Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, wojtal24 napisał(a):

pada deszcz teraz u kogoś

U mnie ok 3 w nocy dawało porządnie. Nie wiem ile spadki, ale kałuże są pokaźne. Od 5:40, kiedy żem się wypionował, nie spadła ani kropla

35 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...dlaczego starasz się zniechęcić Qwaziego do pisania?🤔

Próbuje mnie podebrać różnymi metodami...niech se próbuje...też jest na to fraszka😊

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

🙋...18°...popadało w nocy, pogrzmiało i pobłyskało...

"Po jednej, drugiej, trzeciej wódce 

Niejeden ma się za dowódcę "🤷

1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ile jeszcze razy będziesz pisał, że to już naprawdę ostatni raz a za chwilę znowu pierdzielił te swoje głupie głupoty obważanku? 

Jesteś jak Michał😂

Prawdziwy Narcyz się znalazł tylko

Najpiękniejszej urody Narcyzus urody, 

Gdy chciał się napić, nachyliwszy wody 

Jak z zwierciadle choć nie tego żądał 

twarz dwa oglądał 

Nie widał oblicza swego 

Przedto minimajac kogo być innego 

Pod wodą się, swe piękności zdziwowal 

I rozmiłowal 

Patrza, patrza ma jem patrzał pilniej 

tym w jego sercu sroga miłość pilniej 

cieniem a woda - kto się nie zdziwi? 

płomieni żywi.

Jeśli się nie rozumie wystarczy zapytać a nie uważać że wszystko jest o nim i tylko o nim i do niego. Kwasi prawdziwy jest to nasz Narcyz tylko o nim i tylko do niego. Szybko można to ustalić tylko w nuty odpowiednie uderzyć 🤣🤣🤣🤣🤣

58 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

..dlaczego starasz się zniechęcić Qwaziego do pisania?🤔

Próbuje założyć koronę która wczoraj mi proponował.🤣🤣🤣🤣😁 

@12Pafnucy ty tylko widzisz moje błędy w pisowni jak tylko zauważysz od razu musisz je skomentować. Jesteś jak .... 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PAN88 napisał(a):

Typ żytni tego pszenżyta 🤔 posiałem Tadeusa i jak na lepszych polach mimo marcowi kwietniowej suszy jest ok no ale na piaskach V klasa słabo i szukam czegoś na takie pola. 

Tak żytni

No właśnie ja różne odmiany typy pszenżyta na tym moim pięknym polu siałem i widzę że żytni pasuje zdecydowanie 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
50 minut temu, Michał18 napisał(a):

Gra ktoś w te gry co można wygrywać 💰

dutka na kościele możesz wygrać , jeszcze za darmo nikt nic nie dostał a ci co wygrali za dużo to nic mądrego nie zrobili z $

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, slawek74 napisał(a):

nieroby 🤭 świętujecie dzisiaj 🤔🤭🙋‍♂️🤪

Ty zapewnie świetujesz bo już nic na tym padołku ci nie pozostało w tym dniu 🤣🤣🤣

Opublikowano
Bezduszna napisał:

51 minut temu, slawek74 napisał(a):

nieroby 🤭 świętujecie dzisiaj 🤔🤭🙋‍♂️🤪

Ty zapewnie świetujesz bo już nic na tym padołku ci nie pozostało w tym dniu 🤣🤣🤣

a pewnie że należy się odpoczynek po ciężkim tygodniu...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

12Pafnucy napisał:

...guzik nie deszczyk.. ..hmmm..może by tak prasę trochę rozebrać..🤔

a w co ubrana 🤔 płaszczyk spodnie czy jaka kurtka 🤔🤭

Tomasz0611 napisał:

Coś chyba słabe wesele było jak masz głowę do rozbierania prasy 🤭

nie każdy chla do nieprzytomności...🙋‍♂️ niektórzy tylko degustują albo i to nie...

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

nie każdy chla do nieprzytomności...🙋‍♂️ niektórzy tylko degustują albo i to nie...

Ale ja nie chlam do nieprzytomności. Tylko po dobrym weselu gdzie się wypije i wytańczy to człowiek do południa w niedzielę jedyne na co ma ochotę to spanie ...

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

.dlaczego starasz się zniechęcić Qwaziego do pisania?🤔

Fraszkuje bo wyobraźnia działa. Gdyby wiedział z kim to by się zatracił w tym fraszkowaniu albo wręcz przeciwnie- zaprzestał zupełnie🤣

Opublikowano
konteno napisał:

12 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jeszcze ze 38 ha i może będzie koniec 

niebieskim byłoby już po żniwach 

weź nie chrzań 🙋‍♂️ ciągle chrzanisz i chrzanisz a co sam reprezentujesz 🤔🙋‍♂️🤦....

Tomasz0611 napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Ale ja nie chlam do nieprzytomności. Tylko po dobrym weselu gdzie się wypije i wytańczy to człowiek do południa w niedzielę jedyne na co ma ochotę to spanie ...

nie znasz życia... bób i truskawki 🤦

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

E tam. Do max. 10 trzeba wciągnąć porządne śniadanie.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, slawek74 napisał(a):

a pewnie że należy się odpoczynek po ciężkim tygodniu...

Jakoś ostatnio nie widziałam abyś pracował cały czas tylko dogryzasz i paplasz trzy po trzy przez calutki dzień 🤣🤣 

17 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Broń cię Boże zachowaj☝

Każdy może robić co mu się podoba jest dorosły. Tym bardziej może w końcu zachla się lub zaćpa na śmierć i będzie po problemie 🤣🤣🤣🫢

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
W dniu 25.07.2025 o 17:26, Michał18 napisał(a):

Na tych filmach chyba niezły zarobek jest.🤔 Może to i nie głupi pomysł 

Tylko potrzebni by byli aktorzy 

kiedys myślałem czyjeś amatorskie z portali randkowych czy kamerek nagrywać zrzuty ekranu i wrzucać na jakieś popularniejsze płatne portale ale podejrzewam że jakby ktoś się zczaił to byłby przypał i pewnie paragraf by na to był

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, slawek74 napisał(a):

nie znasz życia... bób i truskawki 🤦

Lepszy bób i truskawki niż całe życie krowie zadki ... Aż nieraz mi żal tych krowiarskich bauerów co przychodzą na wesele, zjedzą pierwsze danie, obejrzą pierwszy taniec i jadą doić te swoje krówki ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v