Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dowcipnyś....jak na żyda...

Pozory...

3 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Do jutra 🙋🤝🥱

Pa pa

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

37 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Teraz już jest emerytura i już nie wsiądę za dwa kółka nawet jeśli mi by za to zapłacili

...bo cie wziąć nikt nie chce...🤭

.na dwa koła 🤷

może na jedno 🤔🤭 tylko guma pękła 🤪😁

Opublikowano
47 minut temu, Qwazi napisał(a):

Sporo rzeczy zapamiętałem. Fajny czas, fajna ekipa. Wojenki z kibicami, z ćpunami w podziemiach Dworca Centralnego i Dworca Śródmieście, z podchmieloną młodzieżą na Barbakanie, pierwszy zgon i tak się trafiło że na moich rękach, na naszych oczach zajumali na Szwedzkiej lodówkę z tracka i w sześciu nie daliśmy rady ich złapać ( jako warszawianka na pewno wiesz dlaczego )🤷...

Coś Ty, ja już bardziej zmięknąć nie mogę...po prostu bardziej się nie da...miękiszon jestem 🤷

Tak z perspektywy czasu i obserwacji, praca policjanta w terenie bardzo go zmienia ? Da się oddzielić robotę od domu ? Czyli wchodzisz do domu i zapominasz co widziałeś 3 godziny temu. Ile osób zrezygnowało ze służby bo im psychika siadła ?

34 minuty temu, Michał18 napisał(a):

No i zara jesień i zima jeszcze więcej czasu wolnego . 😣😗

Będziesz dłużej spał :ph34r:.

Opublikowano
29 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Którego byś polecił? 

Nie mogłam się powstrzymać 

Michał się wydaje ok. Ma krowy, dużo pieniędzy, chodzi do kościoła i głosuje na pis.

• Haha 2
Opublikowano
28 minut temu, dsbh napisał(a):

Tak z perspektywy czasu i obserwacji, praca policjanta w terenie bardzo go zmienia ? Da się oddzielić robotę od domu ? Czyli wchodzisz do domu i zapominasz co widziałeś 3 godziny temu. Ile osób zrezygnowało ze służby bo im psychika siadła ?

Kurcze trudne pytania zadałeś. Ta robota zmienia na pewno. Na pewno też ciężko ją zostawić w komendzie i przyjść bez obciążenia do domu. Do końca to się na pewno nikomu nie udaje. Czy się zapomina co się widziało kilka godzin wcześniej, to można odpowiedzieć, że to zależy od tego co się widziało. Z drugiej strony, jeśli już to było coś co dałoby się zapomnieć, to czy jest to zapomnienie czy odłożenie gdzieś na bok? To jest tak, że na początku wszystko na człowieku robi ogromne wrażenie i wyzwala emocje., potem przychodzi znieczulica i możesz jeść kanapkę nad rozczłonkowanymi zwłokami, ale po jakimś czasie to wszystko zaczyna wracać do człowieka. Idziesz do domu, siadasz na kanapie i zaczynasz żyć emocjami ze zdarzeń na których jeszcze niedawno byłeś zimny. Wtedy to już jest najwyższy czas na zakończenie tej służby. Ja sobie założyłem, że jak przyjdę do służby i przed drzwiami komendy będę miał myśl "znowu😞" i coś mnie będzie od tego odpychać, to będzie mój ostatni dzień służby. I on nadszedł. Kiedy to poczułem, wszedłem i pierwsze co zrobiłem to napisałem raport z prośbą o zwolnienie. Wielu ten moment przesypia i potem kończą pod sklepem z browarem lub u psychiatry. Nie wiem ile osób zrezygnowało bo im siadła psychika ( zwykle się ludzie tym nie chealą i grają twardych ), ale są ludzie, których ta instytucja wykończyła. I jest ich całkiem sporo

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):
3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

pękła guma 🙆‍♂️🤪🤪🤪🤦 w taczce....

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

...bo cie wziąć nikt nie chce...🤭

.na dwa koła 🤷

może na jedno 🤔🤭 tylko guma pękła 🤪😁

2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Pafnucy dalej tak myśl a może kiedyś do czegoś dojdziesz 

Dlaczego? Co się stało? W czym jest problem? 

Żadna opona nie pękła i tym bardziej to nie to miało nic wspólnego z tym dlaczego tak się stało że zrezygnowałam. Nigdy tego co widziałam nie zapomnę. Raz stało się drugi raz już wiedziałam że następnym razem to mogę być ja. Trzeciego razu nie potrzebowałam wystarczyły dwa razy aby zapaliła się czerwona lampka i powiedzieć koniec z tym. 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...cykor....

