Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał(a):

Widocznie za tania trawa tam u ciebie 

Jeszcze dopłata za to jest jak za poplon 

Tania nie Tania. Zapasu jest. Wedle płodozmianu nie pasuje mi w kolejnym sezonie gorzowska pod kosiarkę to nie sieję 

Opublikowano

Wam powiem, że szybko lecą sianokosy...

Po niedzieli to tylko gdzieniegdzie ktos będzie sprzątał łąki...

I tak zauważyłem, na przestrzeni ostatnich lat...że rolnictwo się nieźle rozwija...coraz ciekawsze maszyny i coraz ładniejsze traktory...

Nie widać by kto w ostrewki lub w plotki zbierał...tak jak w @jacus stronach...

No i takich samozbierajacych, dmuchaw jak i postępowego obywatela Polski A i kostkujacych nie widać...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Pafnuc ja pierwszy raz w życiu pozbierałem bezostrewkowo. Innego pierwszego razu jeszcze nie było. Wszystko przede mną

Edytowane przez ciapek102
Opublikowano
farmtrac8244 napisał:

53 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

No niestety, standardy się zmieniają na wyższe 

Niektórzy to przeginają.

51 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No i dobrze...

Po co się męczyć, skoro to nie jest konieczne.

Jakie męczenie? Kilka lat tym autem jedze i nie jest źle.

fakt że dużo jeżdżę ale auta bez klimy bym nie kupił w traktorach już jest standardem

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Jeszcze godzinka i na świat przyjdzie mała kruszynka

ojcem zostaneisz ? gratulacje ...

11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

I tak zauważyłem, na przestrzeni ostatnich lat...że rolnictwo się nieźle rozwija...coraz ciekawsze maszyny i coraz ładniejsze traktory...

No i takich samozbierajacych, dmuchaw jak i postępowego obywatela Polski A i kostkujacych nie widać...

jak bedziesz brombral to  mysl o mnie- zrob tak jak ja swojej,zeby byla zadowolona . orgazmu musi dostac bo inaczej nie bedziesz jak ja..

Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bo u jacusia jest taki skansen i ludzie biedne z Polski G będą tam jeździć płacić bilety żeby oglądać jak to było kiedyś

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał(a):

jak bedziesz brombral to  mysl o mnie

Weś nie obrzydzaj...

Ostatnia rzecz o której bym...

Ty...widać że świetnie się bawisz na tych wycieczkach...tylko czemu tak żałosna mina zawsze...😆😆😆

2 minuty temu, marulekk napisał(a):

Bo u jacusia jest taki skansen i ludzie biedne z Polski G będą tam jeździć płacić bilety żeby oglądać jak to było kiedyś

Historia ważna jest...

Byle by te śmieci z wjazdu posprzątał....bo to i za granica może chcieć zobaczyć...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
54 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Przy obecnej kosiarce 6ha żadnym wyczynem nie jest w tej chwili

20min hektar robiłem lelką która ma @Qwazii to bez większej spiny. Teraz działkę 8,02 w godzinę 

Też tak nią robię...ok 20-25 min hektar

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał(a):

Kosiarko 2,4m koszę 4 godziny a zarabiam 3

Od 19-tej do teraz położyłem 4,5 ha łącznie z przejazdami kosiarką 2,4m

W trzech działkach 

Opublikowano
3 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

czemu zagraniczny lepszy niż polski?

pewnie o centymetry chodzi  

6 godzin temu, farmtrac8244 napisał(a):

Niektórzy to przeginają.

czemu ? jak ktoś słaby i zdrowia nie ma to tylko klima 

jak jeździłem latem do roboty to zanim dojadę to pomimo prysznica i czystych ciuchów sPOcony jestem na miejscu

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, jacus napisał(a):

jak bedziesz brombral to  mysl o mnie

I tutaj mam refleksję...ale taką feee😱🤢...o żonie wyrażasz się obraźliwym "stara",  ciągle gadasz o plebanii w Dąbrowie oraz innych tego typu przypadkach, teraz nakazujesz Zbyszkowi żeby w sytuacji intymnej o Tobie myślał...może Ty homoś jaki jesteś, tylko skamuflowany...w małżeństwie🤔

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

klima tez za zdrowa nie jest ..gdy sie przegnie.do tego drobny szczegol dezynfekcja .

w tym roku to wlaczylem ze 2 razy-na razie pogoda niezachecajaca.

13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nie chciał bym...tak się zapuścić...

Powinieneś poszukać pomocy...to jeszcze odwracalne...

a ty zanim kupiles motor  szukales pomocy aptekarza 🤣

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

I tutaj mam refleksję...ale taką feee😱🤢...o żonie wyrażasz się obraźliwym "stara",  ciągle gadasz o plebanii w Dąbrowie oraz innych tego typu przypadkach, teraz nakazujesz Zbyszkowi żeby w sytuacji intymnej o Tobie myślał...może Ty homoś jaki jesteś, tylko skamuflowany...w małżeństwie🤔

przyslij mi twoja stara to sie przekonasz 🤣🤣🤣

na razie -nad ranem wyjazd w lubelskie.. a zaden tchorz nie chce  sie ze mna spotkac  w kazimierzu..

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Kurna...

Strach z takim pisać...

...toż do Kazimierza mnie zapraszał...

O ja naiwny...🙆🤭😆

• Haha 4
Opublikowano

W Polsce A to chyba normalne zjawisko 

5 minut temu, Qwazi napisał(a):

• Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

ty zanim kupiles motor  szukales pomocy aptekarza

Cały czas jestem na lekach, a nawet na programie leczniczym...

Ale na szczęście nie ma to wpływu...na to co daje pavera...🤭

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

przyslij mi twoja stara to sie przekonasz 🤣🤣🤣

na razie -nad ranem wyjazd w lubelskie.. a zaden tchorz nie chce  sie ze mna spotkac  w kazimierzu..

Nie mam starej🤷...

Ty piszczysz, że nikt się z Tobą spotkać nie chce, a jak ja dwukrotnie chciałem Ci dłoń uścisnąć, to nie byłeś zainteresowany🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v