Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał(a):

@pedro2

Za godzinę widzę Cię z taczką

Pierwiastka, wycielenie 1 stycznia, 18l 

Niby nic, u Radka i Sławka to takie wyjeżdżają, bo mało wydajne

Ja tam jestem bardzo zadowolony

Się robi się 

20250708_071722.jpg

Potrzebny Ci on jak świni siodło... 

Szukaj lepiej kontaktu do tej dziewuszki co wczoraj wysłałem. Z niej to byłyby co najmniej dwie korzyści 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
35 minut temu, Strongman napisał(a):

Alert dostałem ze woda z nieba ma być qq się ucieszy.

Moja qq dziś a wczoraj nie do poznania 

15 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Kolembrody 

🤝 🙋‍♂️

18°☁️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T D i GR i BA i tych co P0 głosowali na 🌈 zarazę

Na fakturę sprzedajesz?

Opublikowano (edytowane)

masakra co wczoraj się nie narobiło, linie pozrywane, pszenice powałowane, skwał trwał  2 minuty 15 mm deszczu prądu ciągle brak.

Edytowane przez Tigon
  • Sad 1
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Noo

Tylko jeden problem 

Te wózki mi do obory nie wejdą 

Ona chyba jeszcze młoda 

Zechce taka młoda na wsi siedzieć? Szwagier się chwalil że świnie poszły 60 groszy w dół i mleko ma spadać. Prawda to?

Opublikowano
30 minut temu, Karol6130 napisał(a):

@pedro2

Się robi się 

20250708_071722.jpg

na nie idę w wydajność 😂

kosić czy czekać? 

IMG_6868.jpeg

Opublikowano
5 minut temu, marulekk napisał(a):

A termin przelewu wiele czasu? 

Bo w kwasówce bida z nędzą ponad 30 dni

Chyba z Kornicy brał po sąsiadach wiosna zeszłego roku to chyba przelewy były na jesieni dopiero 

Opublikowano

No u nas łagodnie przeszła burza. Rozmawiałem właśnie z bratem to mi pokazywał to drzewa połamane, pszenice w 80% położone.

2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Chyba z Kornicy brał po sąsiadach wiosna zeszłego roku to chyba przelewy były na jesieni dopiero 

3 lata sprzedawałem bo z pompą wygodnie, ale już koniec

Opublikowano
16 minut temu, malaczarna napisał(a):

Zechce taka młoda na wsi siedzieć? Szwagier się chwalil że świnie poszły 60 groszy w dół i mleko ma spadać. Prawda to?

19 lat się obracało 

Mleko do góry 

Nima krowów

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał(a):

No u nas łagodnie przeszła burza. Rozmawiałem właśnie z bratem to mi pokazywał to drzewa połamane, pszenice w 80% położone.

3 lata sprzedawałem bo z pompą wygodnie, ale już koniec

Wcześniej chyba przelewy robił szybko. Mój dzieciak pod Zamościem. Dzwonila że grad wielki i drzewa połamało w osrodku

4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

19 lat się obracało 

Mleko do góry 

Nima krowów

Fuj 20 lat młodsze? Tato mówiły?Wolki też w górę.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, malaczarna napisał(a):

Jeszcze dwa lata temu ten z kornicy był wypłacalny A później zaczął już kombinować , więc ja mu nic już nie sprzedaje, te w kwasówce pewne ludzie oni z Łosic pochodzą ale termin przelewu mi się nie podoba bo jest ponad 30 dni tylko tyle że pompę mają

Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał(a):

Wcześniej chyba przelewy robił szybko. Mój dzieciak pod Zamościem. Dzwonila że grad wielki i drzewa połamało w osrodku

Fuj 20 lat młodsze? Tato mówiły?Wolki też w górę.

One tylko robiły 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

One tylko robiły 

Chyba doiły portfel 

8 minut temu, marulekk napisał(a):

Jeszcze dwa lata temu ten z kornicy był wypłacalny A później zaczął już kombinować , więc ja mu nic już nie sprzedaje, te w kwasówce pewne ludzie oni z Łosic pochodzą ale termin przelewu mi się nie podoba bo jest ponad 30 dni tylko tyle że pompę mają

On też miał pompę to wszyscy brali go. Teraz chyba z Celujek człowiek popularny

Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

@pedro2

Się robi się 

20250708_071722.jpg

Przy takiej wydajności to byś nie zarobił na wypłatę 🤭

Jak nie masz pomyślunku to se napier🔨alaj albo Helmundkowi oddaj, on chyba bardziej ogarnięty 

2mm z nocy i alert 

Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

@pedro2

Się robi się 

20250708_071722.jpg

Przy takiej wydajności to byś nie zarobił na wypłatę 🤭

Jak nie masz pomyślunku to se napier🔨alaj albo Helmundkowi oddaj, on chyba bardziej ogarnięty 

2mm z nocy i alert 

Opublikowano

Dzień dobry...19°, słońce świeci...

23 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Ale piniedzy w pończosze upchane masz

W pończochach to ona co innego przechowuje🤭...piniędze to we banku...na lokacie🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v