Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

możesz zdradzić co tam szykujesz ? jakiś warsztat, stolarnie, czy jakiś magazyn przechowalnię ?

Komorę dla t🔨 za te wszystkie krzywdy 😁 

Stodoła zwykła 

A Radek szuka zaczepki jakby ktoś miał z tego strzelać 🤪

images(3).jpeg.f6189477d3e2e21475f3e0d8278b6962.jpeg

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
19 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ochocho.... czuć piniądz....

Ile ..Miastowy dał za to?

Niech tam dobrze kosi👍!

Juz w zeszłym roku wykosila jakieś 5 ha łąki. 6000 z groszem chyba. Tak zainwestowałam a operator się zepsuł.

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, malaczarna napisał(a):

Tak

Długo ją masz?

U nas jest "wsiowa" w kółku to parchy wyszly jeszcze na gwarancji... Nie wiem jak ona wygląda teraz 

Opryskiwacz mam od nich 5 sezon, narazie farba ok

Opublikowano

@12Pafnucy a ten Pana byczek to duży był? 

Teraz, Buszmen11 napisał(a):

Długo ją masz?

U nas jest "wsiowa" w kółku to parchy wyszly jeszcze na gwarancji... Nie wiem jak ona wygląda teraz 

Opryskiwacz mam od nich 5 sezon, narazie farba ok

Od zeszłego roku. Jakiś mały odprysk ale wg mnie to uderzone. Może jutro brat mi przyjedzie wykosi. Mąż kółko zrobił na pastwisku i wymiekl. 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

7 ha zgrabione. Zostało 2 na jutro i od wieczora zbiór 

Równiarke do pryzm sobie wymyśliłem. Ciekawe czy przejdzie test

Teściowej widły kupiłeś? 🤭

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał(a):

ten Pana byczek to duży był?

Nieduży....

Kundel okropny..miał jeszcze być dłużej...ale mnie zdenerwował...i pewno już na patelni se podskakuje, a nie mi....

Teraz, Desperado napisał(a):

Przestań chlać tyle.

Dlaczego?

Opublikowano
17 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Konfabulujesz....jak zwykle...

ta wenezuela to w afryce i muzulmany tam mieszkaja ?? 

12 minut temu, malaczarna napisał(a):

@12Pafnucy a ten Pana byczek to duży był? 

Od zeszłego roku. Jakiś mały odprysk ale wg mnie to uderzone. Może jutro brat mi przyjedzie wykosi. Mąż kółko zrobił na pastwisku i wymiekl. 

ja 3 miesiace po operacji biodra kosilem .. jesli ciagnik ma wspomaganie to koszenie  jedna reka  nie jest  problemem.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Desperado napisał(a):

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-06-12/wenezuelczyk-zaatakowal-kobiete-swiadek-relacjonuje-przebieg-zdarzenia/

Ci co nie brali kart do referendum, mają po części krew na rękach tej kobiety.

Ja nie winny ona winna ona dawać nie powinna. 

Zasada zawsze jest kobiecie nie wiara jest do końca. On wyjdzie cało ona nie 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dlaczego?

Ten kto nie wie co powiedzieć. Zadaje pytania aby mieć alibi do tego żeby rozkręcić rozmowę. Choć nie zawsze jest ona wskazana.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Patrycja2 napisał(a):

Ten kto nie wie co powiedzieć. Zadaje pytania aby mieć alibi do tego żeby rozkręcić rozmowę. Choć nie zawsze jest ona wskazana.

A ten co chcę zapytać?

To co ma napisać? 

Wyskoczył z kretyńskim podsumowaniem, to jak nie robić se jaj z takiego?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał(a):

Ty człowiek światowy i nie wiesz. Pytasz się skromnych ludzi którzy według ciebie są tylko nic nie wartymi ludźmi. 

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wyskoczył z kretyńskim podsumowaniem, to jak nie robić se jaj z takiego?

Najwięcej ci mają do powiedzenia co na nich głosowali. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Najwięcej ci mają do powiedzenia co na nich głosowali

Jakaś podpowiedź...o czym napisałeś?

@malaczarna kupowałaś teraz jakies cielaki?

Tak patrze na olx, to ceny jeszcze bardziej szalone jak miesiąc temu...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Doskonale wiesz o czym napisałam. 

Jeśli głosowali wyborcy na PO to najwięcej teraz będą mieli w temacie migracji do powiedzenia.

Podobne sytuacje dzieją się z Ukr... , Białor.. i co? Mamy to nagłaśniane I nikt z tym nic nie robi. Oj przepraszam areszt i utrzymanie na koszt Polski. 

Przecież to są biedni ludzie którzy mają ciężko w życiu. Część społeczeństwa będzie tak mówić część nie. Ale ta pierwsze część właśnie będą wyborcami PO druga część w większości to ci co głosowali na PIS ale między nimi będą się ukrywać ci co do końca nie zdawali sobie sprawy do czego doprowadzili głosując za PO a teraz będą się bać do tego przyznać. 

Najważniejsze jednak jest to że co najbardziej wyszczekani PO to będą ich bronić. Nasz naród w większości przypadkach jest na tyle głupi aby wierzyć w to że u nich jest źle i oni są tylko i wyłącznie pokrzywdzeni. 

A to jest g... prawda 

Opublikowano
30 minut temu, Qwazi napisał(a):

O 517😉

Co to za szyfry tajemne. Toć wiadomo,, że soltys kupił za bezcen, małżonka tu nie zagląda a ja chętnie bym poskarżył ale nie mam namiarów

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał(a):

Obieżyświat nie wiesz że Wenezuela to w Ameryce Południowej 🤔 czy Ty taki szkolony jak nasze elyty z Młotem na czele 🤔

Siema wszystko co dobre szybko się kończy i dzisiaj przed północą będę w kraju. Bym jutro odwiedził @jacus ale niestety o 16 ślub i wesele mam u brata ciotecznego. Popatrzył co w tej Polsce A jest takiego fajnego 

Opublikowano
7 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

@malaczarna kupowałaś teraz jakies cielaki?

Tak patrze na olx, to ceny jeszcze bardziej szalone jak miesiąc temu...

Dzień dobry. Nie zapłacę tyle za jakiegoś padlaka. Zresztą jak tak dalej będzie to pole oddam w dzierżawę słaby ze mnie operator maszyn rolniczych

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nieduży....

Kundel okropny..miał jeszcze być dłużej...ale mnie zdenerwował...i pewno już na patelni se podskakuje, a nie mi....

Dlaczego?

To mało pieniążków wyszlo

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v