Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

widac ze ty zaciety na alkochol ...malo galy ci bie wypadly tak czytasz naklejki 🤣🤣😜 bambrem to ty raczej nie zostaniesz 🤪

Nie byłem, nie jestem i nie będę bambrem. nawet mi nigdy to przez myśl nie przeszło. Także nie ten adres. Co do alkoholu. Nigdy nie kryłem się że go nie znam. W skrócie nie udaje kogoś kim nie jestem.

13 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

pazdziezowe meble i parapety obgryzione 🤣🤣🤣🤣🤣🤣....ale mi wychowanie członka rodziny ...jaka panna taki czlonek 🤣...dom to nie buda dla psa i tyle 😲

Zostaw Teodora w spokoju :ph34r:.

Opublikowano

Ej grzmi na liniii Wisły w środkowej Polsce. Pafnucy to chyba do Ciebie idzie. No wiem czy się martwisz, czy ciedzysz.

Opublikowano (edytowane)

Już mówiłem kiedyś i powtórzę ostatni raz. Nie widzę przyszłości w rolnictwie. Pooddawałem dzierżawy, już ktoś inny na nich urzęduje. Nie obchodzi mnie to. Uprawiam tylko swoją ziemię. Hodowle dawno zakończone. To była dobra decyzja tylko za późno zrobiona. Wcale nikomu nic nie zazdroszczę. Idę własną drogą.

Edytowane przez dsbh
  • Like 2
Opublikowano

A to moje dwie suczki i piesek Boguś

IMG20251026163336.jpg

Ciężko im było lepsze zdjęcie zrobić bardzo ruchliwe 😁

Opublikowano
23 minuty temu, slavvek napisał(a):

Ej grzmi na liniii Wisły w środkowej Polsce. Pafnucy to chyba do Ciebie idzie. No wiem czy się martwisz, czy ciedzysz.

Mam ambiwalentny stosunek do tego...

...kim żeś jest, że wzywasz me imię...nadaremno...?🤔

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Wpaw napisał(a):

A to moje dwie suczki i piesek Boguś

IMG20251026163336.jpg

Ciężko im było lepsze zdjęcie zrobić bardzo ruchliwe 😁

Ja mu współczuję on sam i dwie baby na jednego 🤣

@12Pafnucy 

Śledztwo przeprowadzasz 😁🫢

Jako pierwszy uuuu to coś nowego 😁🫢

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Mam ambiwalentny stosunek do tego...

...kim żeś jest, że wzywasz me imię...nadaremno...?🤔

Jestem tym, który jest.

Opublikowano
4 minuty temu, slavvek napisał(a):

Jestem tym, który jest.

Tak bliżej coś tam pewnie się skrywa pod płaszczykiem skromnego gościa 

Teraz, witejus napisał(a):

Te prostokącik na  końcu 

Na ogół ktoś inny pyta skąd , za ile, dlaczego, na co 🤣

Opublikowano
Godzinę temu, dsbh napisał(a):

Już mówiłem kiedyś i powtórzę ostatni raz. Nie widzę przyszłości w rolnictwie. Pooddawałem dzierżawy, już ktoś inny na nich urzęduje. Nie obchodzi mnie to. Uprawiam tylko swoją ziemię. Hodowle dawno zakończone. To była dobra decyzja tylko za późno zrobiona. Wcale nikomu nic nie zazdroszczę. Idę własną drogą.

Patrząc na to co się dzieje to wydaje mi się, że "model podkarpacki" coraz bliżej, mimo, że o dzierżawy by się zabili. Ale od czego nadzieja jest i marzyć zawsze warto. Ja tam swoje hobby dopóki dam radę to będę robił. 

Pokropiło, wieje. 

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja mu współczuję on sam i dwie baby na jednego 🤣

@12Pafnucy 

Śledztwo przeprowadzasz 😁🫢

Jako pierwszy uuuu to coś nowego 😁🫢

W stadzie zawsze jest więcej samic jak samców przeważnie kilka na jednego samca, podobnie powinno być u ludzi 🤭😁

Edytowane przez Wpaw
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v