Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie ma wśród potencjalnych spadkobierców dzieci... 

Przejdzie na gminę, a gmina przeznaczy na dzieci ... Może jakieś co z domu dziecka wyjdzie przejmie chałupę po Tobie ;) 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Oszczędzam aby się móc opie*dalać.

I tak trzymać😉

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Coś mi się obiło że to darmo dają, ale nie wiem nigdy się tym nie interesowałem.

A czego się spodziewałeś po szambie co ludzie tam wylewają😯

No jakieś pozwolenia chyba na to były.

Ze 3 lata temu ludzie to brali...

Teraz nigdzie nie widać 

Opublikowano
24 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Musimy się różnić czymś aby mężczyźni mieli o czym i z kim porozmawiać 

Ale w tym wywiadzie bardziej jest ujednolicenie wszystkich kobiet niż ich rozróżnianie 🤷...albo ja źle zrozumiałem Twój komentarz, albo Ty ten filmik🤔...

@malaczarna zebrałem się na odwagę💪 i z pozycji bezpiecznej (wiadomo gdzie ona jest) pokazałem filmik żonie...zapytała, czy chcę niedzielny obiad🙆🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał(a):

pcha w skarpete, dzieci w rodzinie skorzystają... Piotrek kocha dzieci i dba o ich przyszłość samemu sobie od ust odejmując 😜🤭

Dobrze że jest zaradny😉

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Żyto już też sieję. Mam zamówione 25kg porządnego, grubego i długosłomego, starej odmiany jakiejś.

Jak chcę coś zmienić to kupuję z reguły kwalifikat a i jak nie zmieniam to nieraz też bo się czyścić i zaprawiać nie chce.

Ech, z ziomkami pohandlować nie chcesz, tylko z tymi miastowymi..... 😜 

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Przy sprzedaży zbóż niektórym coda wyszły...

No właśnie...myślę, że jakby Piotra płodu zbadać, to te cuda nie wyjdą🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przejdzie na gminę, a gmina przeznaczy na dzieci ... Może jakieś co z domu dziecka wyjdzie przejmie chałupę po Tobie ;) 

Albo uchodźcom wyremontują.. 🤷

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

No właśnie...myślę, że jakby Piotra płodu zbadać, to te cuda nie wyjdą🤔

Nie wiem co wyjdzie, ale nie chciał bym jeść kartofli hodowanych na ludzkich fekaliach.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla Piotra gorsze chyba były by jednak dzieci ;) 

Dzieci migrantów. 😜;) 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie wiem co wyjdzie, ale nie chciał bym jeść kartofli hodowanych na ludzkich fekaliach.

Jak u Kim Dzong Una :ph34r:

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ale w tym wywiadzie bardziej jest ujednolicenie wszystkich kobiet niż ich rozróżnianie 🤷...albo ja źle zrozumiałem Twój komentarz, albo Ty ten filmik🤔...

@malaczarna zebrałem się na odwagę💪 i z pozycji bezpiecznej (wiadomo gdzie ona jest) pokazałem filmik żonie...zapytała, czy chcę niedzielny obiad🙆🤭

Mój by nie ryzykował...3 dzień śniadanie obiad kolacja wcina pierogi.

Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

W odróżnieniu od ciebie nie wziąłem nigdy dzierżawy choć mi proponowali i by było pewnie z 5-6x tyle ziemi co teraz tylko po co? Dorabiać skup ziarkiem? 

U nas twierdzą że się nie opłaci ale jakby mogli to jeszcze by dobrali ziemi, tylko nie ma skąd.

Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie sprzedaję nikomu kto ma ziemię, chyba, że jakiegoś uszatego na rozród. To moja podstawowa zasada. Leniom, którzy mogą a nie chcą chować mówię stanowcze nie.

To tak nie działa teraz. Ten kto produkuje mleko nie trzyma kur a ten kto ma kury nie będzie trzymał jednej krowy na mleko.

58 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kombajn wczoraj sezon zakończył. A popołudniu byłem na gościnnych występach przy słomie. 

We dwóch jeździcie kosić ?

Godzinę temu, Belaruss820 napisał(a):

Witam wszystkich, trzeba jechać do kościoła a po mszy mamy występ. Szczerze to trochę się stresuję ale jak już się zgodziłem to muszę wykonać swoją robotę🙆

Dobrze że jestem aspołeczny i nikt mnie na takie coś nie namówi.

33 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ano nie. Na to są 3 kręgi betonowe, nieopróżniane odkąd zrobione... 

Nawet się nie przyznaj. Chyba że masz kanalizację oprócz tego.

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Czy ja mówiłam o różnorodności mężczyzn NIE 

Chodziło mi bardziej o to że jeśli byśmy były jak wszyscy mężczyźni czyli białe lub czarne bo tak to wy widzicie to by było nudno

Kobieta musi się różnić od mężczyzny i na odwrót.

Ujednolicenie jak dobrze powiedziałeś to tylko jest po to abyście mogli nas zrozumieć lub o czym z innym mężczyzną rozmawiać i poprzez to wymienić się doświadczeniami które zdobywanie z nami przebywając. 

Mówiąc jesteśmy podobne ale każda z nas jest inna. 

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz ile działek i domów w okolicy przeszło na gminy? Masę... Efekt taki, że od 10-20 a czasem nawet 30 lat ludzka stopa tam nie stanęła...

9 minut temu, Leszy napisał(a):

Ech, z ziomkami pohandlować nie chcesz, tylko z tymi miastowymi..... 😜 

A żyto to od takiego z sąsiedniej wsi, z 90a ma. 

8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...i na wczasy wtedy?🤭

Op*erdalanie się to nie równa się trwonienie. 

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Wiesz ile działek i domów w okolicy przeszło na gminy? Masę... Efekt taki, że od 10-20 a czasem nawet 30 lat ludzka stopa tam nie stanęła...

Jak to, przecież ty Polska A, a tam wszyscy chcą mieszkać xD 

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Nawet się nie przyznaj. Chyba że masz kanalizację oprócz tego.

Nie mam. Jakby była kanalizacja to sprawa prosta. Oficjalnie kanalizacja a dalej by się chodziło do kibelka na zewnątrz. Choć poruszałem temat z wójtem. Nic zdrożnego w moim działaniu nie widzi. To nie jest ściek z pralek i łazienek. 

2 minuty temu, dsbh napisał(a):

We dwóch jeździcie kosić ?

Nie.

2 minuty temu, dsbh napisał(a):

To tak nie działa teraz. Ten kto produkuje mleko nie trzyma kur a ten kto ma kury nie będzie trzymał jednej krowy na mleko.

Nie mam krowy więc nie jem też i produktów mlecznych...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v