiary we mnie. 

Nadzieja matką głupich 😔 powodzenia 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

A ja dalej starym kawalerem😂

To może obydwoje razem spróbujecie być. Wszystko w zasięgu waszej dłoni wystarczy trochę zachęty z twojej strony Karol i może coś tam się uda. 

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Jaki cwaniak kto wam kazał nie pracować? Styropian przykleję strukturę położę nie będę się tu chwalił bo zaraz będą mnie jechać jak burą szmatę. 

Z wysięgnika ani z ładowarki nic nie zrobisz. Wiem o czym mówisz w tamtym roku kryłem dach u szwagra na garażu nie dość stromy ale już ta pewność ruchowa moja nie była taka, kwestia przyzwyczajenia.

Dokładnie. Kwestia przyzwyczajenia  i myślenia o tym co się robi

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie mam sąsiadki🤷‍♂️. A najblizsza to powiedzmy ze wolał bym tak jak Pioter👊🐎. ;)

Ona pewnie też wolałaby żebyś🐎 niż miałaby pójść z tobą do łóżka😂

😂😂😂😂 

IMG_20251026_194021.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v