Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 9.09.2025 o 19:42, Bezduszna napisał(a):

Dlaczego od razu zakładasz że ja choruje na ciśnienie?

Bo dosyć szybko odpisałaś co można brać na ciśnienie. Tylko pamiętaj że to co jednemu pomaga, drugiemu może zaszkodzić. Leki to nie cukierki.

8 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Czytają was. ..zauważyłam że teraz jesteście tacy mądrzy najmądrzejszy  powodu że na razie was to nie dotyczy.

Jestem ciekawa ile z was by uciekło albo szybko zachorowało jak by trzeba by było walczyć. Gwarantuje wam że by to nie było w tysiącach tylko w milionach. 

Oczywiście ci co by zostali nie patrzyli by czy jest broń jaka i do czego służy poszli by tylko po to aby walczyć za swoje rodziny za swoje państwo.

Narzekać to że jest za głośno to już jest całkowicie żałosne ale to tylko świadczy o tym że od razu wiadomo z kim mamy do czynienia. Trzebs to przetrwać i tyle a nie się skarżyć.

Oczywiście jak by była cisza to byście się zastanawiali dlaczego czy oni są głupi że nic nie robią  

Widać dla was  to robienie jest źle nie robienie to też jest źle. Wypowiadać się i oceniać to jest dla was najwazniejsze. Tylko że każdy z was niech sam się zastanowić czy to co mówi. Czy tak samo by mówił jak by ktoś nam wypowiedziano wojnę czy raptownie zaatakował 

Jak dla mnie wtedy właśnie wychodzi prawdziwy człowiek. Jego wartości i przekonania a przede wszystkim co znaczy dla niego patryjotyzm i przedewzystkim co znaczy rodzina. 

patriotyzm 

A Ty co byś zrobiła ? Wyjechała czy stanęła w okopie ?

Godzinę temu, jacus napisał(a):

byles ostatnio na budowie ?  

wielu latami sie w solarium opalalo. polakow tez nie brakuje..

To teraz "ochraniasz" budowy.

34 minuty temu, Qwazi napisał(a):

https://www.facebook.com/share/v/1628ddmVo9/

Ciekaw jestem jak Łorawiok skomentuje 🤔...

W szpilkach za kierownicą.

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał(a):

wiem ze na zadupiu nie masz mozliwosci zobaczyc zadnej budowy-ale wystarczy stanac pod plotem ..

Tak se tłumacz.

1 minutę temu, Azor07 napisał(a):

Od rana dziś policja co chwilę jechała ,a tu się dowiaduję wieczorem że z 3 km dalej znaleźli drona 

Screenshot_2025-09-10-18-40-23-36_cf3cf72bd8e53b0db7ddb0a6f2208af9.jpg

W świętokrzyskim 3. Najwięcej w lubelskim 9. Brakuje 3 z 19, chyba że więcej wleciało.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał(a):

Bo dosyć szybko odpisałaś co można brać na ciśnienie. Tylko pamiętaj że to co jednemu pomaga, drugiemu może zaszkodzić. Leki to nie cukierki.

Pamiętaj nie zawsze co kto pisze uważa się że się leczy na to. Mój tata był chory na nadciśnienie stąd wiem dość dużo na temat tej choroby. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
dsbh napisał:

10 minut temu, jacus napisał(a):

wiem ze na zadupiu nie masz mozliwosci zobaczyc zadnej budowy-ale wystarczy stanac pod plotem ..

Tak se tłumacz.

1 minutę temu, Azor07 napisał(a):

Od rana dziś policja co chwilę jechała ,a tu się dowiaduję wieczorem że z 3 km dalej znaleźli drona 

W świętokrzyskim 3. Najwięcej w lubelskim 9. Brakuje 3 z 19, chyba że więcej wleciało.

media podają że wleciało 22

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, dsbh napisał(a):

A Ty co byś zrobiła ? Wyjechała czy stanęła w okopie ?

Wiem tylko jedno że jeśli raz już podjęłam decyzję o nie ucieczce to zapewnie tak samo bym podjęła i w razie czego taka sama decyzję jak wtedy. 

56 minut temu, dsbh napisał(a):

patriotyzm 

Czy ty tu widzisz w dziejszej rozmowie patriotów. 

Temat dla dorosłych ale zachowywali się jak by dostali zabawkę która mogli się pobawić. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Ruski zapewne mają dobry ubaw śledząc jak Polaczki szukają tych dronow... Jeszcze pokazują wszędzie zdjęcia znalezionych z położeniem gdzie spadł czy gdzie zestrzelili, a jak widać każdy ma jakiś numer. I już tamci wiedzą co się z nimi stało gdzie spadły a gdzie finalnie miały trafić. Po co komu wywiad jak wszystko mają podane 🤫

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marulekk napisał(a):

Świętujeta  dziś?

Nie.

2 godziny temu, marulekk napisał(a):

Dzień dobry

W nocy...., to dobry wieczór...chiba...🤔

PS...

Deszcz se pada...🥳

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Michał18 napisał(a):

Czy można od razu dawać 🌽 czy poczekać z tydzień aż podkiśnie. W zeszłym roku dawałem od razu 

🤔

Może i poczekam z tydzień 

Trzeba było dwie pryzmy zrobić 🤦

Pada.

A tyle planów było na dziś 🤬

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v