Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Mój dziadek miał 61 jak się ożenił 3 dzieci rok po roku...babcia 19 jak wyszła za mąż za niego.

Widać że miał branie tylko szkoda że tak późno wziął się za to wszystko. 

Zapewnie po nim byli następnie kawalerowie bo z wdową lepiej niż z panną lub mężatka. 

Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał(a):

Mój dziadek miał 61 jak się ożenił 3 dzieci rok po roku...babcia 19 jak wyszła za mąż za niego.

Tutaj może inny rym zastosujmy🤔

"Jak ocalić takie jagnie

Które samo...wilka pragnie" 😉

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Za chwilę byłoby 14 za zgodą biskupa😂

Niektórych to ponosi tu fantazja😗

67 miał jak zmarł. Babcia z trójką małych dzieci. Moja mama miała wtedy 10 miesięcy. Tak kiedyś było przeciez

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś to było ale nie za twoich czasów choć można to wątpić. Trzeba bajerowac tak aby bajer się sprzedał i był zapamiętany a nie aby mógł być obalony 🫢 

Dalej winni się tylko tłumacza 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
13 minut temu, malaczarna napisał(a):

67 miał jak zmarł. Babcia z trójką małych dzieci. Moja mama miała wtedy 10 miesięcy. Tak kiedyś było przeciez

Możliwe. Zwracam tylko uwagę na ten mały szczegół

IMG_20250726_101935.jpg

Opublikowano (edytowane)

Ty Kowalsky to na każdego masz haka 🤣🤣🤣

Masz talent do tego 

Marnujesz się to na forum 🤣🤣

Możesz zakładać temat pogody jestem za 👍

👍🤝

Edytowane przez Michał18
Tel wstawia 2x to samo
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał(a):

Nie pozostaje nic jak tylko pogratulować dziadka 💪

może sama taką będzie w jego wieku i jakiego nastolatka przygarnie

7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Trzeba mieć to coś aby w tym wieku jeszcze można było.

viagre w apteczce🤔

@Nieustraszony1044 nie pogryzom sie ?

P_20250726_100339.jpg

20 minut temu, Michał18 napisał(a):

Ty Kowalsky to na każdego masz haka 🤣🤣🤣

Masz talent do tego 

Marnujesz się to na forum 🤣🤣

Możesz zakładać temat pogody jestem za 👍

👍🤝

ja go widze w CBŚP , @Qwazi da rekomendację

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v