Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Nie rozumiem pojedyncze przypadki? Jak tam było ich pięciu albo więcej? Oni są szkoleni za moje pieniądze,nasze,wasze. Tyle tam mają do roboty żeby być wyszkoleni perfekcyjnie i wiedzieć jak się zachować w danej sytuacji. Ale nie lepiej spisać kogoś za picie piwa za jazdę rowerem albo na interwencję domową, sprzedać ze dwie pały jakiemuś pijanemu awanturnikowi i od miesiąca do miesiąca od wypłaty do wypłaty i do szybkiej emerytury. 

oglądasz kanal adytobywatelski ...tam gosc pokazuje jaka mamy tepa i niedouczona policje ....wygrywa z nimi sprawy sadowe  a te barany dalej nic nie rozumieja 😲

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

Nie rozumiem pojedyncze przypadki? Jak tam było ich pięciu albo więcej? Oni są szkoleni za moje pieniądze,nasze,wasze. Tyle tam mają do roboty żeby być wyszkoleni perfekcyjnie i wiedzieć jak się zachować w danej sytuacji. Ale nie lepiej spisać kogoś za picie piwa za jazdę rowerem albo na interwencję domową, sprzedać ze dwie pały jakiemuś pijanemu awanturnikowi i od miesiąca do miesiąca od wypłaty do wypłaty i do szybkiej emerytury. 

Wszędzie są patologie...ale czy to  powód by całość skreślać? ...i obrażać?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj i ubodlo...pajaca...🤭

No i czemu tu obrażasz kolegów? 

Uraził ego?

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i bardzo dobrze ... Może rolnicy przejrzą na oczy że z tych strajków nic dla nich nie ma. Że to jedynie miejsce dla lansu dla śmieci związkowych i innego tałatajstwa ...

Jak dobrze pamiętam to obydwaj pisaliśmy że trzeba blokować sejm i senat a nie strajkować w ten sposób co strajkowali. No na tych śmieciach jeden spod Sieradza dostał się do sejmu. Do tej pory śmiać mi się chce jak sobie przypomnę jak część rolników miała go za drugiego Leppera. A to zwykły karierowicz na usługach 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Jak dobrze pamiętam to obydwaj pisaliśmy że trzeba blokować sejm i senat a nie strajkować w ten sposób co strajkowali. 

W tym roku podobno znowu chcą wyciągnąć na ulice nowiutkie ciągniki o wartości mieszkania w mieście powiatowym aby blokować drogi i w ten sposób denerwować mieszkańców miast ... Świetna strategia ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj i ubodlo...pajaca...🤭

Dopiero co frajer czepiał

się @Wpaw że obraża ludzi a robi to samo. 100 km do Kocka mogę podjechać i porozmawiać . Potomku wiatru i kurzu jak jesteś taki kozak. Kozak w necie p*zda w świecie realnym 

Edytowane przez PAN88
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wszędzie są patologie...ale czy to  powód by całość skreślać? ...i obrażać?

Ja nie obrażam wszystkich, po prostu oni tam nie powinni każdego brać, a biorą wszystko cały odpad. Trzy miesiące to za mało około jednego roku próby nie nadajesz się to kopa w d*pę do widzenia.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

W tym roku podobno znowu chcą wyciągnąć na ulice nowiutkie ciągniki o wartości mieszkania w mieście powiatowym aby blokować drogi i w ten sposób denerwować mieszkańców miast ... Świetna strategia ...

To też mi się nie podoba. Chyba trochę więcej niż jednego mieszkania. 

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

W tym roku podobno znowu chcą wyciągnąć na ulice nowiutkie ciągniki i wartości mieszkania w mieście powiatowym aby blokować drogi i w ten sposób denerwować mieszkańców miast ... Świetna strategia ...

Kurna, ostatnio nawet miastowi popierali.

To się chyba już nie powtórzy...

Mi to się od podobało, jak przedstawiciele zaczęli zapomóg się domagać...zamiast zamknięcie a granic i badania tego co przyjeżdża..

Więcej na strajki nie pojadę....póki rolnicy nie pojmą, że socjal to rozwiązanie na krótko...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

to jest patologia ...potem sie dziwia ze miastowi na nich pluja 

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

Tylko że oni mają po trzy takie ciągniki bo potrzebne, a na czwarty jest złożone dofinansowanie. A mały dostanie ch*ja od sprawiedliwości

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał(a):

I miasto to widzi ... Nie interesuje ich to, że to narzędzie do pracy. Oni widzą milion na kołach, coś co oni spłacają przez 30 lat w kredycie hipotecznym ...

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Ja nie obrażam wszystkich, po prostu oni tam nie powinni każdego brać, a biorą wszystko cały odpad. Trzy miesiące to za mało około jednego roku próby nie nadajesz się to kopa w d*pę do widzenia.

Wiesz...

Brakuje chętnych, to może i biora, niektórych z przypadku.

Ale czy to tylko tam?

Trochę mi dokuczyli, ale znam kilku co tam pracuje, no i naprawdę fajni są.