Nie powiem że nie masz poniekąd racji. Wiem tylko jedno że olej w głowie też trzeba mieć jeśli wsiada się na dwa kółka. A nie tak jak w moim przypadku próba pokazania że jestem kimś kto śmierci może spojrzeć w oczy i przed nią uciec.  

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Żadna opona nie pękła i tym bardziej to nie to miało nic wspólnego z tym dlaczego tak się stało że zrezygnowałam. Nigdy tego co widziałam nie zapomnę. Raz stało się drugi raz już wiedziałam że następnym razem to mogę być ja. Trzeciego razu nie potrzebowałam wystarczyły dwa razy aby zapaliła się czerwona lampka i powiedzieć koniec z tym. 

Widywałem te obrazki

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie powiem że nie masz poniekąd racji. Wiem tylko jedno że olej w głowie też trzeba mieć jeśli wsiada się na dwa kółka. A nie tak jak w moim przypadku próba pokazania że jestem kimś kto śmierci może spojrzeć w oczy i przed nią uciec.  

Znaczy nadal oleju brak, że taki strach?

Opublikowano
8 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz, ja płacę innym za zbieranie tych kobiałek, a nie czekam na rentę babki jak Barani Poganiacz z zaburzeniami osobowości ... A to co mi zostaje potem to jest opłata za pracę przy tym, za nawozy i sadzonki ale ty tego nie rozumiesz, twój rozumek jest zbyt malutki ...

Są jacyś rekordziści w zbieraniu truskaw?

Nadlubalam się dzisiaj. Na etacie to odpoczywam

IMG_20250818_204307.jpg

• Like 5
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

12 minut temu, Qwazi napisał(a):

Widywałem te obrazki

Pafnucy widziałeś kiedyś ? 

Uczestniczyłeś? 

Jeśli nie to nie wiesz o czym mówię 

Jeśli nie to nie życzę ci tego 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Pafnucy widziałeś kiedyś ? 

Uczestniczyłeś? 

Jeśli nie to nie wiesz o czym mówię 

Jeśli nie to nie życzę ci tego 

Śmierć pod kołami widziałem z bardzo bliska.

Kilka kraks miałem...nie motocyklem...

Cza by mi przestać jeździć...myśląc jak ty.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Olej w głowie polega na tym aby powiedzieć NIE w odpowiednim momencie a nie iść pod prąd tylko dlatego że inni to robią. 

Ile jechałeś najwięcej km/h na jedno śladzie 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

.nie motocyklem...

Czyli nie wiesz o czym mówię

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Olej w głowie polega na tym aby powiedzieć NIE w odpowiednim momencie a nie iść pod prąd tylko dlatego że inni to robią. 

Nie...

To zwykle tchórzostwo.

Gdyby każdy się tak poddawał, to drogi by puste były...

Opublikowano
30 minut temu, malaczarna napisał(a):

Są jacyś rekordziści w zbieraniu truskaw?

Nadlubalam się dzisiaj. Na etacie to odpoczywam

IMG_20250818_204307.jpg

U Niemca jak kiedyś byłem na truskawkach to dziewczyna 42kisty zebrała dziennie orzy ładnej truskawce. Dodam że kista miała 10 szalek po 0,5kg  zrywaliśmy tylko czerwone z szypułką bez skazy, górna warstwa truskawek szypułki równo do góry ułożone. Praca na akord była w 2005r moja pierwsza praca po szkole 🙆‍♂️

Opublikowano

Czyli co dla ciebie jest tchórzostwem dla mnie jest odwaga powiedzieć dość.

Jeśli byś wiedział swojego najlepszego przyjaciela uderzającego w przyczepę ciężarówki ponieważ wcześniej nie obliczył "odbicia" i ciągniętego przez kilka metrów z powodu zakleszczenia się. Oczywiście mógł zeskoczyć z motoru ale nie zdążył. 

To jest coś czego nigdy się nie zapomina.

Spadniesz z roweru jesteś wstanie ponownie na niego wsiąść 

Koń cię wysadzi z siodła też wstaniesz i wsiądziesz ponownie.

Masz wypadek samochodowy musisz wsiąść bo tak jest i tak będzie 

Tylko że w drugim i trzecim i czwartym przypadku to ty jesteś winny i ty musisz nad tym zapanować. 

W pierwszym przypadku było strata i przeżycie czegoś czego nie da się wymazac z pamięci. 

Jak sam ulegasz wypadkowi to jest co innego jak widzisz śmierć i wypadek kogoś bliskiego

Jeśli chcesz mnie nazwać tchórzem proszę cię bardzo ją wiem że tak nie jest. 

30 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie...

To zwykle tchórzostwo.

Gdyby każdy się tak poddawał, to drogi by puste były...

32 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Nie odpowiedziałeś mi na pytanie