Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Styra to jest d... bo zębów nie ma.

To jest podciwy staruszek który pożyje  kilka lat i nie już w stanie oddechu złapać aby cokolwiek w polu zrobić. 

To tak jak z starym samochodem jeśli nie będzie się dbało to długo nie pożyje.

Jak pan nie dba o siebie to jak ma dbać o traktor 🤣

Wystarczy poczekać sam się wykończy. 

50 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Nowy nabytek

IMG20250706130855.jpg

Opublikowano
25 minut temu, wojtal24 napisał(a):

kończą się dofinansowania to i będzie się zwijał biznes maszynowy przewidywania są takie że ok 30% dilerów maszyn się zawinie

to wolna chata z miastowym😉🤭 ten bark ma już sprawny?

gratuluje niech służy bezawaryjnie?

Rehabilitacja. Mieliśmy niecne plany ale mamy gości. 

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał(a):

raczej stary...

które opony z przodu 🤔

Tylnie raz zmieniane a przednie to nie wiem ile 🤷ma 8500 mtg

Opublikowano

To dobrze że wszystko już się zagoiło i można robić zabiegi poprawiające sprawność 

4 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Rehabilitacja. Mieliśmy niecne plany ale mamy gości. 

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

jak na jutro jak nawet na obrazku masz napisane że akumulacja od 6 do 14 lipca 

a po drugie to prognoza z wczoraj, z dzisiaj już jest delikatnie inna ale i tak napada 

stop dezinformacji

A niech pada 

Nawet 200 cm na Małopolskiej ziemi nie zrobi wrażenia.

Kurna chiński telefon jest mądrzejszy 

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Sławek czego się czepiasz Farmtracka☝️...przynajmniej w Polsce produkowany

Ma poniekąd rację ma. I mu dokucza. A ja sobie poczytam jak się biedny wysila aby Sławkowi udowodnić że wszystko z nim jest dobrze i będzie służył przez lata 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

Wieczorem chleja jak ty.a potem kac z rana .

..no i można się bawić?

..no można...🤭

47 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To jest podciwy staruszek

...jaki?😆🤭😆😂

Opublikowano

Hmmmm   myślałem rozsiać azot w postaci saletry bądź saletrosanu a może saletrzaku na łąki na drugi pokos,  tylko sie zastanwiam bo ma padać dość dużo i pytanie czy te nawet 100 litrów w 2-3 dni które są możliwe nie wypłukają mi tego w pizdu do rzeki ?🤣 co ewentualnie który nawóz mniej sie wymywa i wolniej przemieszcza w głąb gleby saletra najszybciej a saletrosan i saletrzak? Co myślicie waćpanstwo?

Opublikowano

I se pada delikatniutko. Bardzo delikatniutko, jak narazie

8 minut temu, livebird napisał(a):

Hmmmm   myślałem rozsiać azot w postaci saletry bądź saletrosanu a może saletrzaku na łąki na drugi pokos,  tylko sie zastanwiam bo ma padać dość dużo i pytanie czy te nawet 100 litrów w 2-3 dni które są możliwe nie wypłukają mi tego w pizdu do rzeki ?🤣 co ewentualnie który nawóz mniej sie wymywa i wolniej przemieszcza w głąb gleby saletra najszybciej a saletrosan i saletrzak? Co myślicie waćpanstwo?

Posiej se po opadach

Opublikowano
slawek74 napisał:

6 minut temu, Michal2399 napisał(a):

A szyba z drzwi gdzie?

czepiasz się ciepło jest na zimę się wstawi.

• Haha 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

Sławek czego się czepiasz Farmtracka☝️...przynajmniej w Polsce produkowany

taaa 🤣🤣🤣 kabina i plastiki...

i gdzie się czepiam 🤔

jacus napisał:

Kurna chiński telefon jest mądrzejszy

od ciebie na pewno 🤣🤣🤣

12Pafnucy napisał:

1 godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Nowy nabytek

A kto sobie kupił?

babka 🤔

wojtal24 napisał:

slawek74 napisał:

6 minut temu, Michal2399 napisał(a):

A szyba z drzwi gdzie?

czepiasz się ciepło jest na zimę się wstawi.

🤦

Opublikowano (edytowane)

Który łańcuch elewatora lepszy będzie, łopatki przykręcane czy nitowane?

Wygodniejszy by był na śrubki, ale czy to się nie odkręca? Nakrętki kontrujące niby 

To jakiś no name 750

JAG na nitach jest za 950

Nie chodzi o cenę tylko czy śrubki wytrzymują

Screenshot_20250707-112021.png

Screenshot_20250707-114017.png

Edytowane przez pedro2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v