Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

No weśś 🤦

Ja Ci niedowierzam jeśli chodzi o białą głowę, bo żeś pisał, że Ty jeno czarne lubiejesz...a tera tu o białej...zmiennyś w upodobaniach🙆🤭

5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Co dziś na tablicy 🤔

Sławek z Ryśkiem jakieś dechy pobrały i na narty się udawają, na jakąś górkę😉...

Znaczy Rysiek chyba za te dechy zabulił, bo jęczmień spieniężył 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Jakie narty 🤔 krus trzeba opłacić dziś listonosz kopertę przekazał i zaraz przelew z domu robimy z Zbyszka konta bo on już z domu umi 🤭😁

To jest wafelek łukowski, jak nie do Ryśka, to do Zbyszka się przytuli...i na... krzywy ryjek 🤦😱🤭

• Haha 1
Opublikowano

Trza spać 

🕯️_______✝️_____🕯️

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

U mnie to i 8,5 było pszenicy 

Musisz więcej jej siać by tony sprzedawać... kukurydzy 11 z groszami suchej wyszło raz czy dwa rzadko koszę na ziarno..

A ile Marcinie w tym roku sypało 🤔

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Trza spać 

🕯️_______✝️_____🕯️

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

To jedziesz na te narty 🤔 ja bym choć na trzy dni wyskoczył 🤭😁

Opublikowano

Kto się boi Pafnucego niechaj szybko idzie spać...

Bo łon o północy duchy zacznie...słać🤷

Nara szanownemu gronu...umówion jezdem😉...ale nie z tym paskudnym ze zdjęcia🤷🤭

Screenshot_20250116-190843~2.png

• Haha 6
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał(a):

Zbyszek dobry chlop i przelał 🤭 świzdu gwizdu i pieniądze poszły..

...upssss...

11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

U mnie to i 8,5 było pszenicy 

...z ilu?

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Kto się boi Pafnucego niechaj szybko idzie spać...

Bo łon o północy duchy zacznie...słać🤷

Nara szanownemu gronu...umówion jezdem😉...ale nie z tym paskudnym ze zdjęcia🤷🤭

Screenshot_20250116-190843~2.png

Co do tych białogłowów to nigdy nie jest człowiek pewien co w łóżku znajdzie 🤭😁 bo ta sama potrafi jak kameleon 🤪😁

Opublikowano
soltys48 napisał:

37 minut temu, wojtal24 napisał(a):

to jeszcze do szkoły chodziłeś coś mi się daty nie spinają 🤔😉

Tak

Miałem 16 lat i pierwszy raz pojechałem do germanii leżeć na samolocie 

W miesiąc zarobiłem tyle ile rodzice w pół roku 

no to szacun jesteś hadrolnik💪👍

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

kaczynski-wita-sie-z-sikorskim-caluje-reke-z-duda-nawet-na-niego-nie-patrzy.jpg

Przecież Sikorski miał ksywe "Zdradek" bo był w PIS i poszedł za kasą do PO.

Jest strasznie pazerny -sprawa kilometrówek, łapówek od Arabów, teraz żali się na wypłate, a kiedyś pożyczył Kaczyńskiemu 100 zł to kilka razy przyjeżdżał do Belwederu żeby mu oddał😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v