Chyba w każdym zawodzie tak.

Można narzekać, jak mandat dadzą, ale ktoś s porządku musi pilnować.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Tylko że oni mają po trzy takie ciągniki bo potrzebne, a na czwarty jest złożone dofinansowanie. A mały dostanie ch*ja od sprawiedliwości

Temat rzeka. No ale żeby ciągnik rolniczy czy kombajn zbożowy był droższy od ciągnika siodłowego i naczepy przez dofinansowania to mocne przegięcie. 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Wiesz...

Brakuje chętnych, to może i biora, niektórych z przypadku.

Ale czy to tylko tam?

Trochę mi dokuczyli, ale znam kilku co tam pracuje, no i naprawdę fajni są.

Chyba w każdym zawodzie tak.

Można narzekać, jak mandat dadzą, ale ktoś s porządku musi pilnować.

Tak tylko tam biorą takich...  w normalnej firmie prywatnej żaden szef nie będzie trzymał niemoty, nie będzie mu płacił za frajer. Na państwowym to jest inna gadka.

Za młodego to było różnie, teraz staram się żyć zgodnie z prawem. Kolegów policjantów to ja mam i to dosyć sporo normalnie sobie gadamy jak tam na służbie I tego tamtego. W Straży pożarnej też mam kolegów nawet szwagra mam strażaka w PSP w Kielcach. 

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Tak tylko tam biorą takich...  w normalnej firmie prywatnej żaden szef nie będzie trzymał niemoty, nie będzie mu płacił za frajer. Na państwowym to jest inna gadka

No nie znam od podszewki, ale chyba trochę przesadzasz...

Ale to tylko moje..zdanie..

Opublikowano
47 minut temu, Wpaw napisał(a):

Czym według ciebie go obraziłem? Widziałeś ostatnio zatrzymywali gościa pod biedronką chyba, co sobie strzelali po nogach? Ja tylko mówię jacy ludzie tam pracują kogo przyjmują, dużo więcej sprawnych umysłowo i fizycznie ludzi mogłoby tam pracować ale nikt nie chce w tym syfie się babrać, możesz obejrzeć sobie kiedyś jak będziesz w sklepie miał czas wypowiedź Borysa Miksza zobaczysz co za Syf jest policji.

Nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka,  ale niestety prawda jest ze Policja to obecnie co raz częściej popychadła bez honoru czy moralnego, logicznego myślenia pajace. 

14 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna, ostatnio nawet miastowi popierali.

To się chyba już nie powtórzy...

Mi to się od podobało, jak przedstawiciele zaczęli zapomóg się domagać...zamiast zamknięcie a granic i badania tego co przyjeżdża..

Więcej na strajki nie pojadę....póki rolnicy nie pojmą, że socjal to rozwiązanie na krótko...

Dokladnie takie i jam mam odczucia.

• Like 3
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka,  ale niestety prawda jest ze Policja to obecnie co raz częściej popychadła bez honoru czy moralnego, logicznego myślenia pajace. 

A się dziwisz że nikt normalny tam nie idzie ?? Przy niskim bezrobociu i dobrych ofertach pracy w sektorze prywatnym dla tych bardziej kumatych nikt o zdrowym rozsądku do policji nie pójdzie, zostają im miernoty ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chyba za wielu chętnych do tej formy się nie garnie. 

Opublikowano
6 minut temu, PAN88 napisał(a):

Temat rzeka. No ale żeby ciągnik rolniczy czy kombajn zbożowy był droższy od ciągnika siodłowego i naczepy przez dofinansowania to mocne przegięcie. 

Masz rację temat rzeka, to nie jest tak że ja im zazdroszczę że mają te ciągniki. Po prostu ta Unia powinna dawać możliwy rozwój wszystkim a nie tylko dużym.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A się dziwisz że nikt normalny tam nie idzie ?? Przy niskim bezrobociu i dobrych ofertach pracy w sektorze prywatnym dla tych bardziej kumatych nikt o zdrowym rozsądku do policji nie pójdzie, zostają im miernoty ...

Do wojska tak samo idą ci co do niczego się nie nadają i po 5 tys na rękę mają za nic

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Podoiłeś? Po nowym czy starym czasie?  A ja nie o kartoflach 🤣🤣🤣🤭

Po nowym. Nie cuduję z czasem. Robię wg zegarka. Jak wskazówki są w pionie to idę do obory 🤷...

Ty chyba dzisiaj pobrumbrałeś i masz...niedosyt🤔🤭

Opublikowano

Napisze tak - zatrudnienie w policji, PSP czy administracji publicznej to niekokosy względem rynku prywatnego. Tyle tylko, że tam sięmożna zabetonowac i urzędników się nie zwalnia. Więc iora kredyty na mieszkania czy auta. Taki człowiek z kredytem to idealny pracownik - i nadgodziny obskoczy, i zrobi bez mrugnięcia okiem  najgłupsze nawet polecenie czy najgłupszy przepis będzie egzekwował. To niestety potem przekłada sie na opinię o urzędnikach czy policji.