Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Jak żyjeta 🙋‍♂️🤝

Święta tam nie ma dziś w kalendarzu 🤔🤭

🙋 Mgła jakby kartofle ktoś odradzał....

Święto jest...dwa lata rządów Tuska... Rysiek życzenia złożył....jak codzien od dwóch lat...

• Haha 7
Opublikowano
4 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

Święto jest...dwa lata rządów Tuska... Rysiek życzenia złożył....jak codzien od dwóch lat...

Wykopane już Jurki?

Opublikowano
13 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Nie chce iść ON do miasta

Nasz ci on, nasz ci. Wiejski 😁.

12 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Zależy czy to walka legalna czy nie legalna.

Jaka będzie stawka za wygraną 🤔

Ty już może o nic nie pytaj. Hazard Ci nie służy :ph34r:.

45 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

@Rolnik1973 jak skomentujesz dwa lata nowych rządów ?

• Haha 2
Opublikowano
20 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

a co ten kot Ci zrobił że chcesz go tak okaleczyć gdzie męska Solidarność 😀😀😀😀

jak sypie jaka wilgotnosc ?

Od 12 do 16 ton. Wilgotność bardzo różna, klient miał 18%, przeważnie oscyluje 24 do 32 nawet.

20 godzin temu, slawek74 napisał(a):

Czyj syn? Przecież Ty masz mięsne to jakie dojenie 🤔🤦🤪

I doje je na hali udojowej. I co jeszcze?

• Haha 4
Opublikowano
29 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Ale targ 🙆

Szatkowana kapusta po 2.5 zł

Jest chętnych na to ?

24 minuty temu, Elon napisał(a):

I doje je na hali udojowej. I co jeszcze?

A jakaś fotorelacja z tej imprezy :ph34r: ?

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał(a):

Mam znajomych sadowników szukają ludzi na zbiory jabłek,mowią że wogóle nie ma ludzi chętnych do roboty a jak ktoś przyjdzie to 2-3 dni i spierdziela bo ciężko,płacą 250 zł.

Czyli 25zł na godzinę wychodzi?

Młodzi teraz nie przyzwyczajeni do roboty bo rodzice jepią i fundują wszystko 😍

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Wuja ma sporo i jeździ po rynkach, to 200 zł za 100kg posiekanej 

Na bazarkach może i taka cena, tylko ile tego sprzedasz ... Jak ktoś ma 1ha kapusty to się nie buja w taki sposób, tylko hurt, a tam szatkowana 1zl/kg.

Opublikowano
4 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Wziął bym dla kur takiej 

Jak nie jest obdarta z liści i piwnica dobra to do marca może leżeć 

Pojechał 2 razy na Bronisze, sprzedał po kilka główek i teraz ogłosił samozbiory, co zbiorą ludzie do listopada to zbiorą, a co zostanie idzie pod talerze.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Ajeto napisał(a):

Niech pokaże jego dłoń to uwierzę

17 godzin temu, dsbh napisał(a):

@Bezduszna urąb chłopu rękę i pokaż 🤣.

Żebym ja wam czegos nie urwała. Jeden głupszy od drugiego. Pierwszy podpuszcza a drugi daje się mu podpuścić 🫢🤣

17 godzin temu, dsbh napisał(a):

Widzisz @Bezduszna to działa w dwie strony a nie tylko w jedną :P.

Nie u wszystkich tak to działa. Inaczej by było nudno. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, marulekk napisał(a):

Ot jaki dobrobyt nastał....

Nie dobrobyt a efekt dobrych cen kapusty w poprzednim roku ... A że naród głupi i sadzi to co oplacało się rok temu to takie są efekty ... Ci co siedzą w badylach to nie zwiekszają nasadzeń bo coś płaci w danym roku ... Bo wiadomo że w przyszłym roku "skoczki" nasadzą i zamiast dobrej ceny będzie co najwyżej średnia kilkuletnia jak będą słabe warunki, a jak pogoda podpasuje to będzie dno cenowe ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Jest...MIEDZYNARODOWY DZIEN WALKI Z RAKIEM PIERSI 

@malaczarna badajcie się i dbajcie o to bo ta wredna choroba zabiera wiele kobiet mlodych i starszych, i pamietajcie że jeśli któraś zachoruje to nie wyrok☝️ przykładem jest moja mama która od usunięcia piersi mija już 17lat, i pokonała nowotwor 😊

Co komu zapisane i tak przed tym nie ucieknie. 

U mnie w pracy są dwie koleżanki obydwie badały się i tak zachorowały. Były remisję ale i tak u jednej odjęli dwie piersi a drugiej jak na razie jedną. 

Boja się że rak się uaktywni w następnym miejscu on jest jak choroba nie wiadomo kiedy i gdzie. I wtedy jest pytanie jaki wyrok czy leczenie coś da. Raz jak już się zagnieździł w organizmie jest tykającą bombą tego nigdy nie jesteśmy pewni. Możemy wejść w remisję jak powiedziałam ale w tyle głowy zawsze zostaje kiedy ponownie. Kontrola kontrola ale trzeba też mieć pozytywne myślenie i wtedy z tym wygrywamy a wiele kobiet czy mężczyzn się podlamywuje i przegrywają właśnie ci najczęściej. 

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Znajomy ogłosił samozbiory kapusty, 1zł główka ...

I jak im idzie? . Są chętni czy woleli by za darmo. 

Opublikowano (edytowane)

Dziś też jest międzynarodowy dzień kobiet wiejskich 💐

Tylko czy taka jak przyjdzie z miasta i osiedli się na wsi to jest wiejska czy miastowa 🤔🤔

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Każdy kiedyś umiera...

Fajnie jest ze starości, ale najczęściej jakaś choroba to powoduje....

Ile by kto nie żył, to i tak chciał by dłużej żyć.

Ważne jest to jak przeżyjesz życie po chorobie czy będziesz żył pełną gębą czy będziesz leczyć się u psychiatry. 

Ja uważam że trzeba brać z życia pełna garścią aby życie nie przepłynęło nam na strachu co może nas spotkać kiedy wyjdziemy z domu. 

Życie jest życiem nic nie poradzimy na to co komu jest przypisane. 

2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Nasz ci on, nasz ci. Wiejski 😁.

Ty już może o nic nie pytaj. Hazard Ci nie służy :ph34r:.

@Rolnik1973 jak skomentujesz dwa lata nowych rządów ?

Czy ty uważasz że jak raz przegrałam to zawsze to robię🤔

Bez przesady tu było wiadomo kto wygra więc ten zakład za bardzo się nie liczyl. 

3 minuty temu, marulekk napisał(a):

Dziś też jest międzynarodowy dzień kobiet wiejskich 💐

Tylko czy taka jak przyjdzie z miasta i osiedli się na wsi to jest wiejska czy miastowa 🤔🤔

I tak z miastowego nie wyjdzie miastowa. Może się nauczyć żyć na wsi ale nigdy nie będzie taka jak wiejskie kobiety. 

Ma swój rozum a nie idzie za chłopem jak potulne ciele. Nie zapominajmy że w dużym procencie kobiety na wsiach liczą na mężczyzn kobieta z miasta może ale nie musi liczyć na męża. Kobiety  z miasta są bardziej samodzielne. Może to tylko moje spostrzeżenie ale takie zdanie mam i go nie zmienię. 

• Haha 1