Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Mnie jeszcze nie ugryzły. Może u Wiesława jakieś głodne 🤔

Rok czasu nie było No to chyba głodne zresztą jak to zabije to swędzi może Jakie uczulenie

Opublikowano
43 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Chłopaki wasze kobiety mają długie paznokcie? Tak z ciekawości pytam jak to na wsiach wygląda

oczywiscie ,hybrydy albo jakies inne. w kazdej wiekszej wsi po pare salonow jest ..

Opublikowano
50 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Chłopaki wasze kobiety mają długie paznokcie? Tak z ciekawości pytam jak to na wsiach wygląda

Długie może nie, ale hybrydy sobie robi. Jej matka która codziennie jest przy krowach też. To że na wsi robi to nie znaczy że ma zaniedbana chodzić 

Długie może nie, ale hybrydy sobie robi. Jej matka która codziennie jest przy krowach też. To że na wsi robi to nie znaczy że ma zaniedbana chodzić 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał(a):

oczywiscie ,hybrydy albo jakies inne. w kazdej wiekszej wsi po pare salonow jest ..

Byłeś kiedy na giełdzie warzywnej . Kraków rybitwy czy jakoś tak. 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

A tam twoja to zawsze makijaż elegancki , dziewczyna ten tego no. Marcin to lepiej żeby nie widział bo by spać nie mógł. A jak by taką poznał i się związał to by z chałupy nie wychodził tylko pilnował. A gospodarka na zmarnowanie😄

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

@malaczarna...

17514577457366924700835356931069.jpg

Jednym to jej na przejażdżkę nie skusisz, rwij cały bukiet. 

• Haha 6
Opublikowano (edytowane)

metal szajse 🤣

26 minut temu, jacus napisał(a):

a zęby to robią u was czy poprostu nie stać 🤣..co te hybrydy jak w gębie syf 😲

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
18 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Otóż to 👍 🤝

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Z górki na 4 

Pod górkę na 3

Się robi się 

20250702_114035.jpg

Nie przeważa ci ta maszyna ciągnika 😛😛

Ostatnie pięć hektary i koniec siana do jesieni 

17514588322047741427530894318806.jpg

• Like 3
Opublikowano

Kurba, części sprzedają a nie znają się na modelach aut 

Mówię chłopu caddy dwójka 2001 rok tak mam wszystko 

Zajeżdżam a on ma ale do trójki no bo myślał że to jest dwójka 🤬🤬 

Kurba, części sprzedają a nie znają się na modelach aut 

Mówię chłopu caddy dwójka 2001 rok tak mam wszystko 

Zajeżdżam a on ma ale do trójki no bo myślał że to jest dwójka 🤬🤬 

30 minut temu, 6465 napisał(a):

A tam twoja to zawsze makijaż elegancki , dziewczyna ten tego no. Marcin to lepiej żeby nie widział bo by spać nie mógł. A jak by taką poznał i się związał to by z chałupy nie wychodził tylko pilnował. A gospodarka na zmarnowanie😄

no stara się żeby do mnie pasować 🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, szymon09875 napisał(a):

No tak 😉

36 minut temu, 6465 napisał(a):

Tomasz myślisz że ja ładnej dziewczyny nie widziałem i nie miałem 🤔

Opublikowano (edytowane)

Pora do zwierząt 🤷 🏃

🤷 🏃😲

Jeszcze wypić 🍺

Nie ma jak to być rolnikiem 

Nikt nie ma tak dobrze 

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano
Elon napisał:

11 minut temu, slawek74 napisał(a):

gnoju byś nie powoził 🤔 z czasem u mnie krucho a już zbliża się do obory ...🙋‍♂️

raczej nie... znaczy raczej nie pojedzie i się nie przekona 🤭

Chętnie, daj adres, to wyślę patelnie. 

70xł tona pasi 🤔

radekz200 napisał:

tyś taki światowy 😂

gdzie byłeś za granicami pl 🤔 albo w pl najdalej 🤔

Opublikowano
56 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

@malaczarna...

17514577457366924700835356931069.jpg

Skromnie coś 

55 minut temu, 6465 napisał(a):

Miastowy mój całe 0,33ha mi zasiał tego dziadostwa

Opublikowano
25 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

No tak 😉

Wiem że miałeś Marcinie. Tylko z tego co tu czytaliśmy to wybrałeś gospodarkę żeby nie poszła na zmarnowanie. Tak jak pisze. 

7 minut temu, malaczarna napisał(a):

Miastowy mój całe 0,33ha mi zasiał tego dziadostwa

A zdjęcia w 🌻 będą🤔

Opublikowano
Strongman napisał:

Jakieś takie k**wa robaki jak ciepło no w tym roku pierwszy raz to jest w zeszłym też co jakiś czas było ale to tylko jak upały łazi po skórze i gryzie

, przecinki....

Opublikowano
7 godzin temu, JarekBazydlo napisał(a):

Tam jest inne ciepło... Jak pojedziesz to się sam przekonasz😜 W tym roku inny kierunek który od dawna chciałem zobaczyć...

Tam się chodzi albo leży, tutaj trzeba tyrać i stąd ta róznica

2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie moja, ale raczej krótkie

No tak 😉

I ci Ci po nich pozostało?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v