Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Dostosowałeś się i kupiłeś rozsiewacz ...

Żeby to tylko..

Tak nie tylko on...

Znasz gościa co cieszy się jak Germanskie płoną, ale sam kupuje sprzedając nasze polskie?

...ludzie dziwne som...

Opublikowano
7 godzin temu, Elon napisał(a):

Trzeba było mieć jaja. Podrzucić aparaturę i donieść wyżej. Do tego jeszcze parę set dolarów do stodoły pod siano.

Jak nie masz pojęcia o tamtych czasach to nie pierd.. Podrzucić paręset dolarów ,ty wiesz ile wychodziła dniówka 12 godzin na budowie  ?, dokładnie dolara ,3p 500 dolców ,to se policz i nie pier... o czym nie masz najmniejszego pojęcia . Jak tamten miał plecy ,to mogłeś nawet i się osr.. przy tej aparaturze ,a jemu i tak nic ,a bokami doszli kto podkablował ,i to ty miałeś żółto obok siebie .    Flacha była lepszym środkiem ,,płatniczym'' niż złotówka ,a czasem niż dolar ,wtedy się załatwiało ,a nie kupowało     ot nauczyciel teoretyk  . 

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Aleś ty jest głupi... Zresztą jak wszystkie twe klony...

Bezduszny i kowalski to ty więc... 

Radziłem dobrze jak zachować się w robocie. Z pracownikami cza żyć w zgodzie.To nie u siebie robota że nie sam robisz.         

Kowalskiego już nie ma wśród nas . Ale bezduszny jest 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ślepy jesteś jeśli nie widzisz tej natarczywości otoczenia, w której sam uczestniczysz.

Weź mi dokładniej...oczywiście jeśli chcesz...

Myślę że w kilka minut wytłumaczę jak ...krzywo to widzisz...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Kowalskiego już nie ma wśród nas

Przecież ty jesteś... A on to ty, ty to on...

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tak, z pewnością zachwalisz swoją żonę i tak to się skończy. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tak, z pewnością zachwalisz swoją żonę i tak to się skończy. 

Jak się skończy?.

Czemu mam nie chwalić kogoś kto jest...no ...ładna, pracowita, i jeść ugotuje...?🤭

Kłamać mam???

• Haha 2
Opublikowano

Pafnucy daj spokój . Któryś raz z kolei tłumaczy że kobieta ma być poddaną ,i to ma po dziadkach ,i ojcach ,i ciągnie to bo tego nauczony był od zawsze ,innej rzeczywistości u Niego nie było ,innej nie znał i nie zasmakował

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

.,,zluzuj majty ,życie stygnie'';)

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie rozśmieszaj mnie nawet... 

Ale że co?

Mówię jak to wygląda....

Ty tylko dziwne teorie....z d*py...

Teraz, kizak napisał(a):

Pafnucy daj spokój . Któryś raz z kolei tłumaczy że kobieta ma być poddaną ,i to ma po dziadkach ,i ojcach ,i ciągnie to bo tego nauczony był od zawsze ,innej rzeczywistości u Niego nie było ,innej nie znał i nie zasmakował

.,,zluzuj majty ,życie stygnie'';)

Oj tam...

Lubię takie dziwne sprzeczki...

Opublikowano

U ciebie może tak, jakby to miał u mnie tak wyglądać to by dawno jej nie było albo mnie.

Ty , to nie cały świat...

Ciągle żyjesz w świecie fantazji...i to tylko twojej...🤭

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Lepsza swoja fantazja, która jest milsza niż rzeczywistość, która nie uczyni nic poza zniszczeniem.

No raczej twoja wizja to samo destrukcja..

Świat bez kobiet...to koniec świata...

Zastanów się co bredzisz. 

Opublikowano

Lepiej bliskie swoje zwidy niż dalekie sobie konwenanse innych.

Jak na kogoś kogo nie obchodzi co gdzie, to sporo czasu poświęcasz na opis tego,co ci niepotrzebne....

Chłopie...ciągle sam sobie przeczysz...ciągle o kobietach, które cię nie interesują, ciągle o tym co ci nie potrzeba, a później masz....itd,itp...

Opublikowano
42 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Chyba już ...dobry wieczór..

Przez te roboty, to Pan af zaniedbuje ..trochę mnie to niepokoi...🤷

W zasadzie może i tak...no trochę żem musiał pojeździć w zespole i nie bardzo był czas, żeby z ciągnika wysiąść. Jeszcze pewnie ze trzy dni takiej gonitwy będzie, ale to bliżej weekendu...

Musita wybaczyć 🙏

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v